начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Отваряне на фирма произвеждаща домашни продукти

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отваряне на фирма произвеждаща домашни продукти

Мнениеот lolmart » 04 Дек 2011, 23:06

Здравейте. Скоро ще си отварям фирма, като ще продавам натурални продукти с различни билки, масла и т.н. и имам няколко въпроса. Първо - Какъв лиценз трябва да взема за да мога да продавам тези продукти, които сам правя, лабораторен анализ ли трябва да минат, колко време отнема горе/долу и какви пари е г/д? ХЕИ ли е централата, която ще ме мъчи с тези процеси или има и други инстанции :)? Мястото на производство на продукти мисля да е в нас (апартамент), това проблем ли е? Проблем ли е ако имам домашен любимец? И последно - майка ми има фирма, която не се ползва но се води активна, има си лиценз и т.н. но се е занимавала с друг предмет на дейност - обувки. Каква ще е таксата да сменя името и предмета на дейност на фирмата и дали няма да е по-евтино направо нова фирма да си отворя. Много съм бос в правото затова ще съм ви благодарен да ми помогнете :).
lolmart
Нов потребител

Re: Отваряне на фирма произвеждаща домашни продукти

Мнениеот TheOldMan » 05 Дек 2011, 10:15

Определено ще имате проблем ако произвеждате продукти за перорална употреба от хора в апартамента си. Дори и без наличието на домашен любимец там.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Re: Отваряне на фирма произвеждаща домашни продукти

Мнениеот lolmart » 05 Дек 2011, 18:22

А ако кажа, че е семеен бизнеса и всички членове на семейството участват? Трябва да има някаква изпитана врътка, вратичка в закона. Който знае, да казва :).
lolmart
Нов потребител

Назад към Търговско право