Здравейте, семейството ми се занимава с тютюнопроизводство. Искам да попитам, кой закон урежда търговията с необработен, ненарязан и неманипулиран тютюн. Имам закона за Тютюна и тютюневите изделия и там многократно се говори за "тютюневи изделия" но не и за тютюна като суровина - на листа. Закона беше променен но по такъв начин, че за мен си остава неясен механизма на търговия. Въпроса ми е, как бих могъл да продавам продукцията ни извън страната, понеже не получавам отговор от закона..или не го намирам. Тютюна в ненарязано и неманипулирано състояние доколкото ми е известно Не е акцизна стока. Ако бъде нарязан или обработен по някакъв начин, тогава се превръща в такава стока. Това е което знам.
Имам запитвания от различни страни - в Европа и извън нея, който се интересуват от продукцията ни, искам по нормален..законен начин да я продавам. Как да го направя ?
Благодаря предварително на отзовалите се
- Дата и час: 23 Ное 2024, 06:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Търговия с тютюн на листа ?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Търговия с тютюн на листа ?
vesmes написа:Здравейте, семейството ми се занимава с тютюнопроизводство. Искам да попитам, кой закон урежда търговията с необработен, ненарязан и неманипулиран тютюн. Имам закона за Тютюна и тютюневите изделия и там многократно се говори за "тютюневи изделия" но не и за тютюна като суровина - на листа. Закона беше променен но по такъв начин, че за мен си остава неясен механизма на търговия. Въпроса ми е, как бих могъл да продавам продукцията ни извън страната, понеже не получавам отговор от закона..или не го намирам. Тютюна в ненарязано и неманипулирано състояние доколкото ми е известно Не е акцизна стока. Ако бъде нарязан или обработен по някакъв начин, тогава се превръща в такава стока. Това е което знам.
Имам запитвания от различни страни - в Европа и извън нея, който се интересуват от продукцията ни, искам по нормален..законен начин да я продавам. Как да го направя ?
Благодаря предварително на отзовалите се
Правилно е това, което казвате -
.Тютюна в ненарязано и неманипулирано състояние доколкото ми е известно Не е акцизна стока
Не получавате отговор от закона, защото четете последната му редакция от март 2011, от която са премахнати въпросните ограченичения. Това, че търгувате с отрова и своего рода наркотично вещество, също не го пише в закона.
Ето една статия, която ще отговори по-ясно:
http://darikfinance.bg/novini/49993/%CB%E8%E1%E5%F0%E0%EB%E8%E7%E8%F0%E0%F5%E0+%EF%E0%E7%E0%F0%E0+%ED%E0+%F1%F3%F0%EE%E2%E8%FF+%E8+%ED%E5%EF%F0%E5%F0%E0%E1%EE%F2%E5%ED+%F2%FE%F2%FE%ED
В нея се обсъжда законопроекта, който след това е приет и обнародван в ДВ.
-
teogeo - Активен потребител
Re: Търговия с тютюн на листа ?
Не приемам обвиненията за търговия с отрова. Алкохола, Петрола, Автомобилите ..всичко Убива..това е въпрос на интерпретация и други неща, който не мисля да коментарираме в тази тема
Относно "линка" запознат съм с това какво е обещавано преди гласуването на закона, но така и не разбирам как е уредена самата легална търговия. Това е нещото което ме вълнува.
Относно "линка" запознат съм с това какво е обещавано преди гласуването на закона, но така и не разбирам как е уредена самата легална търговия. Това е нещото което ме вълнува.
- vesmes
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|