- Дата и час: 26 Ное 2024, 18:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
относно акт по чл.40, ал.1 - неподаване на ГФО
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Re: относно акт по чл.40, ал.1 - неподаване на ГФО
А, Поли, ако "не е по списък", нещо съм се разсеял.
Сори Разбирам, пейстнатият казус не е твой.
Сори Разбирам, пейстнатият казус не е твой.
Последна промяна ykovachev на 23 Окт 2010, 19:49, променена общо 1 път
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
Бах мааму, ама от това съдебно решение изобщо не се разбира за какво става дума Жалбата дали може да се докопа?
- prnedev
- Активен потребител
Здрасти, Преславе!
Ако ти трябва припомняне на фактите (след промяната на поста ми), ще ти пратя информацията на лични. Тук не ща да отварям очите на слепите, които освен да плюват, с друго не се занимават.
Ако ти трябва припомняне на фактите (след промяната на поста ми), ще ти пратя информацията на лични. Тук не ща да отварям очите на слепите, които освен да плюват, с друго не се занимават.
Последна промяна ykovachev на 23 Окт 2010, 19:50, променена общо 1 път
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
Мхммм, чакам сега от Варна едно решение, да видим какво ще излезе )))
А пича от Търговище може да е пропуснал да се позове на давност, знае ли човек
...Като причини за това са посочени, незнание за законовите изисквания, както и невъзможност да се съберат съдружници, поради което е и пропуснат изискуемия срок за публикуване...
Ако това са мотивите на жалбата.... какво да очакват, съдиите да разчоплят всичко ли? Че то сигурно и без адвокат се е явявал... Ееее, несериозна работа...
А пича от Търговище може да е пропуснал да се позове на давност, знае ли човек
...Като причини за това са посочени, незнание за законовите изисквания, както и невъзможност да се съберат съдружници, поради което е и пропуснат изискуемия срок за публикуване...
Ако това са мотивите на жалбата.... какво да очакват, съдиите да разчоплят всичко ли? Че то сигурно и без адвокат се е явявал... Ееее, несериозна работа...
Последна промяна prnedev на 19 Окт 2010, 16:17, променена общо 1 път
- prnedev
- Активен потребител
Ковачев, що се чудиш - ами нали трЕбе да се пълни Азната. Преизпълняват план по брой съставени АУАН. Работа отчитат, ама дали тези актчета и постановления са законосъобразни - нема нужда да мислят. Те си действат.
-
Melly - Старши потребител
Мели, нека да си действат. Съда кво праи - теманета на изпълнителната власт ли? Ми да ги зачислят като служители на Бойко тогаз
П.П. А, сега видях и лигавенето във възражението - те и жалбарите се държат като НАП, да му се не види. При таквиз оправдания с високия градус на ракията... донякъде разбирам съдията Обаче пак не е ясно дали жалбата повтаря тия смешки.
П.П. А, сега видях и лигавенето във възражението - те и жалбарите се държат като НАП, да му се не види. При таквиз оправдания с високия градус на ракията... донякъде разбирам съдията Обаче пак не е ясно дали жалбата повтаря тия смешки.
Последна промяна ykovachev на 23 Окт 2010, 19:51, променена общо 1 път
- ykovachev
- Активен потребител
В жалбата си управителя на ООД-то е възможно да е твърдял ,че не е бил наясно със задължението си за подаването на ГФО и мислел ,че това е работа на счетито ... поне това твърдеше в с.з ,а аз случайно бях там...също така си спомням, че нямаха адвокат.
- blumenthal
- Младши потребител
Абе НАП изобщо дали са компетентния орган да глобява тука )))
То е ясно, че те гледат за спазването на ЗСч, ама тяхна работа ли е да гледат за процедурата в ТР?
Е, щом е работа на счетито да прави общо събрание, да си плащат глобите
То е ясно, че те гледат за спазването на ЗСч, ама тяхна работа ли е да гледат за процедурата в ТР?
blumenthal написа:В жалбата си управителя на ООД-то е възможно да е твърдял ,че не е бил наясно със задължението си за подаването на ГФО и мислел ,че това е работа на счетито ... поне това твърдеше в с.з ,а аз случайно бях там...също така си спомням, че нямаха адвокат.
Е, щом е работа на счетито да прави общо събрание, да си плащат глобите
Последна промяна prnedev на 19 Окт 2010, 16:25, променена общо 1 път
- prnedev
- Активен потребител
Оле, Жизъс, прости им, защото те не знаят какви ги вършат
Еми заслужили са си решението. Да им е честито
П.П. Преславе, компетентни са. Пише си го в ЗСчет.
А кога данъчните би трябвало да си съставят АУАН - ми да са ми прочели поста, преди да го променя Или пък да четат закона.
Еми заслужили са си решението. Да им е честито
П.П. Преславе, компетентни са. Пише си го в ЗСчет.
А кога данъчните би трябвало да си съставят АУАН - ми да са ми прочели поста, преди да го променя Или пък да четат закона.
