начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Пререгистрация на ЕООД в ООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пререгистрация на ЕООД в ООД

Мнениеот naskobg » 08 Юли 2011, 00:14

Здравейте,
имам едно ЕООД, което от десетина години няма никаква дейност. Скоро ще ми трябва ООД за съвместна дейност с колега. Въпроса ми е, каква е процедурата по смяната на името и пререгистрацията в ООД и дали то изобщо още стои след толкова години - май правиха някакви пререгистрации.
Ще бъда благодарен, ако някой помогне със съвет.
naskobg
Нов потребител

Re: Пререгистрация на ЕООД в ООД

Мнениеот DEKAH » 08 Юли 2011, 10:13

Посетете специалисти - адвокат и счетоводител.

Ако имате регистрирано ЕООД по стария ред /в окръжен съд/ то следва първо да го пререгистрирате. Хубаво е да се провери дали няма някакви задължения към държавата и трети лица, че може да ви излезе по-евтино да си регистрирате нова фирма.
След пререгистрацията се правят промени - приемате си новия съдружник и си сменяте името. Тогава можете да промените адрес на управление и каквото искате. Само ЕИК /булстата/ ще останат същите.

Успех!
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Re: Пререгистрация на ЕООД в ООД

Мнениеот naskobg » 11 Юли 2011, 20:30

Хайде някой да даде съвет какви документи са необходими де. И какво е необходимо за регистрация на ново ООД?
naskobg
Нов потребител

Назад към Търговско право