Здравейте,
не знам дали раздела е правилен, но не намерих по-подходящо място да потърся съвет.
Значи проблема е следния...
...преди година и нещо жена ми участва в някаква игра (томбола) за някакви кулинарни награди.
В следствие, на което и изпращат 3-4 брошури с рецепти и призив да участва отново, тя пак участва и отново и изпращат книжки с рецепти и писмо, че книжките не са безплатни и дължи 10лв за всеки комплект. В случай, че не и трябват и не ги иска тя трябва да отиде в пощата и да им ги изпрати обратно. Но решаваме, че след като не сме искали да ни ги изпращат, няма да си правим труда да ги изпращаме обратно...
И сега година и нещо по-късно получаваме писмо, че задължението от 20 лв е прехвърлено на фирма за събиране на вземания и вече дължим 34лв. Това са 20лв. задължение + 10лв някаква такса + 3-4 лв лихви.
Искам да подчертая, че нямаме намерение да плащаме това задължение, поради простата причина, че не желаем да плащаме за нещо, което не сме поръчали а и не сме поели ангажимент да ги върнем, ако не ни трябва.
Моля да ми разясните какво следва от тук нататък, до къде може да стигна фирмата за събиране на вземания , при положение, че става въпрос за 20-30 лв. Сумата не е голяма, но въпросът е принципен.
Благодаря предварително на отзовалите се!
- Дата и час: 26 Ное 2024, 23:13 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изискване на вземане
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|