начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Събудих се с ООД с непознати съдружник и управител

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Събудих се с ООД с непознати съдружник и управител

Мнениеот dora » 06 Мар 2010, 11:10

Здравейте!
Моля за съвети относно казус, с който предстои да занимая брат ми – той е адвокат в София, но предстоят големи емоции като му съобщя какви съм ги забъркала и искам да съм подготвена донякъде за коментарите.
Сърфирайки в Дакси, по повод моя БУЛСТАТ за упражняване на свободна професия (просто от любопитство), попаднах на факта, че в ДАКСИ моето ЕГН и старото ми име (междувременно съм си променила и трите имена със съдебно решение и само ЕГН е същото) са свързани с едно ООД, регистрирано в Софийски градски съд през 1996 г., където съм собственик на 66% от капитала, а непознато за мене лице е собственик на останалите 34%. По данни от БУЛСТАТ има и управител, когото също не познавам. Отначало мислех, че е някаква фалшификация, но после си спомних, че през 1996 г. един познат ми предлагаше да участвам в една фирма и подписах някакви документи, не помня какви точно, след което забравих за това за около 14 години - до тази пролет. С онзи познат, на който дадох подписани документи, си влошихме отношенията и не сме се виждали от 10 години, но неговото име не фигурира сред собствениците и управителя на ООД-то. Колебая се дали да търся първо него, да не би да предприемат с другите двама превантивни действия, които да ме затруднят. Възнамерявам първо да потърся в търговския регистър документите на ООД-то и да прочета за какво става въпрос. През тези 14 години никой не ме е търсил за нещо за тази фирма. Добре че нямам трудова дейност там и не съм управител, та се надявам да няма особен проблем с НАП и осигуровките, прочетох някъде в Интернет, че трябва да декларирам в НАП, че по тези съображения няма да се осигурявам. Доходи не съм получавала от фирмата. Не съм внасяла пари за дяловото си участие, явно само непредпазливо (и безпаметно) съм услужила с име и подпис. Проверих управителя и съдружника по ЕГН за здравноосигурителен статус, за да разбера, дали са живи, управителят от март 2001 г. не се е осигурявал здравно, което вероятно означава, че и той е забравил за фирмата, а може и да не е в България. Чудя се в каква поредност да тръгна да проучвам нещата. Трябва да заявя с предизвестие и напускането си като съдружник, не ми е много ясно пред кого и как. Капиталът е 50000 лв. по стар курс.
Брат ми има опит в ликвидацията на търговски дружества, но просто се чудя как да му съобщя за моя проблем, възникнал поради собствената ми глупост. Моля за съвет какво точно да му съобщя и за какво да го помоля. Като начало ще му сервирам подробностите по електронната поща, а не по телефона. Може би първо трябва да ми изготви текста на едно пълномощно и после той да се занимава в София с нещата, когато има време за това. Аз живея в Пловдив. Благодаря Ви предварително за евентуални коментари и съвети. :shock: :oops:
dora
Младши потребител

Re: Събудих се с ООД с непознати съдружник и управител

Мнениеот Melly » 06 Мар 2010, 11:26

Брат ми има опит в ликвидацията на търговски дружества, но просто се чудя как да му съобщя за моя проблем, възникнал поради собствената ми глупост. Моля за съвет какво точно да му съобщя и за какво да го помоля.

Разкажете на брат си всичко в най-големи подробности. И не по телефон или по пощата, а лице в лице.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Търговско право