- Дата и час: 21 Ное 2024, 22:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
сертификат за коректна фирма
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: сертификат за коректна фирма
Аз вчера проверявах един длъжник и първото, което излезе за него в интернет беше, че е коректна фирма, със снимка на сертификата.
- ivanov_p
- Активен потребител
Преди броени минути разбрах, че и моята фирма е удостоена с тази чест.
Разбира се преди да я приема влязах да попрочета туй ону за сертификата.
Виждам, че негативните мнения са повече от позитивните и може би има защо.
Въпросите които ми се въртят в момента са: Кой, кога и как точно успя да събере мнения за мен (работя със стеснен кръг от клиенти които познавам добре и никой от тях не е участвал в подобни проучвания)? Ако наистина се провеждат такива проучвания и се събират мнения, как и аз да взема участие по отношение на фирмите на които съм клиент? Ако някой успее да ми даде конкретен и точен отговор на тези въпроси, ще спра да се съмнявам, че тази схема не е просто събиране на срдства, а има смисъл в цялата работа.
Разбира се преди да я приема влязах да попрочета туй ону за сертификата.
Виждам, че негативните мнения са повече от позитивните и може би има защо.
Въпросите които ми се въртят в момента са: Кой, кога и как точно успя да събере мнения за мен (работя със стеснен кръг от клиенти които познавам добре и никой от тях не е участвал в подобни проучвания)? Ако наистина се провеждат такива проучвания и се събират мнения, как и аз да взема участие по отношение на фирмите на които съм клиент? Ако някой успее да ми даде конкретен и точен отговор на тези въпроси, ще спра да се съмнявам, че тази схема не е просто събиране на срдства, а има смисъл в цялата работа.
- stasyli
- Нов потребител
На мен също ми звъняха от „Изследователски център на клиентските мнения“ ЕООД с радостната "новина", че сме коректна фирма. Моля да прочетете обширния материал, който подготвих по темата за "сертификата" "Коректна фирма" (сертификат е умишлено в кавички) и с молба да го разпространите тук, по други форуми, лични страници, facebook и т.н. Нека повече хора са информирани и преценят сами дали да си купят подобен "сертификат".
http://delo.bg/positions/korektna-firma ... naivnitsi/
http://delo.bg/positions/korektna-firma ... naivnitsi/
- delobg
- Нов потребител
Честито на всички, които некоректната КОРЕКТНА ФИРМА е успяла да заблуди:
Между другото има един доста по-готин сертификат, който ако не друго, поне показва, че имате чувство за хумор: Сертификат "Ебати Пича".
https://www.kzp.bg/novini/kzp-zabrani-na-firma-da-izdava-po-subektivni-kriterii-sertifikati-za-korektnost-na-targovciКомисията за защита на потребителите (КЗП) забрани на фирма да издава на търговци сертификати за коректност по неясни и субективни критерии. Регулаторният орган излезе с решение, че дружеството осъществява дейността си в противоречие с изискването за добросъвестност и професионална компетентност, в резултат на което заблуждава крайните потребители и може да увреди икономическите им интереси.
Между другото има един доста по-готин сертификат, който ако не друго, поне показва, че имате чувство за хумор: Сертификат "Ебати Пича".
- vlad777
- Нов потребител
Първо да уточним, че „сертификат“ „коректна фирма“ не е сертификат, а по-скоро някакъв знак на доверие, второ – за да получат този знак всеки, който е допуснат от някакъв алгоритъм трябва да заплати 77,52 лв. с ДДС. Трето – Изследователки център на клиентските мнения (ИЦНКМ) по какви стандарти (ISO, БДС EN ISO 9001, IFS, BRC, IFS Food, HACCP и т.н.) сертифицира фирмите, търсене в мрежата по чувствителни фрази, ключови думи, мета тагове не е стандарт за качество и това всеки IT специалист ще ви го каже.
Как се получава сертификат за качество!?
Първата крачка към внедряването на система по качество е да се избере моделът на системата (стандартът).
