Здравейте аз съм взискател от Дружество ,което осъдих да заплати тлъста сума пред две инстанции, но в момента те жалят и чакат допускане за разглеждане пред ВКС но пак и пред двете инстанции съда реши делото в моя полза , за което съм благодарен .
Така, след потвърждението и на втората инстанция аз си извадих изп.лист и СЪДИЯ изпълнител продаде на публична продан имотите които бях запорирал по рано , но това е само около 20% от сумата която дружеството дължи и на която дружеството е осъдено , имат пари по каса което е видно по баланса който са представили пред окръжния съд , но нямат желание И НИКАКВО намерение да платят нямат и други активи от които да се удоволетворя напълно , и дружеството е прехвърлило цялата си дейност на друго ю.Л. Как ВИ звучи процес по несъстоятелност и би било ползата от този процес ? или има ли някой идеа как да си гарантирам взиманията ?
- Дата и час: 02 Дек 2024, 19:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Осъдих дружество !?! Кел файда ?!?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Осъдих дружество !?! Кел файда ?!?
Идеи много, но най-добре се обърнете към адвоката, който ви е водил процеса. Все пак, за да прилагаме закона и да ви кажем точно възможностите трябва да сме наясно със всички юридически факти по вашия казус. Иначе си говорим напразно и най-много да ви объркаме.
- nksuccess
- Потребител
може да пробвате да продадете вземането си на фирми и ФЛ, които се занимават с изкупуване на дългове.
може да ви платят малко пари,но по-добре врабец в ръцете,отколкото орел в небето!
може да ви платят малко пари,но по-добре врабец в ръцете,отколкото орел в небето!
- usra_ovcova
- Потребител
За съжаление, не винаги може да се удовлетворят всички, каквито и правни действия да предприемем. Понякога остават "неудовлетворени кредитори". Какво да се прави, живот.
- p_dyan
- Потребител
usra_ovcova написа:може да пробвате да продадете вземането си на фирми и ФЛ, които се занимават с изкупуване на дългове.
Имате ли информация за такива фирми?
ЛЕСНО се галят момите, мъчно се дялкат гредите.
ГРЪМНАЛ слепият, та убил заек, а куцият припнал и го уловил.
ЖИВОТЪТ е стълба: едни се качват, други слизат.
ГРЪМНАЛ слепият, та убил заек, а куцият припнал и го уловил.
ЖИВОТЪТ е стълба: едни се качват, други слизат.
- alexander_
- Младши потребител
alexander_ написа:usra_ovcova написа:може да пробвате да продадете вземането си на фирми и ФЛ, които се занимават с изкупуване на дългове.
Имате ли информация за такива фирми?
Имам информация.
Има тема тук, относно фирмата "ТЕМИДА-ДА".
Ще се опитам да я изтегля.
- usra_ovcova
- Потребител
sohoho написа:... Как ВИ звучи процес по несъстоятелност и би било ползата от този процес ? или има ли някой идеа как да си гарантирам взиманията ?
Това че дружеството не иска да плати не го прави несъстоятелно Ако при разглеждане на молбата за откриване на ПН, съдът установи че не са налице основанията по чл. 608 С ще я отхвърли като неоснователна. А има и дружества за които ПН не се прилага
...И те така...
-
law_master - Активен потребител
Мен също ме интересува как работят тези фирми, в смисъл какви документи искат, на какъв процент изкупуват и някой ако има информация за такава фирма да каже.
- reni_ch
- Нов потребител
Това са доста съмнителни субекти и според мен не е чиста работа.
А ако някой иска да навлезе в дълбините на подземния свят да си купи поне един вестник, за да разбере за какво става въпрос.
Става въпрос за болни мозъци, които нито са нормални, нито са хора и т.н. Това, че се гарантират правата на осъдените и криминалните, не означава, че те нямат доста ниско социално съзнание и т.н.
Представям си следният вариант. Свързвам се с фирма за изкупуване на дългове. Дотук нищо незаконно. Плащам им (по-скоро отстъпвам) цената 20 % от сумата. Те стават сигурно кредитори на мое място - цесия. Плащат ми на мен сумата 5 000 лева и аз съм много доволен.
Да, ама на кого съм издал тайната, че имам 5 000 лева? Нали винаги тези хора могат да влезат спокойно в къщи и да ме оберат. разчитайки, че аз имам спестявания, купени вещи с тези пари и т.н.
Просто в следващите години ще имам постоянен невидим риск. Виж, ако престъпността и безработните криминални типове намалеят, тогава, разбирам.
Винаги обирите стават по сигнал, по наблюдение, че имаш пари.
Най-сигурният вариант е адвокат, съдебен изпълнител от калибъра на дълга и чисти сметки.
Най-добрата гаранция е адвокат, който да преслушва нещата, като на него му се плаща поне 100 лева за избор на съдебен изпълнител, пари които се добавят към дълга, поне 300 лева за воденен на делото и това също отива към дълга. Останалото е мълчание.
Значи има толкова различни хватки за събиране на дългове, че има сигурно да си пиша във форума до утре. А тези хватки, повечето фирми за събиране на дългове не ги владеят. Например Павлов иск или разни встъпваници или сума ти неща. Те самите тези фирми са нелегални според мен, защото използват някакви бази данни - но не са съдебни изпълнители, хора, регистрирани, имащи право на достъп до тайни и архиви и т.н.
А ако някой иска да навлезе в дълбините на подземния свят да си купи поне един вестник, за да разбере за какво става въпрос.
Става въпрос за болни мозъци, които нито са нормални, нито са хора и т.н. Това, че се гарантират правата на осъдените и криминалните, не означава, че те нямат доста ниско социално съзнание и т.н.
Представям си следният вариант. Свързвам се с фирма за изкупуване на дългове. Дотук нищо незаконно. Плащам им (по-скоро отстъпвам) цената 20 % от сумата. Те стават сигурно кредитори на мое място - цесия. Плащат ми на мен сумата 5 000 лева и аз съм много доволен.
Да, ама на кого съм издал тайната, че имам 5 000 лева? Нали винаги тези хора могат да влезат спокойно в къщи и да ме оберат. разчитайки, че аз имам спестявания, купени вещи с тези пари и т.н.
Просто в следващите години ще имам постоянен невидим риск. Виж, ако престъпността и безработните криминални типове намалеят, тогава, разбирам.
Винаги обирите стават по сигнал, по наблюдение, че имаш пари.
Най-сигурният вариант е адвокат, съдебен изпълнител от калибъра на дълга и чисти сметки.
Най-добрата гаранция е адвокат, който да преслушва нещата, като на него му се плаща поне 100 лева за избор на съдебен изпълнител, пари които се добавят към дълга, поне 300 лева за воденен на делото и това също отива към дълга. Останалото е мълчание.
Значи има толкова различни хватки за събиране на дългове, че има сигурно да си пиша във форума до утре. А тези хватки, повечето фирми за събиране на дългове не ги владеят. Например Павлов иск или разни встъпваници или сума ти неща. Те самите тези фирми са нелегални според мен, защото използват някакви бази данни - но не са съдебни изпълнители, хора, регистрирани, имащи право на достъп до тайни и архиви и т.н.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|