начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Търговска марка

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Търговска марка

Мнениеот arman47 » 09 Юли 2011, 00:13

Може ли да се използва марка (изображение), която не е регистрирана и не прилича на никоя друга марка? В смисъл задължителна ли е регистрацията за да ползвам марка измислена от мен, изобразена на продукция. Знам, че така е незащитена, но процедурата е много бавна.
arman47
Нов потребител

Re: Търговска марка

Мнениеот moommy » 09 Юли 2011, 08:58

Можете да използвате знака, но е редно да се уверите, че не нарушавате чужди права.

Регистрацията не е задължителна и по идея гарантира, че паричната равностойност на този знак (генерирана при използването му) ще си остане ваша.

Edit: Във форума май си има нарочен раздел за тези въпроси?
Аватар
moommy
Младши потребител

Мнениеот hristov87 » 09 Юли 2011, 18:05

Здравей, рискуваш с това да не я регистрираш, защото, ако на някой му хареса и я регистрира преди теб ще се наложи да я премахнеш ;)
"Nulla tenaci invia est via"
Аватар
hristov87
Младши потребител

Мнениеот arman47 » 09 Юли 2011, 23:36

Това ми е ясно, но и не мога да чакам година и половина докато я регистрират и чак тогава да почна дейност. Аз ще пусна заявление за регистрация, но междувременно ще я ползвам.

Благодаря за отговорите!
arman47
Нов потребител

Назад към Търговско право