начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Отношения след край на договор

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отношения след край на договор

Мнениеот smacker » 12 Май 2010, 01:19

Темата е пак за мобилните оператори. Мислех да я пусна по-долу, ама там е много разводнено вече.
Според ОУ на мтел:
1. Издаване на съгласие за преносимост означава прекратяване на договора.
2. При прекратяване на договора, до физическото пренасяне на номерата - остават договорени/договорените отношения.

Конкретно въпроса е:
Може ли даден договор и ОУ към него, който е прекратен да води до договорени отношения след датата на прекратяване ?

За пояснение: господата ми искат таксите (кито се предплащат) за период в който аз вече нямам никакъв договор с тях, дори и неползвам техните услуги. Но съм ползвал услугата след прекратяване на договора за 48 часа. Да допълня и че за всички следващи периоди са платени и неустоики.

За по-долната тема относно ОУ:
ЗЗД чл.16 Когато предложението включва общи условия, приемането е действително, ако съдържа писмено потвърждение на общите условия.

Това не означава отказ от приемане, ако няма подпис на общите условия ?
smacker
Нов потребител

Re: Отношения след край на договор

Мнениеот ivan_lawyer » 12 Май 2010, 06:52

Не Ви съветвам да ровите в законите. Платете си таксата, тъй като е невъзможно да се избегне това.

Законите казват едно, но съдиите мислят друго. Заплатата им е от 1000-2000 лева, няма да им се занимава с казус за 200 лева и т.н.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Търговско право