- Дата и час: 27 Ное 2024, 03:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Новите цени на ГО-пореден удар върху нас
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Новите цени на ГО-пореден удар върху нас
Нямам намерение да плащам рекет.
На кое викате "ниски цени"? Ниска цена е 5-10-20 лв.
На кое викате "ниски цени"? Ниска цена е 5-10-20 лв.
- user02
- Младши потребител
Е Вие избихте рибата, с тия ниски цени, те за 20 мин консултация при адвокат са по скъпи цените.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
А вие забравяте, че колкото взима адвокат от клиент на ден, много хора изкарват толкова на месец, а някои и по-малко. Но аз съм ОК - щом цените са ниски, значи нищо няма да им стане на застрахователите ако не получат моята премия.
- user02
- Младши потребител
Е тук има разлика, засатрахователя ако не си вземе премията ,не му дреме а адвоката ако не си я вземе какво се получава
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Затова се изисква солидарност. Ако никой не им плати ГО какво - ще ни избият всичките ли, или в концлагер за непокрито задължение ?!?
toni_sf ... нека не влизаме в подробности и си вкарваме лоши филми в главата, като си разказваме за причинени вреди, пропуснати ползи и прочие. Проблема е че реалната цена на полицата, калкулирана от себестойността на возилото по броя годишни излази от гаража му, не трябва да надвишава левовата равностойност на изразходванато през годината гориво. Друг е въпроса касаещ злонравието на перхидролите поставени под йерархическа зависимост от недобросъвестни източвачи на милиони левове чрез налагането на ГО рекета, че и криминализирне ... Смях в залата
toni_sf ... нека не влизаме в подробности и си вкарваме лоши филми в главата, като си разказваме за причинени вреди, пропуснати ползи и прочие. Проблема е че реалната цена на полицата, калкулирана от себестойността на возилото по броя годишни излази от гаража му, не трябва да надвишава левовата равностойност на изразходванато през годината гориво. Друг е въпроса касаещ злонравието на перхидролите поставени под йерархическа зависимост от недобросъвестни източвачи на милиони левове чрез налагането на ГО рекета, че и криминализирне ... Смях в залата
- leonardos
- Потребител
Е аз тогава да почна и да ограбвам бензиностанции, щото не съм съгласен с високите акцизи на горивата, така ли?
Управлението на МПС не е задължително, нито е конституционно право. То е привилегия, екстра, за която се плаща. Ако искаш да караш кола - купуваш си застраховка. Ако смяташ, че тук е скъпа - регистрираш си колата в Германия или друга страна - член на ЕС, и си правиш застраховката там.
Управлението на МПС не е задължително, нито е конституционно право. То е привилегия, екстра, за която се плаща. Ако искаш да караш кола - купуваш си застраховка. Ако смяташ, че тук е скъпа - регистрираш си колата в Германия или друга страна - член на ЕС, и си правиш застраховката там.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Липсата на хомогенен стандарт на живот в страните членки на ЕС, води до отказ на обикновения българин да си плаща рекета! Оскъдните доходи поставят пред нас първични инстинкти и дилемата за физическо оцеляване. Не смятам за правилно бъркането в контакта с голи ръце, само за да се убедиш че тока наистина убива !!! Щом законодатели и застрахователи са толкова вещи и хуманни, нека бъде премахнат позорния текст от КЗ, учредяващ правото на престъпниците да източват пари от народа с цел лично облагодетелстване !
- leonardos
- Потребител
leonardos, ако човек няма пари за хляб, няма да си купува кола. Ако има - я продава, и си купува храна.
Трябва да е ясно, че самото закупуване на автомобил е началото на поредица от харчове, в която ГО е пренебрежимо малко перо. В края на краищата - това са 2 гуми за тая кола.