Последна промяна ykovachev на 23 Окт 2010, 19:52, променена общо 1 път
- ykovachev
- Активен потребител
Аз лично бих се позовал на чл. 9, 10 и 11, вр. с 3 (3) ЗТР.
Предполагам, че и колегите си мотивират жалбите с тези разпоредби, постът ми е насочен към читателите на форума - неюристи.
Предполагам, че и колегите си мотивират жалбите с тези разпоредби, постът ми е насочен към читателите на форума - неюристи.
- A.Pato
- Потребител
Мхмм, аз си питам ))) То със ЗСч съм наясно ))) ама тука въпроса е до ТЗ и ЗТР ))) Както и да е Ще видим по-нататък
- prnedev
- Активен потребител
Тъй, тъй, Ковачев - прав си за сеитбата и беритбата.
-
Melly - Старши потребител
Ама, Преславе, те данъчните, ако искат да прибират данъци (и глоби, където може и трябва), трябва да са наясно какво поражда данъка или глобата все пак.
Последна промяна ykovachev на 23 Окт 2010, 19:46, променена общо 1 път
- ykovachev
- Активен потребител
А, Ковачев ))
Една питанка, ако може )))) Леко вързана е с тази тема.
Учредява се Акционерно дружество през ноември 2009 г.
Кога трябва да бъде първото общо събрание след учредителното -
- най-късно до юни 2010 г. за да бъде приет годишния отчет за ноември и декември 2009 г.
- не по-късно от май 2011 г., както казва чл.222 ал.2 от ТЗ
Една питанка, ако може )))) Леко вързана е с тази тема.
Учредява се Акционерно дружество през ноември 2009 г.
Кога трябва да бъде първото общо събрание след учредителното -
- най-късно до юни 2010 г. за да бъде приет годишния отчет за ноември и декември 2009 г.
- не по-късно от май 2011 г., както казва чл.222 ал.2 от ТЗ
- prnedev
- Активен потребител
Хъъъммм.. С уговорката, че не съм кУрифей по материята
Знаеш ли кво ме притеснява по въпроса? То нали АД-тата трябва да си избират одитори? Сега, ако нищо не проведеш през 2010 г., кой ще ти завери отчета за тая година? Ще трябва да молиш да ти определят одитор, ако тръгнеш на събрание през 2011 г. - виж 249, ал. 1 ТЗ.
От друга страна, ако ТЗ дава, а ЗСчет не дава (заради обявяването на ГФО-то), моето мнение е, че редът за одобряване е даден в ТЗ, а не в ЗСчет (Тоти ли нещо ми спореше кое как се приемало)? Ако ТЗ е специалният закон относно приемането (щото обявяването на приетия ГФО е вторично действие), то глобичка не би трябвало да се налага. Ако натам биеш. Не че данъчните няма да се пробват, де.
Обаче мисля, че е по-добре е ОС да определи одитора за 2010 сега (дори да е през ноември-декември), а не от АВ да ти бутат някой. Чувам за случаи, дето съветът на директорите поискал Пешко, па от АВ назначили Тошко - а знаеш, че в повечето случаи Пешко вече е в екшъна и преди да са го избрали.
Дали успях да отговоря, не знам. Ти кажи
Знаеш ли кво ме притеснява по въпроса? То нали АД-тата трябва да си избират одитори? Сега, ако нищо не проведеш през 2010 г., кой ще ти завери отчета за тая година? Ще трябва да молиш да ти определят одитор, ако тръгнеш на събрание през 2011 г. - виж 249, ал. 1 ТЗ.
От друга страна, ако ТЗ дава, а ЗСчет не дава (заради обявяването на ГФО-то), моето мнение е, че редът за одобряване е даден в ТЗ, а не в ЗСчет (Тоти ли нещо ми спореше кое как се приемало)? Ако ТЗ е специалният закон относно приемането (щото обявяването на приетия ГФО е вторично действие), то глобичка не би трябвало да се налага. Ако натам биеш. Не че данъчните няма да се пробват, де.
Обаче мисля, че е по-добре е ОС да определи одитора за 2010 сега (дори да е през ноември-декември), а не от АВ да ти бутат някой. Чувам за случаи, дето съветът на директорите поискал Пешко, па от АВ назначили Тошко - а знаеш, че в повечето случаи Пешко вече е в екшъна и преди да са го избрали.
