начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Запис на заповед

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Запис на заповед

Мнениеот leaderz » 10 Май 2010, 09:39

Здравейте!
Притежавам Запис на Заповед с изтекъл падеж и днес ходих при нотариуса, при който бе подписана, за да попитам как точно се процедира оттук-нататък. Накратко ми обясниха, че от началото на новата година са настъпили някакви изменения и не може просто да се отиде при съдия изпълнител или нещо от сорта и най-добре било да се посъветвам с адвокат.
leaderz
Нов потребител

Re: Запис на заповед

Мнениеот Гост. » 10 Май 2010, 10:15

:roll: И, до тук добре, какво направихте после вие?

Нещо ми убягва- нотариусите не се ли явяват вече в съда, за да си защитят клиентите? Защо ви е адвокат, просто се върнете при нотариуса и го помолете учтиво да ви свърши работата до край.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот leaderz » 10 Май 2010, 15:41

Още нищо не съм направил. Искам да знам, кой е най-лесния и удобен начин за процедиране.
leaderz
Нов потребител

Мнениеот DEKAH » 10 Май 2010, 21:21

Само не разбрах защо записа е нотариално заверен?

Пък и нотариусите само заверяват подписа и взимат едни пари... от там нататък се оправяш сам.

Сега - наемате адвокат, плащате му хонорара, той ви издава документ и си прибавяте сумата за адвоката към парите, които ви дължи издателя.

Успех!
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 10 Май 2010, 22:05

Не разбрах само защо ми се включи Елена с тънкото черво.

Нещо натиснах явно.

Нотариусите са тотално некомпетентни, объркани хора, както казваше моят бивш Шеф.

Не правят никаква разлика между нотариален акт и установителен иск, действат в рамките на удостоверителната си функция.

Впрочем направиха фурор с "Открити нотариални дни" - неземна феерия от "Светлина и звук", надявам се приятни на мирис.

От друга страна чудя, се какви са нахалници - снижиха им се доходите, вместо да тръгнат между хората, по клиентите, едно-друго, те оправиха работота с другото на "бакшиш" и си вкараха промените в Тарифата - като видяха адвокатските промени в тарифата. Въобще какво да добавя.

Аз треперя при мисълта, че ме напада нощем един космат Запис на заповед с два падежа, докато други хора карат директно.

Не знам, за мен, менителничното право е най-голямата мъчнотия. Само като си спомня тухлата на Кацарски, лекциите на Герджиков/Калайджиев и прочие. То остави другото, но доскоро нямаше и съдебна практика по менителниците, защото изпълнението се провеждаше на ниво частна жалба, рядко иск, рядко до ВКС и т.н. Има сигурно две ръце решения - максимум 20.

Например, при авалисти, на кого да се предяви - на главния длъжник или на авалиста и т.н.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Търговско право