начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Мтел злоупотреба с лични данни

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мтел злоупотреба с лични данни

Мнениеот ivoo13 » 18 Ное 2011, 00:52

Здравейте, вече незнам към кой да се обърна и какво да правя. Имам договори за лизинг към мтел, който не съм подписвал и не съм давал съгласието си по никакъв начин за да се случи това. Преди три месеца съвсем изненадващо научих за това, след което подадох жалба в прокуратурата на Дупница тай като там са сключени договорите, а аз съм от София. В жалбата ми написах, че е създаден документ с невярно съдържание, след което ми бе снета екпертиза от подписа. В същото време подадох жалба и в комисията за защита на личните данни и в мтел, но до момента имам отговор само от мобилтел. Във въпросният отговор мобилтел казва, че има договори на мое име, който са подписани и няма как да не начислява сумите по тях. Поради тези договори до момента имам начислени доста голями суми за лизинг, който нямам възможност да платя и услугите ми са ограничени. Тези номера са важни за мен тъй като с тях си върша работата и въпросът ми е какво още мога да направя, за да приключи този кошмар и да ми бъдат възтановени услугите от оператора.
ivoo13
Нов потребител

Re: Мтел злоупотреба с лични данни

Мнениеот ivoo13 » 20 Ное 2011, 14:29

:D
ivoo13
Нов потребител

Мнениеот replikon » 21 Ное 2011, 11:59

Здравей, Иво,
Мога да помогна, остави ми телефона си на ЛС!
replikon
Нов потребител

Мнениеот stanimira_86 » 08 Дек 2011, 11:10

За да си запазиш номерата можеш да попиташ за разсрочено плащане, поне докато се изясни случая да си запазиш мобилната услуга.
stanimira_86
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 08 Дек 2011, 23:43

И аз преди така се чудех с една компания-близнак на тази. Хем не ползвам услугата, защото са ми я спрели, хем си излизат фактурите, хем като я възобновят (отне им месец да си проверят глупостта) договора си продължава. Тоест - нито можеш да се откажеш, нито да ползваш.
При теб обаче е още по- по- по- ...... хем не си, хем имаш да плащаш, хем не можеш да ползваш. Една позната след почти 9 месеца (една бременност) нерви постигна своето - подобен на твоя случай, ама без лизинг, само карта. Прецени нерви/стойност и действай. Успех.
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Мнениеот nk7702n » 09 Дек 2011, 00:40

Аз пък сума - ти време се занимавах с един договор с Мтел - предизвестие за прекратяване, три пъти напомняне за предизвествието, защото то не водело автоматично до прекратяване, после заявка за запазване на номера и пренос. Три пъти неуспешен пренос, от Мтел нищо не знаели, не получавали заявката, тия от другия мобилен им я изпращали, ама тя се отхвърляла. Никой " ни лук ял, ни лук мирисал..." Че накрая послучай студентския - я, късмет, станала работата. И накрая - хоп, ново 10, той телефонът ми бил кодиран, защото съм го купувала от Мтел, та трябвало да го нося в сервиз да го разкодират, иначе не разчитал Сим - картата на другия оператор. Пълен екшън, нямам думи. Да му е драго на човек да се занимава с тия щуротии. Късмет на тия, които започват да се борят с някакъв проблем с мобилните оператори. :mrgreen:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот stanimira_86 » 10 Дек 2011, 22:05

Не само от М-тел, телефоните на всички оператори, които са купувани с програма са кодирани, дори в Европа мисля, че имат същата практика.
Иво, кажи има ли развитие?
stanimira_86
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 11 Дек 2011, 00:53

stanimira_86 написа:Не само от М-тел, телефоните на всички оператори, които са купувани с програма са кодирани, дори в Европа мисля, че имат същата практика.
Иво, кажи има ли развитие?

Те имат тази практика в Европа, ама там телефон, който тук ти го продават за 1000лв, там ти го дават пак за горе долу толкова за 24 месеца, ама всеки месец даваш по 50 лв (25 евро), при което хем телефон,хем план с доста безплатни минути. А тук за тези пари вземаш само апарат на изплащане.
Нека ми дадат Нокия N8 за 24 месеца х 40лв на месец, ама в тези 40лв освен апарата да влизат и 200 минути към всички оператори. Е нека тогава го сравняват с Европа.
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Мнениеот nk7702n » 11 Дек 2011, 01:17

Аз не съм го купувала моя телефон на изплащане, както е написано по - горе " с програма". Платих си го веднага, кеш, защото тия договори въобще не са изгодни. А за Европа нееднократно сме чували, че са им много по - ниски цените на разговорите, ама ние нали сме по - богати, та затова.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот ivoo13 » 20 Дек 2011, 23:40

Развитие никакво това е българия все пак друго и неочаквам. Полицията разследва и тя незнае обаче какво тъй като нещата са ясни от прав поглед, а мтел се крият като мишоци и излизат с думите, че ако плащам ще играят хоро ако не да си гледам работата. Най-големия мобилен оператор са най-големите измамници, а съм се чудел защо бягат хората от тях, но аз им го казах: "днес един клиент утре много" . Мислят, че всичко е пари обаче е грешка и скоро ще го разберат като им изчезнат голям процент от абонатите.
По голям срам не съм брал от лоялен клиент станах нежелан проблем за оператора, а съм им абонат от поне 7 години и винаги съм бил редовен платец и вместо да съм си градил името при тях съм си копал гроба. Нямам думи, с който да опиша мизерията, която се случва.
ivoo13
Нов потребител

Мнениеот ivoo13 » 20 Дек 2011, 23:56

replikon написа:Здравей, Иво,
Мога да помогна, остави ми телефона си на ЛС!

да но първо трябва да позволиш изпращането на лични към тебе.
skype ivoo13
ivoo13
Нов потребител

Мнениеот stanimira_86 » 28 Дек 2011, 23:19

Защо от М-тел какво ти казват?
stanimira_86
Младши потребител

Мнениеот ivoo13 » 31 Дек 2011, 07:41

от Мтел се правеха, че разследват нещо два месеца накрая ми върнаха отговор със задна дата, в който пишеше, че има договор на мое име той е подписан и за тях всичко е наред и като имам претенции да се обарна към конкретните органи, а това, че нищо не съм подписвал никой не го интересува. След много обажданя от моя страна накрая получих още един интересен отговор от тях цитирам:
"Компанията има становище по въпроса ако има нещо друго ние сме на разположение"
Това "нещо друго" незнам само как да го разбирам.
ivoo13
Нов потребител

Назад към Търговско право