начало

Кирил Петков отива на съд за ареста на Бойко Борисов Кирил Петков отива на съд за ареста на Бойко Борисов

Новите цени на ГО-пореден удар върху нас

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Новите цени на ГО-пореден удар върху нас

Мнениеот leonardos » 19 Окт 2010, 10:26

Кой има интерес от повишаване цената на ГО, държавата или бандитите ??? Кой прибира крупните суми в брой ??? Защо постоянно парадират с цената на ГО в цивилизованите държави, без никой не споменава разликата в стандарта на живот и покупателната способност на българина ??? Докога ще търпим престъпниците-мародери с порок във волята да си плетат кошницата за наша сметка ???
leonardos
Потребител

Re: Новите цени на ГО-пореден удар върху нас

Мнениеот toni_sf » 19 Окт 2010, 10:58

Точно тук не сте прав, не Ви знам дали сте юрист или не сте , но знам едно винаги човек трябва да си гледа в собствената кошница а после в другите.Да няма точен механизъм за определяне на цената, но не забравяйте от кога са тези закони и кои бяха в парламента когато са гласувани.И незнам от къде сте ,но в София от автомобили не можеш да се разминеш ,да необходимост е, разбира се, но пък трябва да си платиш и удоволствието.Да самата Държава вече ги натиска да плащат по висок даньк .И моито мнение когато и застраховка Каско стане задължителна, тогава може евентуално да се снишат цените на ГО.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот user02 » 19 Окт 2010, 11:19

Това е цената, която всеки от вас плаща за членство в ЕС. Преди ЕС цените бяха десетки пъти по-ниски. Искахте ЕС - ето.
user02
Младши потребител

Мнениеот toni_sf » 19 Окт 2010, 11:30

:D Не го обръщайте на политическа основа моля Ви, трябва да има реалност :D иначе мога да Ви кажа ,че преди 20г ни показваха Гърция като страна от ЕС и колко са добре, а сега какво става там .Дайте да се държим като държава която да не е на хранилка на ЕС и да си потърсим вината в нас .
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот leonardos » 20 Окт 2010, 08:54

Правилно, но въпреки всичко не смятам че е редно налагането на еднолични и двуяки авторитарни решения от бандити с порок във волята! Къде е сега бат Бойко, за да им осигури достъп до килия в централния! Убеден съм, че нормалния българин посмъртно не може да изгори с москвича си левовата равностойност на ноложения му рекетьорски платеж! Тема вихрена в предишни мои поставе .. А сега и криминализиране ... ! Осъзнайте се бе хораааа !! Докога ще търпим изедници да ни пребъркват с цел лично обогатяване ?!? Немам думи !!!
leonardos
Потребител

Мнениеот toni_sf » 20 Окт 2010, 11:57

:D Това Ви казах , не бъркайте нещата а Вижте къде е корупцията :D не можеш да караш джип за 100 000 лв и да го регистрираш в КАТ като баничарка
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот TheOldMan » 20 Окт 2010, 12:59

А защо не попитате КАТ защо не иска да свърже базата си данни с тази на застрахователите? Защо застрахователя не може да състави досие с провиненията на водача, и тези с чисто такова да плащат по-малко за сметка на "джигитите"? Защо законодателя не разреши издаване на застраховки за месец, седмица, дори ден ако има търсене? Така "неделните шофьори" ще могат да се застраховат само за времето, когато ползват автомобила.
Защо все още застраховката е за автомобил, а не за водач? Аз като имам 3 автомобила - да се разчекна, не мога да ги карам в един и същ момент. Защо трябва да плащам 3 застраховки? Защо плащам за всяка от тях точно толкова, колкото току-що взела книжката блондинка или напушен пъпчив тийнейджър, дето е размазал 2 коли докато все още е нямал книжка, и сега тате за награда му е купил трета - негова лична? Какъв ми е стимула да карам така, че вече 5 години да ме спират само за рутинна проверка на документите?
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот user02 » 20 Окт 2010, 17:52

leonardos написа:Правилно, но въпреки всичко не смятам че е редно налагането на еднолични и двуяки авторитарни решения от бандити с порок във волята! Къде е сега бат Бойко, за да им осигури достъп до килия в централния! Убеден съм, че нормалния българин посмъртно не може да изгори с москвича си левовата равностойност на ноложения му рекетьорски платеж! Тема вихрена в предишни мои поставе .. А сега и криминализиране ... ! Осъзнайте се бе хораааа !! Докога ще търпим изедници да ни пребъркват с цел лично обогатяване ?!? Немам думи !!!

