Здравейте,
Казвам се Кирил Динов и имам следния проблем. Преди 2 месеца, от познати, които са от гр. ********, бях нает да им изработя предизборни рекламни материали - логотип, плакати и флаери. Името на тяхната организация е ******, а партия носител им беше *********. Изработих каквото ми бяха възложили, подготвих проформа фактура адресирана до ****** и им я изпратих. Всичко беше наред, до момента в който трябваше да си получа парите. Става въпрос за сума от 1800лв, мина месец от издаване на фактурата, а плащане няма. Отначало председателя на предизборния им щаб в гр. ****** , отговаряше с това, че "днес" или "утре", ще стане ясна точната дата, на която ще се изплатят парите и така цял месец. Миналата седмица изпратих имейл до щаба на ****** в София и копие до председателя на партията г-н ********, на който отговориха, че даже не знаят, че има неизплатени пари. Отново имаше една седмица в чакане на отговор, кога ще изплатят парите. Днес, след четвъртият имейл за тази седмица и след телефонно обаждане, получих отговор, че те ангажимент към мен нямали, цитирам "били платили на печатницата за отпечатването им и втори път, нямало да плащат за същите плакати", т.е. нищо че фактурата за проектиране на материалите е адресирана до тях, аз няма да получа от дължимите пари за услугата. Опитах се да бъда любезен и културно им обясних, че проектиране и отпечатване на рекламни материали, са две съвсем различни неща. Обръщам се с надежда към Вас, че може да ми дадете някакъв съвет, как да процедирам в бъдеще и как да си търся правата. Надявам се, че има вратичка в закона за авторското право и подобен случай едва ли е първия, в който политическа партия проявява своеволие и чувство за безнаказаност. Предварително Ви благодаря за евентуалния отговор.
Поздрави
Кирил Динов
- Дата и час: 23 Ное 2024, 06:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Неплатена фактура за изработка на предизборни материали!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Неплатена фактура за изработка на предизборни материали!
Г-н Динов, горещо Ви препоръчвам да сключвате писмени договори с вашите Възложители. Но, за бога - не си ги правете сам, а ползвайте юрист. А за дължимите Ви пари направете консултация с адвокат, като му разкажете и покажете всичко, свързано с поръчката. Не искам да ви давам напразни надежди, но при някои обстоятелства (които адвокатът ще прецени дали са налице) е възможно и да осъдите Вашия длъжник.
- rts
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|