начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Застраховка "Гражданска отговорност"

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Застраховка "Гражданска отговорност"

Мнениеот todorkar79 » 06 Окт 2010, 05:11

Здравейте!
Казусът ми е следния:
Имам полица за сключена застраховка на разсрочено плащане. Има ли срок след датата на падежа на вноската,през който тя е още валидна?
Има ли право застрахователя да изисква внасянето на останалите вноски предварително при виновно причинено от мен птп?
todorkar79
Нов потребител

Re: Застраховка "Гражданска отговорност"

Мнениеот TheOldMan » 06 Окт 2010, 08:53

Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 06 Окт 2010, 09:11

Независимо дали е ГО или КАСКО всеки един застраховател ще Ви изиска да си платите сумата по оставащите вноски щом Вие сте виновното лице.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот todorkar79 » 06 Окт 2010, 10:36

Длъжен ли съм да платя и какво следва,ако не платя?
todorkar79
Нов потребител

Мнениеот toni_sf » 06 Окт 2010, 10:55

Полицата Ви става невалидна и все едно нямате нищо, и после другият застраховател по ГПК ще си търси парите.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот Ema_7 » 06 Окт 2010, 17:54

Здравейте, бихте ли дали съвет. Заведен е иск за неимуществени вреди срещу застраховател по застр. ГО - при ПТП е загинала съпругата му, лицето обаче след завеждане на ИМ в сроковете за отговор е починало - могат ли наследниците му да встъпят в процеса??
Ema_7
Младши потребител

Мнениеот Sahiba » 07 Окт 2010, 09:01

Ema_7 написа:Здравейте, бихте ли дали съвет. Заведен е иск за неимуществени вреди срещу застраховател по застр. ГО - при ПТП е загинала съпругата му, лицето обаче след завеждане на ИМ в сроковете за отговор е починало - могат ли наследниците му да встъпят в процеса??

Да, Обърнете се към адвокат!
Sahiba
Потребител

Мнениеот Sahiba » 07 Окт 2010, 09:02

toni_sf написа:Полицата Ви става невалидна и все едно нямате нищо, и после другият застраховател по ГПК ще си търси парите.

Ще ви помоля да не коментирате неща, които не разбирате!
Sahiba
Потребител

Мнениеот toni_sf » 08 Окт 2010, 07:36

до-Sahiba Вие сигурен/на ,че застраховател изплаща обезщетение без да си е прибрал годишната премия.Възможно и да е така ,но всеки застраховател си има указания и когато се сключи договор с него тези указания трябва да се прочетат внимателно.Това е моят съвет.
toni_sf
Активен потребител

Назад към Търговско право