В момента всичко произтича от ЕС - това, което може да се направи в случая, е да се излезе от ЕС и да се пусне АЕЦ Козлодуй.
user02
Младши потребител

Мнениеот TheOldMan » 20 Окт 2010, 20:34

И? Нали ще трябва да доплащате за зелена карта на същите тези застрахователи, за да си цопнете дупето в Бяло море, където и обслужването е по-добро, и цените са по-ниски. Нали в следващия исторически момент на някой политик ще му дойде идеята да "развърже" борда, и ще се продъним в една инфлация, съчетана със световна стагнация, пред която Виденовата зима ще ни се вижда като едно дребно затруднение...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот Star_doznatel » 20 Окт 2010, 20:37

TheOldMan, аз не искам и за рутинна да ме спират. Само ако съм нарушил нещо - за да бъда наказан. За ужас на тези, които смятат, че да се установи водач без СУМПС, е голяма работа. Ами ако не нарушава правилата - какъв е проблема.... А ... лобито на инструкторите. Всъщност - май се върнахме на застраховките ...
Star_doznatel
Потребител

Мнениеот Гост. » 20 Окт 2010, 22:06

Благодаря! За темата. Общо взето втора година по едно и също време пускате идентична, което навежда на извод, че си подновявате застраховката по ГО.
А моята е мъничко след вас, та както вече написах- благодаря.
Вярвам и застрахователят ми ви е задължен. :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот toni_sf » 21 Окт 2010, 07:27

Знаете ,че кампаниите за ГО започват вече, мога да ви дам един съвет .Който има вьзможност и може да изчака да си я направи след януари месец тогава пазара се нормализира и цените падат
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 21 Окт 2010, 07:35

TheOldMan написа:А защо не попитате КАТ защо не иска да свърже базата си данни с тази на застрахователите? Защо застрахователя не може да състави досие с провиненията на водача, и тези с чисто такова да плащат по-малко за сметка на "джигитите"? Защо законодателя не разреши издаване на застраховки за месец, седмица, дори ден ако има търсене? Така "неделните шофьори" ще могат да се застраховат само за времето, когато ползват автомобила.
Защо все още застраховката е за автомобил, а не за водач? Аз като имам 3 автомобила - да се разчекна, не мога да ги карам в един и същ момент. Защо трябва да плащам 3 застраховки? Защо плащам за всяка от тях точно толкова, колкото току-що взела книжката блондинка или напушен пъпчив тийнейджър, дето е размазал 2 коли докато все още е нямал книжка, и сега тате за награда му е купил трета - негова лична? Какъв ми е стимула да карам така, че вече 5 години да ме спират само за рутинна проверка на документите?

Кой Ви каза че задължително трябва ГО да е годишна.Най-малкият срок е 1 месец ,но тук вече е проблема че никой застраховател или брокер не му се занимава да хаби полици и стикери за дребна сума; а както знаете вече за Гаранционният фонд сумата от 11.40лв се плаща отделно и ако си я правите за по малък период ще Ви излезе ужасно по скъпа
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот user02 » 21 Окт 2010, 10:13

TheOldMan написа:И? Нали ще трябва да доплащате за зелена карта на същите тези застрахователи, за да си цопнете дупето в Бяло море, където и обслужването е по-добро, и цените са по-ниски. Нали в следващия исторически момент на някой политик ще му дойде идеята да "развърже" борда, и ще се продъним в една инфлация, съчетана със световна стагнация, пред която Виденовата зима ще ни се вижда като едно дребно затруднение...

