Предварително казвам, че несъстоятелността не е силната ми страна, така че търся някаква посока от къде да започна.
имам прието вземане но за съжаление имуществото което смятах, че ще удовлетвори кредитора е извадено от масата на несъстоятелността. Възможно е синдикът да е прав, но смятам, че е още по-възможно да е бил заблуден с неверни документи. Ще обясня че част от имуществото вече продавахме при СИ до момента на започване на производството за несъстоятелност. Продажбата се осъществи никой не възрази че това имущество не е на фирмата.
Мога ли нещо да сторя освен да говоря със синдика и да се опитам да го убедя че може да е сгрешил при преценката си или да са укрили едни фактури от него които обаче и аз само съм виждала? Интересува ме имам ли законови възможности или съм пропуснала сроковете?
- Дата и час: 25 Ное 2024, 15:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
невключено имущество в маса на несъстоятелността
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: невключено имущество в маса на несъстоятелността
В ТЗ не е предвидена нарочна процедура с която да обжалва отказа на синдика да включи определено имущество в масата на несъстоятелността. На практика "включването в масата на несъстоятелността" става, чрез извършване на опис по реда на чл. 652 и сл. от ТЗ в 3-дневен срок от встъпването на синдика в длъжност. Ако обаче след извършването на описа се установи друго имущество (както твърдите), то тогава следва да се извърши нов опис. В случая не виждам пречка да сезирате синдика с писмена молба да извърши опис на посоченото от вас имущество, а при евентуален отказ, да сезирате съда по несъстоятелността с оглед даване на задължителни указания в този смисъл.
- marinov
- Потребител
Благодаря и аз се насочих към варианта да го напиша защото по телефон работа не се върши или поне става трудно а синдикът ми е на 260 км, та не знам дали ще можем да се видим а е спешно.
- pitasht
- Активен потребител
По каква причина имуществото, за което пишете е извадено от масата на несъстоятелността, бихте ли посочили мотивите на Синдика ?
- rts
- Активен потребител
Ами както казах информацията ми е по телефона. Той заяви че има документи които посочвали че е на друга фирма. Клиентът отказва да поеме пътните ми а аз на свои разноски няма да тръгна. така че засега пратих писмо до съда и до синдика и чакам. Чудя се обаче колко е нормалното да ми отговорят.
- pitasht
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|