начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Откриване на обект за развлекателна дейност

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Откриване на обект за развлекателна дейност

Мнениеот prostos » 20 Авг 2012, 03:55

Привет!
Имам идея да открия обект в който да се извършва развлекателна-игрална дейност, но не хазартна и не автомати със жетони (да речем игра на PlayStation за което да се заплаща на време) дейността не фигурира в списъка на тези облагани с патентен данък (до колкото там са конкретно изброени) и до колкото познавам бюрокрацията, нищо че не се различава съществено от много от изброените там, няма да ми се разреши такава регистрация. Има ли вариант с регистрация на клуб или нещо подобно ? Другият ми въпрос е ако отида задължително на търговски обект (и регистрация на фирма) ОГРОМЕН проблем ли ще е продажбата на топли и безалкохолни напитки и пакетирани храни (вафли, кроасани, опаковани сандвичи...), и поставянето на вендинг автомати в обекта вмесо продажбата "от ръка на ръка" би ли ме улеснило законово ?
prostos
Нов потребител

Re: Откриване на обект за развлекателна дейност

Мнениеот prostos » 20 Авг 2012, 04:19

Само да се допълня, обекта в който ще се развива дейността, преди е бил офис а преди това плод-зеленчук, но мисля (почти съм сигурен всъщност) никога не е бил обект от типа "кафе". Значи ли това че ще е нужна някаква промяна на предназначението. Всъщност става дума за общински обект, зачислен към клуб на ветерани, просто човекът който отговаря за него е в чужбина до края на месеца и не мога да се среща с него да ми разясни "вида на обекта", но мисля щом са се продавали плодове и зеленчуци не трябва да е проблем продажбата на безалкохолни напитки, разликата може би идва от консумацията на място, но предлагането на безалкохолни ми е наложително, иначе отивам на варианта клиентите да си ги донасят от вън (както едно време в компютърните зали децата ходеха със по 10 вафли и бутилки с кола, не знам колко законно е било де...).
prostos
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 20 Авг 2012, 10:25

prostos написа:Само да се допълня, обекта в който ще се развива дейността, преди е бил офис а преди това плод-зеленчук, но мисля (почти съм сигурен всъщност) никога не е бил обект от типа "кафе". Значи ли това че ще е нужна някаква промяна на предназначението. Всъщност става дума за общински обект, зачислен към клуб на ветерани, просто човекът който отговаря за него е в чужбина до края на месеца и не мога да се среща с него да ми разясни "вида на обекта", но мисля щом са се продавали плодове и зеленчуци не трябва да е проблем продажбата на безалкохолни напитки, разликата може би идва от консумацията на място, но предлагането на безалкохолни ми е наложително, иначе отивам на варианта клиентите да си ги донасят от вън (както едно време в компютърните зали децата ходеха със по 10 вафли и бутилки с кола, не знам колко законно е било де...).

Определено е необходима промяна на предназначението. Няма значение дали е с патентен данък.
Случаят е нещо подобно на интернет клубовете, с барче или нещо от сорта.
:arrow: Проекти (Технологичен, Арх., ОВК, Ел, ВиК, Конструктивно становище, Пожарна безопасност, евентуално ПБЗ) :arrow: съгласуване с ХЕИ и пожарната. Евентуално допълнителна ел.мощност, защото се съмнявам, че ще Ви е достатъчна сегашната :arrow: Разрешение за строеж :arrow: Разрешение за ползване (Акт 16) :arrow: Търговски разрешителни и документи.
Като време: 3-6 месеца.
Като пари: 3-5000 лв.

P.S. Всичко се прави от името на собственика и всички документи излизат на негово име.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот prostos » 20 Авг 2012, 13:32

Благодаря, г-н Григоров!
Може ли само едно уточнение, задължителната промяна на предназначението от къде идва - от общественото ползване (събиране на хора в обекта) или от барчето, както казах развиването на развлекателната дейност като основна и поставянето на вендиндг автомат би ли ме "спасило" по някакъв начин? Регистрация на клуб по интереси възможна ли е, тъй като идеята е хората да могат да идват и да играят на собствени игри дори да извършват ремонтни дейности по тях ако се наложи?
prostos
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 20 Авг 2012, 16:06

prostos написа:Благодаря, г-н Григоров!
Може ли само едно уточнение, задължителната промяна на предназначението от къде идва - от общественото ползване (събиране на хора в обекта) или от барчето, както казах развиването на развлекателната дейност като основна и поставянето на вендиндг автомат би ли ме "спасило" по някакъв начин? Регистрация на клуб по интереси възможна ли е, тъй като идеята е хората да могат да идват и да играят на собствени игри дори да извършват ремонтни дейности по тях ако се наложи?

"Идва" и от общественото ползване, и от барчето, и въобще от всичко, което съм оцветил в червено. Дори само една от червените позиции да е, изисква пълната процедура. Няма как да се избегне. Принципно е задължение на собственика.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Назад към Търговско право