начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

прехвърляне на задължения

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

прехвърляне на задължения

Мнениеот kamenarov » 25 Май 2011, 17:14

Здравейте, има ли начин да прехвърля задълженията си за осигуровки заедно с едни други, които плащам на съдия изпълнител. Имам / имах фирма, но тя се ръководеше от мой приятел. Прекратихме дейност и сега узнах, че не са ми плащани никакви осигуровки, освен това съм имал задължения към един доставчик, които сега ми търси съдия изпълнител. Моя "приятел" плаща от време на време, но не достатъчно често. Въпроса ми е може ли да му се прехвърлят тези задължения (той е съгласен).
kamenarov
Нов потребител

Re: прехвърляне на задължения

Мнениеот ivan_lawyer » 25 Май 2011, 18:34

Само със съгласието на третия - на доставчика,у който е кредитор.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 25 Май 2011, 18:48

Приятелят Ви може да плати и без съгласие на взискателите, но същият има регресен иск спрямо Вас - чл. 73-74 ЗЗД (по отношение на частните задължения) и чл. 180 ДОПК (по отношение на публичните задължения, в случая - осигуровките).
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот kamenarov » 28 Май 2011, 10:53

Благодаря и на двама ви за отговорите. Предполагам, че някой от вас предлага такава услуга. Аз съм в София, така че ще се радвам да ми пратите едно съобщение с адрес, на който да дойда или някакъв телефон.
kamenarov
Нов потребител

Назад към Търговско право