Здравейте!
Регистриран майстор занаятчия съм към занаятчийска камара - изработване на худ.тъкани.
Въпросът ми е: нужна ли ми е някаква регистрация ако искам да продавам създадени от мен текстилни картини и живописни такива в т.н собствена галерия? Ако да, какво точно трябва да направя?
Благодаря предварително!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 02:14 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Продажба на собствени творби. нужна ли е регистрация?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Продажба на собствени творби. нужна ли е регистрация?
Можете да регистрирате фирма, чрез която да работите, можете и като свободна професия - след регистрация в Булстат.
Знам, че е възможно и като занаятчия с регистрацията, която имате, но там не съм специалист.
И трите варианта дават възможност да извършвате търговска дейност в галерия. Потърсете адвокат и счетоводител за съответните подробности.
Знам, че е възможно и като занаятчия с регистрацията, която имате, но там не съм специалист.
И трите варианта дават възможност да извършвате търговска дейност в галерия. Потърсете адвокат и счетоводител за съответните подробности.
- SashkoS
- Потребител
Re: Продажба на собствени творби. нужна ли е регистрация?
gali4ia написа:Здравейте!
Регистриран майстор занаятчия съм към занаятчийска камара - изработване на худ.тъкани.
Въпросът ми е: нужна ли ми е някаква регистрация ако искам да продавам създадени от мен текстилни картини и живописни такива в т.н собствена галерия? Ако да, какво точно трябва да направя?
Благодаря предварително!
За да осъществявате търговска дейност е нужно да се регистрирате по Булстат. След като се сдобиете с тази регистрация се позаинтересувайте във вашата община колко точно е патента за тази дейност.
Ако не Ви устройва, можете да регистрирате фирма, която ще плаща данък, върху печалбата си.
Във всички случаи ще ви е необходим касов апарат.
Подлежите на осигуряване - здравно и социално. За повече информация - счетоводител
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|