- Дата и час: 27 Ное 2024, 01:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Регистрация на ЕООД с име като на ООД???
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Регистрация на ЕООД с име като на ООД???
Имаме фирма с име "Пример" ООД, в която съм съдружник с 5 човека, искам да взема името и мой роднина да го направи на ЕООД, за целта може всички да прехвърлят дяловете си на моя роднина и после да се пререгистрира на ЕООД. Но ми се струва много скъпо като вариант, а и разправиите са прекалено много, трябва да ходя при всеки един от съдружниците поотделно за да ми разписва и т.н. Та въпроса ми е може ли да се регистрира ЕООД със същото име (Пример ЕООД), без да трябва вече регистрираното "Пример" ООД да се заличава, закрива или др.?? И ако някой тук регистрира фирми, ако може на лични да ми пише колко ще ми струва това удоволствие общо като такси и хонорар (примерно всичко общо е 400 лв) за да може, ако цената ме устроива да се свържа с него.
- koko83
- Нов потребител
Re: Регистрация на ЕООД с име като на ООД???
не можах да ви изпратя лс, ако искате-пишете ми вие
- dobroslava_kerekova
- Младши потребител
Наскоро търсех по име в ТР една фирма и се озадачих че има ЕООД и ООД с едно и също име.
Не беше ли смисълът да няма повтарящи се имена? И ако да ако това ООД реши да става ЕООД какво се прави? Карат го да се преименува ли?
Не беше ли смисълът да няма повтарящи се имена? И ако да ако това ООД реши да става ЕООД какво се прави? Карат го да се преименува ли?
- pitasht
- Активен потребител
pitasht написа:Наскоро търсех по име в ТР една фирма и се озадачих че има ЕООД и ООД с едно и също име.
А провери ли дали случайно не "идват" от различни ОС от преди ТР да мине към АВ? /аз съм виждал по 10-15 дружества с абсолютно едни и същи фирми /
- inspectora
- Активен потребител
Ще струва много по-малко. Ако искаш пиши на abrh@mail.bg.
- monz67
- Младши потребител
monz67 написа:Ще струва много по-малко. Ако искаш пиши на abrh@mail.bg.
Хонорар + такси /за който и да е от двата варианта/ = по-малко от 400 лева ... ... аман от дилетанти ...
- inspectora
- Активен потребител
Навремето, за да регистрираме фирма, плащахме такса за проверка уникалността на името...
- mati_lda
- Нов потребител
Сега пък за разнообразие имаме възможността да се съдим
alea jasta est
- jasta13
- Младши потребител
inspectora написа:monz67 написа:Ще струва много по-малко. Ако искаш пиши на abrh@mail.bg.
Хонорар + такси /за който и да е от двата варианта/ = по-малко от 400 лева ... ... аман от дилетанти ...
Е то човекът каза кой вариант предпочита. Въпросът е, че после ще прави 2 ликвидации, ще плаща двойно осигуровки ако е и управител в ООД-то и още куп допълнителни разходи. Тия неща обаче, много адвокати ги спестяват на клиентите си. Не знам дали съм дилетант аз, гледам масово адвокати обявяват някакви абсолютно смешни цени за ООД-та и ЕТ-та, много под тарифата. А искаш ли да ти кажа как се гледат трудови дела в провинцията за 20 лв. на инстанция? Или как се пише "договор за кола" за 10 лева? Навремето фирми се регистрираха много по-скъпо отколкото сега. Все пак работата не е правна, може да се върши от сульо и пульо.
- monz67
- Младши потребител
Мале, майко мила, за под 400 лева, (примерно 395,89 - до към 56,56) маса колеги опростиха таз тема. Колеги ли трабва да ги наричам? За мен не са, но другите - каквото кажат... Не знам, дали от възмущение към тези колеги, работещи 395,89 докъм 56,6.56 но ако няма други КОЛЕГИ които да се възпротивят, в рамките на 48 часа ще дам на питащия отговор, с приложение на всички документи, които му трябват, па ведно с отбелязване на мястото на подписа. Не ме интересувазаплащането - да го даде на 395.89 докъм 56,56. Алал да им е.
- kolman
- Потребител
не го взимай толкова навътре. не знам кой уважаващ себе си адвокат разчита на регистрации на фирми за да се прехранва...
- monz67
- Младши потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|