Омръзна ми всякакви прошляци, дето нямат пари за бензин и се возят в движещи се бомби с по една бутилка сгъстен огнеопасен газ в багажника, да паркират в подземен паркинги, Омръзна ми същите тези персони да ми трошат колата, спирайки в багажника ми, щото нямат пари да си купят 4 свестни гуми. нямат пари да си купят свести накладки, сложили са китайски ксенони и ми бъркат в очите всяка нощ, защото изгорелите им фарове не светят с нормални крушки. Паркинга е "опишкан" с масло, антифриз и всякакви токсични течности, изтекли от гробниците, които "гордите собственици" търкалят по пътищата, задръстват ги, опушват атмосферата с неекологичните двигатели. Някои от собствениците дори нямат пари да сипят гориво на кокошарниците, и те си стоят и ръждясват по паркингите, заемайки крайно недостатъчните паркоместа.
Като нямат пари - има метро, има трамвай, автобус.
Трябва да е ясно, че самото закупуване на автомобил е началото на поредица от харчове, в която ГО е пренебрежимо малко перо. В края на краищата - това са 2 гуми за тая кола.
Омръзна ми всякакви прошляци, дето нямат пари за бензин и се возят в движещи се бомби с по една бутилка сгъстен огнеопасен газ в багажника, да паркират в подземен паркинги, Омръзна ми същите тези персони да ми трошат колата, спирайки в багажника ми, щото нямат пари да си купят 4 свестни гуми. нямат пари да си купят свести накладки, сложили са китайски ксенони и ми бъркат в очите всяка нощ, защото изгорелите им фарове не светят с нормални крушки. Паркинга е "опишкан" с масло, антифриз и всякакви токсични течности, изтекли от гробниците, които "гордите собственици" търкалят по пътищата, задръстват ги, опушват атмосферата с неекологичните двигатели. Някои от собствениците дори нямат пари да сипят гориво на кокошарниците, и те си стоят и ръждясват по паркингите, заемайки крайно недостатъчните паркоместа.
Като нямат пари - има метро, има трамвай, автобус.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
leonardos написа:Затова се изисква солидарност. Ако никой не им плати ГО какво - ще ни избият всичките ли, или в концлагер за непокрито задължение ?!?
Нещо не Ви разбирам ,нима цената от 150-180 лв за годишна полица е недопустима ли, или Вие харчите за гориво 15-20лв на година и затова искате да Ви струва толкова.
- toni_sf
- Активен потребител
За сведение на poly_g
Аз нямам лично МПС! И талона ми взеха копоите, само защото управлявах чуждо МПС с изтекла, т.е. невалидна полица! И кво ... ??!! Кой го отнесе в случая ... ?? Май че АЗ !! Но алтруизма у мене ми подсказва друго! Като направих една ретроспекция и установих ексхибиционистката порочност на управляващите, които с укоримите си действия ни крадат! Съгласно текста от чл. .... /НК/ използват хитрост и ловкост за осъществяване на престъплението! И ние търпим това !!!! Робско племе е българина ... робско ... !!!
Аз нямам лично МПС! И талона ми взеха копоите, само защото управлявах чуждо МПС с изтекла, т.е. невалидна полица! И кво ... ??!! Кой го отнесе в случая ... ?? Май че АЗ !! Но алтруизма у мене ми подсказва друго! Като направих една ретроспекция и установих ексхибиционистката порочност на управляващите, които с укоримите си действия ни крадат! Съгласно текста от чл. .... /НК/ използват хитрост и ловкост за осъществяване на престъплението! И ние търпим това !!!! Робско племе е българина ... робско ... !!!
- leonardos
- Потребител
Целта е да се премахнат повечето посредници. И да останат само най-серизните.
Не може да работиш от дивана пред телевизора и да имаш само един телефон и да викаш, че си в застрахователния сектор.
Не може да работиш от дивана пред телевизора и да имаш само един телефон и да викаш, че си в застрахователния сектор.
- tapizaushi
- Потребител
до-tapizaushi Да това е вярно ,но знаеш ли кои най много дерат кожите ,тези брокери където са с договори от всички компании а не застрахователният агент който лежи на дивана.
- toni_sf
- Активен потребител
toni_sf написа:до-tapizaushi Да това е вярно ,но знаеш ли кои най много дерат кожите ,тези брокери където са с договори от всички компании а не застрахователният агент който лежи на дивана.
