начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

През 2007 г. откачих радиаторите на парното ....

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

През 2007 г. откачих радиаторите на парното ....

Мнениеот morientez » 12 Дек 2010, 19:39

През 2007 г. откачих радиаторите на парното и оттогава нямам парно. През 2009 г. ми дойде изравнителна сметка от 1800 лв. Казах си няма да се разправям ще я платя и от тук нататък съм на чисто, ще плащам само за общи части. Събрах парите и я платих, само да не се разправям...Сега (за 2009-2010) ми идва нова изравнителна сметка от 1500 лв., а аз от 3 год. нямам радиатори. Овцата, която е идвала за отчитане е написала демонтирани радиатори и готово, не поиска да слезем до избата да види топломерите. Аз си мисля всичко е ок. Да ама не, като отидох в Техем ми казаха, че не съм осигурил достъп и са ми начислили пълен обем...трябвало да покажа топломерите, а не да установят, че нямало радиатори....Отидох до избата качих радиаторите и техен човек видя, че топломерите НИКОГА не са работели всички са нули. Момчето вика с този протокол от сега и с онзи, на който пише, че са демонтирани отиваш в Техем и ти махат сметката...Отивам аз онези ми викат не става...може да си манипулирал и толкова, сега вземи тази декларация и събери 75% подписи...Да, но никой не иска да се подписва защото сметката трябва да се разпредели на всички....Помогнете 3300 лв. подаръци ли да направя на тези говеда...Срамно е...Поне да ги бях използвал, а то всичко е на на нула, даже тръбите съм ги облицовал с гипскартон да не се виждат...кво ще манипулирам....Имам ли шансове някякви???? Как да процедирам???
morientez
Нов потребител

Re: Помогнете със съвет!

Мнениеот Гост. » 12 Дек 2010, 20:33

Един брой адвокат с един брой отрицателен установителен иск ( няколко технически експертизи) малко ДТ и разноски, които ще ви бъдат присъдени и ... спирате да имате 3300 неприятности.

Не е трябвало да плащате и предните, но вие си знаете.
Гост.
Старши потребител

Re: През 2007 г. откачих радиаторите на парното ....

Мнениеот toni_sf » 14 Дек 2010, 12:32

Правилен съвет ти дадоха,само важното е дали имаш и документ подаден в топлофикация ,че сте спрели радиаторите и дали имате екземпляр във Вас.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот morientez » 14 Дек 2010, 14:40

Какво представлява този отрицателен установителен иск? Нямам такъв документ за изключване, имах някакъв входящ номер, но съм го изгубил...минаха 3 год. Имам протокол от засичане и на него пише демонтирани.
morientez
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 14 Дек 2010, 15:35

morientez написа:Какво представлява този отрицателен установителен иск?

poli_g написа:1.Един брой адвокат 2. един брой отрицателен установителен иск ...

Карайте по ред! Първо, второ и т.н., както е посочено от Поли ... Ако почнете да прескачате, значи нищо не правите ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 14 Дек 2010, 17:56

:roll: Тц., не съм разбрана правилно и ще уточня:
poli_g написа:Един брой адвокат с един брой отрицателен установителен иск ....

По моему адвокатът върви с иска, макар И предложението на инспектора да е подходящо :lol: .

До тук дълга е в размер на 3300.00лв. без акцесорните задължения( а такива ще има, не се съмнявайте), което предполага, че ако не искате да платите цялата сума наистина ви е нужен специалист.
Платената сума за неговия хонорар ще ви бъде върната от Топлото( ако направи точни доказателствени искания...).
Гост.
Старши потребител

Мнениеот morientez » 14 Дек 2010, 19:07

Естествено, че "първото" (то е и най-важното) няма да го пропусна, но просто исках да си изясня някои термини, които са ми чужди (казваха ми да завърша право... :) ). Въпросът ми е ще бъде прост-да предположим, че нямам никакви документи и следвам пътя посочен от poli...Ще може ли да се докаже, че не съм употребил тази енергия? Всъщност имам си и топломерите които са на нула...
morientez
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 15 Дек 2010, 15:03

morientez написа:Ще може ли да се докаже, че не съм употребил тази енергия?

То за това 2 е след 1 :D
Щото преди 2 следва чрез 1 приблизително да се даде отговор на въпроса дали изобщо има смисъл от 2 :D
inspectora
Активен потребител

Мнениеот morientez » 05 Яну 2011, 20:22

Търся адвокат! Надежден. Не да работи, като адвокат, а истински адвокат за да ме извади от тази шитня! Има ли такива адвокати??? Ако има наемам го!
morientez
Нов потребител

Назад към Търговско право