Здравейте,
Имам нужда от помощ във връзка с постановен отказ за регистрация на ООД!
Всички необходими документи във връзка с учредяването на дружеството са ок, препъни камъка се оказа предмета на дейност. Абсолютно недомислено съм написала и търговия с ценни книжа, а лиценз нямаме и няма и да имаме.
И тук вече историята - фирмата е на чужденци, които ще купуват имот. В момента не са в България. Адвокатско пълномощно не са оставили за подписване на ново заявление. Имам пълномощно само за подаване на документи. Трябва да оправя кашата и да регистрирам дружеството.
Това, което ме безпокои:
1/ В ТР ще приемат ли Заявление, което е подписано пред наш дипломатически представител в чужбина или не, защото е в противоречие с чл.84, ал.1, т.1 от ЗННД?
Български дипломатически и консулски представители
Чл. 84. (Доп. - ДВ, бр. 18 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 87 от 2010 г.) Българските консулски длъжностни лица в чужбина, при спазване на съответните разпоредби на Гражданския процесуален кодекс и ако документът е съставен на български език, могат:
1. да удостоверяват датата, съдържанието и подписите на частни документи, които не подлежат на вписване и са представени от български или чужди граждани;
2. да удостоверяват верността на преписи и извлечения от документи, представени от български граждани;
3. да съставят нотариални завещания на български граждани.
(2) Удостоверяването на датата, съдържанието и подписа на частен документ, който не подлежи на вписване и е представен от чужд гражданин, се извършва само ако документът е предназначен да произведе действието си на територията на Република България.
Ако не - приемам всякакви съвети за помощ как да подпишем заявлението!
2/ Достатъчно ли е само да направя протокол на общо събрание, че се променя дружествения договор в частта Предмет на дейност и да го представя с новото заявление и новия дружествен договор, а от останалите документи да се ползвам? Имам предвид това, че ще имаме разминаване в датите.
Благодаря на всички, които се отзоват с коментар!
- Дата и час: 26 Ное 2024, 16:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отказ за вписване в ТР и нужда от помощ!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Отказ за вписване в ТР и нужда от помощ!
Зависи как подаващ документите с електронен подпис и или направо в агенцията. По принцип ако си адвокат, може ти да подпишеш заявлението не е нужно да е от управителя, само ще ти трябва нова декларация за истинността. Ще смениш грешната страница от дружествения договор а другите документи ще искаш да се приложат от отказа и го посочваш. Лошото е че ще плащаш още една такса. За сега само това се сещам. Като цяло не ти трябва заверка на подпис.
- r1234
- Младши потребител
r1234 написа:Зависи как подаващ документите с електронен подпис и или направо в агенцията. По принцип ако си адвокат, може ти да подпишеш заявлението не е нужно да е от управителя, само ще ти трябва нова декларация за истинността. Ще смениш грешната страница от дружествения договор а другите документи ще искаш да се приложат от отказа и го посочваш. Лошото е че ще плащаш още една такса. За сега само това се сещам. Като цяло не ти трябва заверка на подпис.
Документите ще се подават директно в Агенцията. Не съм адвокат, работя като юрисконсулт, затова не мога да подпиша. Все още търся решение как да се подпише заявлението. Вариант е и да се изпрати пълномощно за колега адвокат, което да се подпише от управителя в консулството.
За новата декларация ясно.
Ще може ли само подмяна на грешната страница на др. договор? Ако може ще е супер, защото аз мислех ново общо събрание за промяна на предмета, съответно протокол за това + новия др. договор и взех да умувам за тази промяна ще трябва ли да подавам Г1? Ако случайно си попадал на сходен случай, ще ми подскажеш ли ЕИК да разгледам в регистъра?
- korali
- Нов потребител
Заявленията не са актове, които подлежат на вписване. Това, от една страна, за да отхвърлим противоречието със ЗННД. От друга, в случай, че заявителят е адвокат - изричното адвокатско пълномощно не следва да бъде заверено. Да "смениш грешната страница от дружествения договор" може да доведе до желания резултат само при тотален заплес на ДЛР - въпрос на късмет, но не и на законосъобразност. Предметът, предполагам, е вписан и в учредителния протокол? Да оставим на страна и датата... Всички документи, засегнати от порока, следва да се корегират.