Дали успях да отговоря, не знам. Ти кажи
- ykovachev
- Активен потребител
Е, то избора на одитор, т.е., провеждането на одит е условие за приемането на годишния отчет от Общото събрание Въпроса е кога се приемат годишните отчети от това общо събрание, а не кога се провежда одита. Иначе няма спор, че одита трябва да предхожда приемането на годишните отчети
Т.е., по същата алинея, при нормално закрито АД, одита трябва да е приключил през май месец на следващата година, за да се проведе редовното общо събрание до края на юни Ама тук питанката ми е за първото общо събрание, след учредителното. За редовните не споря )))
Принципно, ако се гледа и ЗСч, и ТЗ, ами текста им да не е направен само за АД-та? )))
Т.е., по същата алинея, при нормално закрито АД, одита трябва да е приключил през май месец на следващата година, за да се проведе редовното общо събрание до края на юни Ама тук питанката ми е за първото общо събрание, след учредителното. За редовните не споря )))
Принципно, ако се гледа и ЗСч, и ТЗ, ами текста им да не е направен само за АД-та? )))
Последна промяна prnedev на 19 Окт 2010, 16:51, променена общо 1 път
- prnedev
- Активен потребител
Мисля, че е горе-долу ясно накъде бия. Щом ТЗ дава възможност до 2011, значи това е, защото той е специалния закон. Не може да имаш право да проведеш събрание, с което ще одобриш отчета, в 18-месечен срок и някой да те глобява за това, че ползваш правото си.
А в конкретния случай ти казвам, че и след юни 2010 можеш да си проведеш събранието, като ще приемеш само отчета от 2009 г. Щото пък не си длъжен да чакаш 18-те месеца.
П.П. Текстовете от ТЗ, за които си говорим, са направени специално за АД-та. Тъй щото те са водещи в случая - специален закон и т.н.
А в конкретния случай ти казвам, че и след юни 2010 можеш да си проведеш събранието, като ще приемеш само отчета от 2009 г. Щото пък не си длъжен да чакаш 18-те месеца.
П.П. Текстовете от ТЗ, за които си говорим, са направени специално за АД-та. Тъй щото те са водещи в случая - специален закон и т.н.
Последна промяна ykovachev на 19 Окт 2010, 16:53, променена общо 1 път
- ykovachev
- Активен потребител
Именно )) От там и приказката за ООД-тата и другите търговски дружества без АД, това дето го приказвахме предните страници - ТЗ иска да се провежда общо събрание един път годишно, без да казва през коя част на годината, а съответно срока по ЗСч започва да тече от приемането на годишния отчет, а не от изтичането на предходната календарна година
И питанката е, ПФК "Левски" АД, що си провежда общото събрание през декември, и приема отчети за предна година, а не през първото полугодие? Сигурно щото няма кой да глобява за непровеждането му
И питанката е, ПФК "Левски" АД, що си провежда общото събрание през декември, и приема отчети за предна година, а не през първото полугодие? Сигурно щото няма кой да глобява за непровеждането му
Последна промяна prnedev на 19 Окт 2010, 17:00, променена общо 1 път
- prnedev
- Активен потребител
Абе то и за свикването на общи събрания на АД-тата така се получи, че когато не е с покани, трябва в ТР да е, а това означава - пререгистрация в шестмесечен, а не в тригодишен срок.
Сега, що се отнася до другите дружества - ами законът не казва, щото те (поне в повечето случаи) се събират без проблем за щяло-нещал, пък и повечето протоколи направо са взети на подпис, какво да се лъжем. Т.е. законът като ти дава изрично срокове за АД-то, ЗСчет не пее. Ама иначе май-май общите събрания на ООД-та и другите "по-низши" форми на дружества ще трябва да се съобразят със ЗСчет - точно щото ТЗ нищо не казва.
Тинтири-минтири, а? Ми такова е законодателството - кръпка тук, кръпка там. Що да са от сходни цветове?
Сега, що се отнася до другите дружества - ами законът не казва, щото те (поне в повечето случаи) се събират без проблем за щяло-нещал, пък и повечето протоколи направо са взети на подпис, какво да се лъжем. Т.е. законът като ти дава изрично срокове за АД-то, ЗСчет не пее. Ама иначе май-май общите събрания на ООД-та и другите "по-низши" форми на дружества ще трябва да се съобразят със ЗСчет - точно щото ТЗ нищо не казва.
Тинтири-минтири, а? Ми такова е законодателството - кръпка тук, кръпка там. Що да са от сходни цветове?
- ykovachev
- Активен потребител
То че така, така, ама хубаво, аз имам съдружник, който от няколко години е в Румъния ))) Иди го намери ))
Все пак въпрос на принципи е, щом ТЗ е специалния закон за провеждането на общи събрания, той се отнася за всички. Само ЕТ да му мислят... или тарикатите ЕООД-та тип ЕТ
Иначе за протоколите с подписи.... напълно съм съгласен с теб... за какво мърморя на колегите счетита, че си позволяват да "провеждат" общи събрания и да оставят "неразпределена печалба", дееба...
Все пак въпрос на принципи е, щом ТЗ е специалния закон за провеждането на общи събрания, той се отнася за всички. Само ЕТ да му мислят... или тарикатите ЕООД-та тип ЕТ
Иначе за протоколите с подписи.... напълно съм съгласен с теб... за какво мърморя на колегите счетита, че си позволяват да "провеждат" общи събрания и да оставят "неразпределена печалба", дееба...
- prnedev
- Активен потребител
|
|