Здравейте, искам да попитам специалистите юристи във форума по-отношение на един бъдещ договор който предстой да подпиша. Договора е за дистрибуция на продукти на международна компания като за дистрибуцията производителя ми предлага да подпишем договор. Договора които ми предлагат има условия за закупуване на определени количества от продуктите им в рамките за една година, които ако не изпълня могат да прекратят Договора едностранно както и да ме задължат да закупя останалото количество от продуктите им ако не съм достигнал квотата за определения период. С договора ми предлагат ексклузивни права за разпространението на продуктите им на територията на страната.
Ако не изпълня условията те имат право да ме задължат да закупя броя на продуктите определени с квотата от договора или да прекратят договора.
Въпросът ми е ако те продават на др фирми в страната техните продукти директно или чрез други посреднически фирми без това да минава през мен аз мога ли да предевявам някакви претенции при положение, че са ми дали екслузивни права чрез Договора.
Благодаря ви предварително
- Дата и час: 27 Ное 2024, 07:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос свързан с ексклузивно право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Въпрос свързан с ексклузивно право
Вземете договора и се консултирайте с адвокат.Тука само ни подавате определени клаузи , така че с отговор не можем да се ангажираме.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Напълно съгласен с колегата REVOLUTION. Без да сме запознати с всички клаузи в договора ви няма как да дадем категоричен отговор.
Послушайте съвета и отидете при адвокат. Мисля, че ако се занимавате с бизнес е наложително ползването на юрист.
Желая ви успех!
Послушайте съвета и отидете при адвокат. Мисля, че ако се занимавате с бизнес е наложително ползването на юрист.
Желая ви успех!
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Здравейте,
някой да знае коя точно Директива на ЕС регламентира ексклузивните права?
Много ще съм благодарен за отговорите.
някой да знае коя точно Директива на ЕС регламентира ексклузивните права?
Много ще съм благодарен за отговорите.
-
deforse - Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|