Зелената карта не е задължителна и никой никого не кара да ходи до Бяло море. Който няма пари, няма да ходи или ще ходи с друг транспорт.
Бордът е изкарал много години и преди ЕС и не може да се прави връзка между едното и другото. Аз съм против протектората, страната може и сама да се справи ако направи нужните реформи.

toni_sf написа:Знаете ,че кампаниите за ГО започват вече, мога да ви дам един съвет .Който има вьзможност и може да изчака да си я направи след януари месец тогава пазара се нормализира и цените падат

В началото на всяка година обаче цената нараства спрямо предходната, така че и това е лош съвет.
user02
Младши потребител

Мнениеот toni_sf » 21 Окт 2010, 11:40

Аз го казвам от опит ,а не от наблюдения, и да Ви кажа все още трябва да се работи по старите цени за 2010г, а и не вярвам да се вдигне повече от 10% :D то и сега половината който карат коли ,не я плащат.Но това си е проблем на застрахователите и хората които имат ЛМПС . И миналата година беше истерия , по същото време и какво се оказа ,че няма нищо страшно. Е сега ще е малко по различно държавата ги атакува застрахователите да плащат с 2% повече данък и ако стане, ще се вдигне ГО .Но не само тя де , и другите видове застраховки ще скочат. И в кръга на шегата Трактора вече е вън и този път за да ВИ вземе парите ,ще Ви дава по 30 литра румънски бензин
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот user02 » 21 Окт 2010, 12:19

Аз също го казвам от опит - отлагах до последно, след което се оказа, че няколко дни по-рано цените са вдигнати. Ако има отстъпки, те обикновено са до края на годината. Но последната година изобщо не съм плащал застраховка. Обаче само това да има повече такива като мен няма да промени нещата, нужни са други мерки.
user02
Младши потребител

Мнениеот leonardos » 21 Окт 2010, 19:58

И правилно ! Та това са пари хвърлени на вятъра, и по-точно в гърлото на престъпници, които познават и прилагат само операциите събиране и умножение. По този начин събраните крупни суми остават под тяхен контрол, като биват използвани примерно за построяване на незаконно селище на някой бряг, корупционни практики и т.н. А не може ли водачите на МПС-та да пренасочат тези средства за удовлетворяване нуждите на семействата си от храна и дрехи. Едва ли застрахователите са с два стомаха, два чифта /мъде/ и т.н.
leonardos
Потребител

Мнениеот leonardos » 21 Окт 2010, 20:32

poli_g написа:Благодаря! За темата. Общо взето втора година по едно и също време пускате идентична, което навежда на извод, че си подновявате застраховката по ГО.
А моята е мъничко след вас, та както вече написах- благодаря.
Вярвам и застрахователят ми ви е задължен. :lol:

Уважаема poli_g,
Чувствените Ви благодарности изпълнени с алтруизъм, по никакъв начин не ще да променят изградената ми вече антипатия към прилагания узаконен рекет спрямо нас, респективно и тебе! Не съм съгласен и с осъществяване контрол и налагане санкции от държавния орган ПП-КАТ, което е изцяло в защита на частни интереси! Правилна е преценката дадена в поста от user02, където сочи доводите си за използвани търговски трикове от застрахователя, за което считам неправилни изводите ти за своевременно подновяване ГО, мъничко преди твоята :wink: :wink: :!:
leonardos
Потребител

Мнениеот toni_sf » 22 Окт 2010, 07:21

leonardos написа:И правилно ! Та това са пари хвърлени на вятъра, и по-точно в гърлото на престъпници, които познават и прилагат само операциите събиране и умножение. По този начин събраните крупни суми остават под тяхен контрол, като биват използвани примерно за построяване на незаконно селище на някой бряг, корупционни практики и т.н. А не може ли водачите на МПС-та да пренасочат тези средства за удовлетворяване нуждите на семействата си от храна и дрехи. Едва ли застрахователите са с два стомаха, два чифта /мъде/ и т.н.

Вие явно много сте си изпатили от някой застраховател ,щом толкова яростно се борите срещу това. Предполагам ,че ако разкажете случай може да се проведе по интересна дискусия по темата.
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 22 Окт 2010, 07:27

user02 написа:Аз също го казвам от опит - отлагах до последно, след което се оказа, че няколко дни по-рано цените са вдигнати. Ако има отстъпки, те обикновено са до края на годината. Но последната година изобщо не съм плащал застраховка. Обаче само това да има повече такива като мен няма да промени нещата, нужни са други мерки.

Защо не си я направите сега. Цените в момента са толкова ниски и са нещо като за лятна промоция :D . Ако чакате декември може наистина да се бръкнете по дълбоко. А и както се говори ,че ЕС натиска да се вдигнат тройно до 2г.
toni_sf
Активен потребител

Следваща

Назад към Търговско право