начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Съкращение на бременна в болничен по чл.328, ал.1, т.1

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съкращение на бременна в болничен по чл.328, ал.1, т.1

Мнениеот teolora » 27 Яну 2012, 23:27

Здравейте, бременна съм в 6 месец и в момента съм в болничен до 21.02. На 26.01,при посещение в дома ми, съпруга на шефката ми се опита да ми пробута да разпиша предизвестие за съкращение, на основание чл.328, ал.1, т.1. Аз не го приех и не го разписах съответно. Тъй като имам проблемна бременност ще съм в болничен до излизането ми в майчинство/14.04.2012/т.е. няма да се върна на работа през този период.
Според предизвестието ще съм без работа от 21.02. Все още не е предприета процедура по ликвидация на ф-та в Търговския регистър.
Какви права имам?
teolora
Младши потребител

Re: Съкращение на бременна в болничен по чл.328, ал.1, т.1

Мнениеот Гост. » 27 Яну 2012, 23:45

Да видим( защото наскоро приятел полицай ме пита за почти идентичен казус, та ми е прясно)- до тук няма да могат да докажат връчване на предизвестието, ако само съпруга на шефката ви е бил с вас.

Но, все пак ако се стигне до закриване( ликвидация) на ТД, то ще ви прекратят ТПО дори да сте в отпуск по бременност( какъвто не ползвате все още), но ви дължат обезщетение за неспазено предизвестие. После?- ще си получавате обезщетението за неработоспособност поради раждане и отглеждане на дете от държавата.
Ако и когато се стигне до ликвидация. В останалите случаи се иска спазване на строго формални правила, неспазване на които ви гарантира изхода от съдебния спор.
Гост.
Старши потребител

Re: Съкращение на бременна в болничен по чл.328, ал.1, т.1

Мнениеот teolora » 28 Яну 2012, 00:02

Означава ли това, че ще ме уволнят след изтичане срока на предизжестието или след като изляза в майчинство, защото ликвидацията на фирма от Търговския регистър отнема 6месеца?
teolora
Младши потребител

Назад към Търговско право