начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Собственици англичани,управител руснак!

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Собственици англичани,управител руснак!

Мнениеот fe2_vanio » 11 Фев 2012, 17:47

Здравейте и предварително благодаря!Имам следния странен казус.ООД със собственици англичани, искат да си назначат за управител руски гражданин.Руснака реално ще идва тука 2 пъти в годината.Няма разрешително за работа или постоянно пребиваване.С осигуровките ми стана ясно, но дали подавам както обикновено искането за промяна или трябва да закачам нещо допълнително.И понеже руснака няма ЕГН и ми излиза ,,невалиден идентификатор'' какво се прави?Мислех си да пиша само нули на ЕГН и да пусна ,,Сканирано копие на заявление образец'' със реалните му данни по паспорт?
Благодаря ви!
fe2_vanio
Младши потребител

Re: Собственици англичани,управител руснак!

Мнениеот darii » 13 Фев 2012, 16:45

Всичко е както обикновенно.
В предходен ваш въпрос видях, че сте бъдещ колега /студент/. От въпроса Ви разбирам, че опитвате да подадете по електронен път. Като какъв подавате? Не ме разбирайте погрешно. Тук може да се яви проблем. На чие име е този електронен подпис. Качеството на заявителя е важно, за да мине промяната.
Колкото до предходния Ви въпрос на стр.4, т.7 на Заявление А4 вписвате имената на сегашните управители + новия. Срещу имената на сегашните слагате отметка заличаване, за да Ви ги заличат.
Успех.
darii
Младши потребител

Мнениеот fe2_vanio » 13 Фев 2012, 20:41

Той(новия управител) си има електронен подпис аз съм нещо като консултант :D Та, където се пише ЕГН на новия управител а той няма такова а само номер на паспорт и се чудя какво да правя?
Благодаря много!
fe2_vanio
Младши потребител

Мнениеот p_n_n » 14 Фев 2012, 11:45

fe2_vanio написа:Той(новия управител) си има електронен подпис аз съм нещо като консултант :D Та, където се пише ЕГН на новия управител а той няма такова а само номер на паспорт и се чудя какво да правя?
Благодаря много!

Прочитайки въпроса Ви, мислех, че не може да има място за чуденка. Това обаче беше преди да сравня старата:

6) (Предишна ал. 5 - ДВ, бр. 111 от 2007 г., изм., бр. 6 от 2009 г., в сила от 23.01.2009 г.) Когато лицето няма ЕГН, ЛНЧ, ЕИК или код по БУЛСТАТ, основното или вътрешното поле, предвидено за посочването му, не се попълва. За физическите лица се попълва само датата на раждане във формат "ГГММДД" и държавата, чиито граждани са. За чуждестранните юридически лица се попълва държавата на регистрацията им и се отбелязва "чуждестранно юридическо лице".

със сега действащата редакция в Наредбата:

6) (Предишна ал. 5 - ДВ, бр. 111 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г., изм. - ДВ, бр. 6 от 2009 г., в сила от 23.01.2009 г., отм. - ДВ, бр. 101 от 2011 г., в сила от 01.01.2012 г.)
:P

И ако не е забутано някъде другаде, където не ми се рови в момента....най-добре - попълвайте по старата и чакайте /евентуални/ указания по новата..... :lol: :lol: :lol:
p_n_n
Потребител

Мнениеот fe2_vanio » 14 Фев 2012, 12:20

Много благодаря!
fe2_vanio
Младши потребител

Назад към Търговско право