начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

възможно ли е?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

възможно ли е?

Мнениеот deni_dobreva » 09 Ное 2013, 19:51

здравейте,
започвам доста отдалеч. Баща ми, който от 2010 година живее и работи в Русия, преди да замине работи във фирмата на семейна приятелка и тегли потребителски кредит от Райфайзен банк в размер на 16хил. лева. Тъй като парите той предоставя на нея, двамата отиват в банката и подписват документ /за съжаление не е нотариално заверен, но копие от него остава в банката/, с който тя се задължава да продължи да изплаща кредита, тъй като прекратяват трудовите си правоотношения. От този момент нататък- ни вест, ни кост допреди 5 дни, когато на адрес, който никога не е бил нито постоянен, нито настоящ на баща ми пристига писмо от съдия- изпълнител със следния текст:
Уведомително писмо
по изпълнително дело 20138050401014, образувано по молба на райфайзен банк...., въз основа на изпълнителен лист, издаден на 13.03.2013 от Районен Съд Бургас на основание заповед за незабавно изпълнение /чл. 417/ по Ч.ГД 1734/2013г на районен съд Бургас Вие.... сте осъден за заплатите парично задължение в размер 29 175 лв
срокът за доброволно плащане е изтекъл
Разпореждам Ви в 3дневен срок да погасите задължението си, в противен случай позовавайки се на правомощията си по закон ще пристъпя към принудително изпълнение чрез опис и продажба на имуществото Ви /движимо и недвижимо/ с цел удовлетворяване вземането на взискателя
следва номер на банкова сметка и т.н.
Въпросът ми е :
Възможно ли е изобщо нещо да се направи, за да се обжалва решението /на сайта на Бургаския районен съд не фигурира дело с такъв номер?!?!?!/ и как така баща ми не е получил нито една призовка, нито един е-мейл, нито едно писмо или обаждане от банката или от някакъв държавен орган до този момент. е- мейл адреса му е оставен в банката, както и телефона и адреса на сестра ми, както и предишния му постоянен адрес, на който живее майка ми /те са разведени от 2001/ Писмото, незнайно как ?!? пристига на моминския адрес на стринка ми, който не е фигурирал никъде под каквато и да е форма като негов?
И сега накъде????????????!!!!!!
deni_dobreva
Младши потребител

Re: възможно ли е?

Мнениеот ivan_lawyer » 09 Ное 2013, 19:56

Възразяване с възражение.

Ако се е просрочило - по реда на оспорването.

Трябва стратегия или нещо.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот deni_dobreva » 09 Ное 2013, 20:12

Баща ми ще се върне чак на 15.11, по- рано няма как, тъй като в Русия си е на работа и т.н. Предполагам че аз и близките ми без него не можем нищо да направим... и дано докато се върне да не се случи още нещо. Аз направо нямам думи за ситуацията- всичко ми дойде като гръм от ясно небе... Още един въпрос /дано да не нахалствам/
баща ми има следнито движимо и надвижимо имущество:
- 2 автомобила, регистрирани на територията на община Бургас, с единия е в Русия, аз го посъветвах да си дойде без него, а другия използваме аз и съпруга ми, ние живеем в Плевен
- 1/2 от апартамента, в който живее майка ми след развода, тък като така и не намериха време да го прехвърлят на мен и на сестра ми
- апартамент в бургас, който слава богу все още не е негов, тъй като все още го изплаща
какво ще се случи с жилището в Плевен? вярно ли е че не може да се извърши опис и продажба на единствено жилище? страх ме е че майка ми ще остане на улицата :(
deni_dobreva
Младши потребител

Мнениеот deni_dobreva » 09 Ное 2013, 20:19

И още нещо- обещавам за последно!
Аз като живееща в Плевен мога/не мога и има/няма смисъл да наемам адвокат оттук? Мога ли поне да се консултирам? имам само писмото, и никакви други документи в мен
deni_dobreva
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 09 Ное 2013, 20:40

Веднага, след като баща ви се върне в България, следва да подаде Жалба по реда на чл.423, ал.1, т.2 от ГПК с искане за отмяна Заповедта за незабавно изпълнение. После ще се мисли за другите неща - защо и как е станало той да плаща и как да се реши проблема. Но във всички случаи търсете адвокат, и то такъв, който да разбира от "заповедно производство".
neutralen
Активен потребител

Мнениеот deni_dobreva » 09 Ное 2013, 21:39

Някой може ли да ми препоръча такъв адвокат в Бургас или Плевен?
deni_dobreva
Младши потребител

Назад към Търговско право