начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

марка за услуга

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

марка за услуга

Мнениеот rusaliya » 05 Юли 2011, 09:52

Интересува ме може ли да се пререгистрира търговска марка за услуга от вид индивидуална в друг вид - например колективна, ако има такава. В смисъл марката да стане притежание на три лица?
rusaliya
Нов потребител

Re: марка за услуга

Мнениеот inspectora » 05 Юли 2011, 10:08

rusaliya написа:Интересува ме може ли да се пререгистрира търговска марка за услуга от вид индивидуална в друг вид - например колективна, ако има такава. В смисъл марката да стане притежание на три лица?

Между колективна марка и марка, която да е притежание на 3 лица има огромна разлика. Изяснете си каква точно е целта /предполагам каква е, но все пак/ ... има няколко варианта да я реализирате /ако е тази, която предполагам/... За целта няма да казвам, че не се посещава лекар ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот rusaliya » 05 Юли 2011, 13:32

Всъщност въпросът ми беше неправилен, за което се извинявам. Ако попитам така, ще бъда ли точна:Може ли да се пререгистрира марка за услуга, която е притежание на едно лице, тя да стане притежание на три лица? Нямам предвид колективна марка, за която после прочетох, че това примерно могат да бъдат сдружения...
rusaliya
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 05 Юли 2011, 14:18

rusaliya написа:Всъщност въпросът ми беше неправилен, за което се извинявам. Ако попитам така, ще бъда ли точна:Може ли да се пререгистрира марка за услуга, която е притежание на едно лице, тя да стане притежание на три лица? Нямам предвид колективна марка, за която после прочетох, че това примерно могат да бъдат сдружения...

Пак не е точен въпросът, но вече ми е ясно какво се има предвид /ако съм имал някакви минимални съмнения/ ;)
Та това, което искате /макар и не точно по начина, по който питате/, може да се случи поне по два-три начина ...
Да, можете да направите така, че една марка да е притежание на три лица и/или да се ползва законно от тях ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот moommy » 05 Юли 2011, 14:42

Не знам какво разбирате под "пререгистрира", но както са Ви отговорили преди мен - няма пречка марка да е в съпритежание от две и повече лица. Възможно е и марка да се използва законно от повече от едно лице, включително и различно от притежателя/ите.

Изборът на вариант зависи от целта :)
Аватар
moommy
Младши потребител

Мнениеот rusaliya » 05 Юли 2011, 15:49

Бихте ли ми казали начините, по които може да стане това за което питам?
rusaliya
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 05 Юли 2011, 17:38

rusaliya написа:Бихте ли ми казали начините, по които може да стане това за което питам?

След малко ще помолите да изготвим и документите ;)
Тук получавате общи насоки - за повече информация и за предприемане на действия :arrow: .... знаете къде се ходи /не е на лекар/... но пък някой може и тук да реши да Ви отговори ... знае ли човек :)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот rusaliya » 05 Юли 2011, 17:56

Не съм имала намерение и не съм искала да получа подробности от Вас.
Просто исках да получа някаква предварителна информация по въпроса, който ме интересува, за да знам какво да предприема.
Благодаря все пак за информацията, която ми дадохте.
rusaliya
Нов потребител

Мнениеот moommy » 08 Юли 2011, 10:39

Ако въпросът Ви е свързан с издирването на информация за реда, по който се отразява съвместното притежание на марка, то отговорът е - чрез вписване в регистъра. На сайта на ПВ има формуляри.

"Тънкият" момент не е самата процедура по извършване на вписването, а последствията до които води това действие. Важно е правилата за съвместно притежание или използване на марката да бъдат изготвени съобразно разположението на подводните камъни.
Аватар
moommy
Младши потребител

Назад към Търговско право