Дерат ти кожата с колко? 5% повече да ти взимат. От 170 лв. /средна цена на гражданска отговорност/ това са 8.50. Голямо дране, нямам думи. Ама за тия 8.50 в случай на произшествие имаш реален асистанс, получаваш карти за отстъпки за масла, филтри и още един куп екстри. Защото тези компании имат малко по-голям капацитет от човека на дивана и могат да "уредят" тези неща. И го правят за клиента, колкото и да е невероятно.
В застраховането конкуренцията е толкова голяма, че това е един от малкото сектори, в които клиентът се ухажва и получава европейски условия, че и по-добри. Колко струва Гражданската отговорност в Англия или Австрия? А колко е тук? Тази разлика не е приятна нито на брокери, нито на застрахователи, но това е положението. Всички лягат пред клиента. А сега сравни застраховането с комуникациите или битовата техника, където има по няколко големи играчи на пазара, които спокойно могат да се гаврят с клиента. Той така и така няма къде много да иде.
- tapizaushi
- Потребител
до-tapizaushi Не мисля,че трябва да се прави сравнение с другите държави от ЕС за цени на каквото и да е било, и не съм съгласен с теб ,че точно това правят такива компании ,при тази масовост която бълват много забравят и да внасят парите от полиците на застрахователя, само питай в застрахователният надзор колко жалби има от граждани от такава масовост а и нали знаеш кой и кое се рекламира само и само да привлече клиенти.
- toni_sf
- Активен потребител
В Европа полицата е базирана съразмерно на жизнения им стндарт. Превъзхождат ни и по трафик-защото могат да си го позволят! А тука ... немам думи !! "Вуйчото от Село" с Москвича нема пари за хляб, камо ли да си налее бензин, а да не говорим и да хрантути рекетьори застрахователи! И това се случва в 21 век !!!!
- leonardos
- Потребител
Kакъв "Жизнен стандарт"? Застрахователните дружества да не са социални ведомства?
- tapizaushi
- Потребител
А как Ви изглеждат единствената задължителна застраховка е ГО. И статистиката показва ,че само в София около 100 000 автомобила я нямат ,а какво остава из цяла БГ където наистина си бръмчат по малките селцета с москвичите тия дето нямат пари. А да са и само те . А и ,че не социални помощи да, но поне да са коректни към застраховалите се.
- toni_sf
- Активен потребител
А каква практика е прилагана преди 15-20 год., когато е имало още какво и откъде да се краде, без да е съществувала "ямата" от сега прилагания РЕКЕТ!?!? Правилно, числеността на МПС-та е била наполовина, но % брой на злополуките не е променен. Единствено ДЗИ-то разполагаше с привилегията да застрахова, разполага и забавя плащанията, за което смятам създадена налична предпоставка за премахване позорния текст досежно възникналото "задължение РЕКЕТ" , както и използването на държавния инструмент в защита на частни застрахователни интереси ... че и задължителни .
В случая е необходима своевременната намеса на Гаранционния фонд с цел осуетяване на укорната практика прилагана спрямо водачите, собствениците и ползвателите на МПС-та. А рекета на застрахователите - на прокурор !!!
В случая е необходима своевременната намеса на Гаранционния фонд с цел осуетяване на укорната практика прилагана спрямо водачите, собствениците и ползвателите на МПС-та. А рекета на застрахователите - на прокурор !!!
- leonardos
- Потребител
Точно това бепе цитирано тук, да се закрият ,малките и точни хора който си изкарват някакви пари, а да останате тия дето сумират и се рекламират
- toni_sf
- Активен потребител
Едва ли съществува злоумишлен предтекст, изразен в нагласата на новобогаташите да "обсебят" скромните доходи от дребния бизнес на "малките и точни хора", към които се причислява голяма част от тук присъстващите ...надявам се , но както всички знаем - голямата риба изяжда малката. Но всичките си остават само едни изпълнители, подвластни на позорния текст на чл. 249 /КЗ/, учредяващ вещото им право за набавянето на насъщния по този начин. Е, по всичко личи че кризата не е за всички
- leonardos
- Потребител
45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
|
|