начало

Адвокатите, предизвикателството „изкуствен интелект“ и насоките за използването му Адвокатите, предизвикателството „изкуствен интелект“ и насоките за използването му

сайт за услуги - посредник и каква отговорност носи

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

сайт за услуги - посредник и каква отговорност носи

Мнениеот cbfinvent » 31 Юли 2013, 17:40

Здравейте,
Имам въпрос и се опитвам да си го изясня:
Искам да направя сайт в които да се предлагат различни стоки от хора, като сайт за маки обяви.
Въпроса обаче, които ме интересува е, кои носи отговорност за това което се продва:
пример: в общите условия пиша, че на сайта е забранено да се пускат обяви с определено съдаржание или определени стоки, поради някакви причини. (забранени за продажба, опасни примерно, и т.н. ) просто определени неща да не се предлагат.
Въпроса е, ако все пак някой пусне такива неща и аз не успея навреме да ги премахна, и друг ги купи, аз каква отговорност нося за това, че сделката е минала през този сайт?
Понеже според мен аз реално съм посредник, предоставям услуга за търгуване, и съм споменал в общите условия, че тези неща са забранени за продажба.

Какво мога да направя, за да съм сигурен, че не нося никаква отговорност ако някой все пак наруши правилата?

мерси
cbfinvent
Нов потребител

Re: сайт за услуги - посредник и каква отговорност носи

Мнениеот DEKAH » 06 Авг 2013, 12:00

Ето това е отговора на твоя въпрос.

Общи Условия
1. С публикуването на обява в .................com вие се съгласявате с настоящите общи условия.
2. Чрез публикуване на обява вие давате разрешение за получаване на търговски съобщения на посочения в обявата адрес на електронна поща.
3. Собственикът на сайта не носи отговорност за съдържанието на обявите и/или последвали финансови и/или материални щети последвали от невярна информация в обявите.
4. Забранено е публикуването на обяви съдържащи информация за нелегални дейности, обяви с линкове към нелегално съдържание, обяви съдържащи подкана към расово разделение както и заблуждаващи/подвеждащи обяви.
5. Забранено е публикуването на множество обяви с еднакво съдържание. Такива обяви ще бъдат изтривани.

Заглавията и текста на обявите задължително се изписват на Български език. Изключение се прави за търговски марки и модели.
Заглавието на обявата трябва точно да описва съдържанието на обявата.
Не се допуска изписването на телефонни номера, уеб адреси, имейли в заглавието на обявата.
Забранено е заглавието на обявата за се изписва с ГОЛЕМИ БУКВИ(Caps Lock).
Забранено е да се предлагат няколко стоки в текста на една обява.
Забранено е да се подава една и съща обява в няколко окръга или в няколко категории.
Забранено е да се вмъкват ключови думи в текста на обявата. Разрешен е само текста, с който се описва стоката.
Задължително е да се изтрие една стара обява, преди да се подаде нова за същата стока. Използвайте опцията за редактиране.
Задължително е попълването на вярни: телефон, имейл адрес и име за връзка.
Забранено е използването на нецензурни изрази.

Всички обяви, които не отговарят на правилата по-горе, ще бъдат изтривани от администратор без предупреждение.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Назад към Търговско право