начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

преподписване на запис на заповед

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

преподписване на запис на заповед

Мнениеот petarv » 11 Ное 2011, 00:53

Здравийте,
Преди 3 години дадох пари на 1 човек като ми подписа запис на заповед. Не съм го съдил и срока на документа е изтекъл. Сега човека е съгласен да ми подпише нов документ като мисля да е договор за заем, защото искам датата за даването на парите да е от преди 3 години, като той се сагласява сега да ги върне след известно време. Имам такъв примерен договор и това което ме интересъва е как да оформя тази точка че е получил пари преди 3 години и поема ангажимент сега да ги върне след определен период от време.
Това го искам щото съм подавал даначни декларации дето съм написал че съм дал пари на еди кой си и да няма разминаване, а и не искам за тази година да излиза че съм дал пари на заем.
Благодаря предваритевлно!
petarv
Младши потребител

Re: преподписване на запис на заповед

Мнениеот sunshine_75 » 11 Ное 2011, 01:04

:roll: И какво искате в крайна сметка тук, в този форум??? Имате си примерен договор, и изисквания, действайте, оформяйте се ...
sunshine_75
Потребител

Мнениеот law_master » 11 Ное 2011, 02:01

Ами сложете една дата от преди 3 години и работата е ОК, освен ако не искате да заверявате договора нотариално. А за записа на заповед нищо не пречи да е издаден със сегашна дата - той се явява своеобразно обезпечение. Към договора една разписка от длъжника, че е получил парите, че после да не берете ядове. :wink:
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 13 Ное 2011, 13:46

може да свърши работа и една декларация с признание, че се дължи сума в еди-какъв размер, получена на еди-коя си дата с допйлнение, че ще се изплати на еди-кой си падеж.
по принцип формата на документа е без значение. Да е видно, че са дадени пари, да е определен размерът и срокът за плащане.
Ivailo5rov
Активен потребител

Назад към Търговско право