Здравейте, бременна съм в 6 месец и в момента съм в болничен до 21.02. На 26.01,при посещение в дома ми, съпруга на шефката ми се опита да ми пробута да разпиша предизвестие за съкращение, на основание чл.328, ал.1, т.1. Аз не го приех и не го разписах съответно. Тъй като имам проблемна бременност ще съм в болничен до излизането ми в майчинство/14.04.2012/т.е. няма да се върна на работа през този период.
Според предизвестието ще съм без работа от 21.02. Все още не е предприета процедура по ликвидация на ф-та в Търговския регистър.
Какви права имам?
- Дата и час: 23 Ное 2024, 02:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съкращение на бременна в болничен по чл.328, ал.1, т.1
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Съкращение на бременна в болничен по чл.328, ал.1, т.1
Да видим( защото наскоро приятел полицай ме пита за почти идентичен казус, та ми е прясно)- до тук няма да могат да докажат връчване на предизвестието, ако само съпруга на шефката ви е бил с вас.
Но, все пак ако се стигне до закриване( ликвидация) на ТД, то ще ви прекратят ТПО дори да сте в отпуск по бременност( какъвто не ползвате все още), но ви дължат обезщетение за неспазено предизвестие. После?- ще си получавате обезщетението за неработоспособност поради раждане и отглеждане на дете от държавата.
Ако и когато се стигне до ликвидация. В останалите случаи се иска спазване на строго формални правила, неспазване на които ви гарантира изхода от съдебния спор.
Но, все пак ако се стигне до закриване( ликвидация) на ТД, то ще ви прекратят ТПО дори да сте в отпуск по бременност( какъвто не ползвате все още), но ви дължат обезщетение за неспазено предизвестие. После?- ще си получавате обезщетението за неработоспособност поради раждане и отглеждане на дете от държавата.
Ако и когато се стигне до ликвидация. В останалите случаи се иска спазване на строго формални правила, неспазване на които ви гарантира изхода от съдебния спор.
- Гост.
- Старши потребител
Re: Съкращение на бременна в болничен по чл.328, ал.1, т.1
Означава ли това, че ще ме уволнят след изтичане срока на предизжестието или след като изляза в майчинство, защото ликвидацията на фирма от Търговския регистър отнема 6месеца?
- teolora
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|