начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Договор за аренда

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Договор за аренда

Мнениеот petkovsofia » 13 Яну 2014, 16:30

Здр въпросът ми е какво е значението на невписването на анекс за частично прекратяване на договор за аренда в агенция по вписванията.Поражда ли правно действие между страните анексът.
petkovsofia
Младши потребител

Re: Договор за аренда

Мнениеот neutralen » 13 Яну 2014, 16:45

Това тука да не е някаква викторина :roll:
Посочете нещо конкретно, примерно - обстоятелства по договора, на които се основава питането ви.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот petkovsofia » 13 Яну 2014, 16:50

Мисля че въпросът е доста конкретен а именно относно правното естество на вписването на анекс за частично прекратяване на договор за аренда.Част ли е от фактическият състав по прекратяване на договора?
petkovsofia
Младши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 13 Яну 2014, 20:23

petkovsofia написа:Здр въпросът ми е какво е значението на невписването на анекс за частично прекратяване на договор за аренда в агенция по вписванията.- вписването има оповестително действие и при липсата му ,за трети по сделката лица, посоченото "частично прекратяване"( каквото и да е вложено в това) просто не се е случило.
Поражда ли правно действие между страните анексът- абсолютно.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Търговско право