- Дата и час: 27 Ное 2024, 02:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
прехвърляне на задължения
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
прехвърляне на задължения
Здравейте, има ли начин да прехвърля задълженията си за осигуровки заедно с едни други, които плащам на съдия изпълнител. Имам / имах фирма, но тя се ръководеше от мой приятел. Прекратихме дейност и сега узнах, че не са ми плащани никакви осигуровки, освен това съм имал задължения към един доставчик, които сега ми търси съдия изпълнител. Моя "приятел" плаща от време на време, но не достатъчно често. Въпроса ми е може ли да му се прехвърлят тези задължения (той е съгласен).
- kamenarov
- Нов потребител
Re: прехвърляне на задължения
Само със съгласието на третия - на доставчика,у който е кредитор.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Приятелят Ви може да плати и без съгласие на взискателите, но същият има регресен иск спрямо Вас - чл. 73-74 ЗЗД (по отношение на частните задължения) и чл. 180 ДОПК (по отношение на публичните задължения, в случая - осигуровките).
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Благодаря и на двама ви за отговорите. Предполагам, че някой от вас предлага такава услуга. Аз съм в София, така че ще се радвам да ми пратите едно съобщение с адрес, на който да дойда или някакъв телефон.
- kamenarov
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|