Втората крачка – трябва да се избере представител от ръководството на фирмата, ангажиран с координирането, внедряването и функционирането на системата. Той е своеобразен чадър върху системата по качеството, защото осъществява връзката между всички участници в процеса. Създава се специална група, която трябва да разработи и документира елементите на системата. Добре е това да бъдат специалисти от различни отдели и с различно образование (технолози, инженери, икономисти, работници),
които познават производствените процеси, препоръчват експерти. Задължително се прави въвеждащо обучение, при което се разясняват детайлно елементите и изискванията на стандарта.
Третата крачка – въвеждането на системата. Започва нейното документиране. Най-напред се изготвя наръчник по качеството, в който се описват отделните дейности на предприятието, отнесени към съответния
елемент на системата – например как се прави договор, как се приемат поръчки, кой е отговорен, как се правят оферти, какви са взаимовръзките между отделните звена и т.н. Документират се и процедурите към
съответния елемент на системата – например преглед на документите, вътрешен одит на качеството, обучение и т. н. Описват се и всички останали документи, които са в обръщение –
стандарти, правилници, наредби, контролни карти, маршрутни карти и т. н.
Четвърто – ИЦНКМ колко от фирмите е проверила на място и е извършила описания процес на сертифициране по-горе?
Пето – ИЦНКМ оторизирана ли е да издава сертификати, има ли издаден лиценз за тази мащабна дейност?
Маркетинговият анализ изисква задълбочени изследвания за дадена фирма, контакт и проверка на място, а не чрез алгоритмите на търсачката да се издават (продават) "сертификати"!
Как се получава сертификат за качество!?
Първата крачка към внедряването на система по качество е да се избере моделът на системата (стандартът).
Втората крачка – трябва да се избере представител от ръководството на фирмата, ангажиран с координирането, внедряването и функционирането на системата. Той е своеобразен чадър върху системата по качеството, защото осъществява връзката между всички участници в процеса. Създава се специална група, която трябва да разработи и документира елементите на системата. Добре е това да бъдат специалисти от различни отдели и с различно образование (технолози, инженери, икономисти, работници),
които познават производствените процеси, препоръчват експерти. Задължително се прави въвеждащо обучение, при което се разясняват детайлно елементите и изискванията на стандарта.
Третата крачка – въвеждането на системата. Започва нейното документиране. Най-напред се изготвя наръчник по качеството, в който се описват отделните дейности на предприятието, отнесени към съответния
елемент на системата – например как се прави договор, как се приемат поръчки, кой е отговорен, как се правят оферти, какви са взаимовръзките между отделните звена и т.н. Документират се и процедурите към
съответния елемент на системата – например преглед на документите, вътрешен одит на качеството, обучение и т. н. Описват се и всички останали документи, които са в обръщение –
стандарти, правилници, наредби, контролни карти, маршрутни карти и т. н.
Четвърто – ИЦНКМ колко от фирмите е проверила на място и е извършила описания процес на сертифициране по-горе?
Пето – ИЦНКМ оторизирана ли е да издава сертификати, има ли издаден лиценз за тази мащабна дейност?
Маркетинговият анализ изисква задълбочени изследвания за дадена фирма, контакт и проверка на място, а не чрез алгоритмите на търсачката да се издават (продават) "сертификати"!
- kyrektna_firma
- Нов потребител
Цирка става още по-голям:
http://offnews.bg/news/Razsledvane_68/2 ... 28746.html
"296 държавни и общински предприятия като детски градини, ясли, училища, музеи, горски стопанства и други са дали общо 20 720 лева пари на данъкоплатци за издаване на сертификат за "коректна фирма"."
http://offnews.bg/news/Razsledvane_68/2 ... 28746.html
"296 държавни и общински предприятия като детски градини, ясли, училища, музеи, горски стопанства и други са дали общо 20 720 лева пари на данъкоплатци за издаване на сертификат за "коректна фирма"."
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|