-
lexy21 - Активен потребител
lexy21 написа:Заявленията не са актове, които подлежат на вписване.
Да, днес на свежа глава и аз разсъдих същото, но снощи бях се отнесла с хиляда въпроси и всичко ми се струваше подозрително.
lexy21 написа:Да "смениш грешната страница от дружествения договор" може да доведе до желания резултат само при тотален заплес на ДЛР - въпрос на късмет, но не и на законосъобразност. Предметът, предполагам, е вписан и в учредителния протокол? Да оставим на страна и датата... Всички документи, засегнати от порока, следва да се корегират.
Предмета естествено е вписан в учредителния протокол. Моето мислене беше в точно в посока ново общо събр. с протокол и нов др. договор.
А някакво предположение дали да се подава Г1?
- koral_i
- Нов потребител
-
lexy21 - Активен потребител
Луда работа стана. Звъннах в ТР да си изкажа проблема, казаха да подготвя ново А4 + такса + декл. чл.13, ал.4 + стария учредителен протокол с коригиран предмет + стария дружествен договор и той с коригиран предмет, както са със старата дата. Никакво ново общо събрание и промяна в др.договор, т.к. дружеството все още не било вписано. Звъннах и в още един-два града, навсякъде този отговор.
Някой да е имал такъв случай? Да разкаже на практика как го е направил.
Благодаря на всички отзовали се!
Някой да е имал такъв случай? Да разкаже на практика как го е направил.
Благодаря на всички отзовали се!
- koral_i
- Нов потребител
Няма какво толкова да му мислиш. Направи както са ти казали от агенцията. Това е правилният вариант при условие че ги няма съдружниците.
- r1234
- Младши потребител
И кой ще "коригира" стария протокол и дружествен договор и ще удостовери поправката, след като веднъж вече е видно, че учредителите са ги подписали с друг текст - документите са внесени и сканирани?
Аз лично не бих си позволила такава "корекция" по редица съображения, сред които не на последно място и налагащите се впоследствие обяснения пред съдружниците - все пак променям без тяхно знание и съгласие (освен ако не го получите изрично и предварително) основните учредителни актове на дружеството, би възникнало съмнение какво друго в текста не е това, което са прочели и подписали...(ако подписите не са на всяка страница, а само на последната).
Другият път - отново да се подпишат същите документи, плюс пълномощно на адвокат за заявител - е по-труден, но пък и по сигурен, както и не крие неочаквани рискове.
Аз лично не бих си позволила такава "корекция" по редица съображения, сред които не на последно място и налагащите се впоследствие обяснения пред съдружниците - все пак променям без тяхно знание и съгласие (освен ако не го получите изрично и предварително) основните учредителни актове на дружеството, би възникнало съмнение какво друго в текста не е това, което са прочели и подписали...(ако подписите не са на всяка страница, а само на последната).
Другият път - отново да се подпишат същите документи, плюс пълномощно на адвокат за заявител - е по-труден, но пък и по сигурен, както и не крие неочаквани рискове.
- fani_i
- Потребител
Здравейте,
За да приключа темата ще разкажа с 2 думи как постъпих - направих втори протокол на ОС с текст - "Днес..... (дата след отказа) във връзка с постановен отказ за регистрация на дружеството от АВ уточняваме, че предмета на дейност ще бъде следния ..." + нов дружествен договор с коригиран предмет и с дата след отказа + декларации + адвокатско пълномощно.
Всичко мина, имам вписване!
Благодаря на всички, които се включиха!
За да приключа темата ще разкажа с 2 думи как постъпих - направих втори протокол на ОС с текст - "Днес..... (дата след отказа) във връзка с постановен отказ за регистрация на дружеството от АВ уточняваме, че предмета на дейност ще бъде следния ..." + нов дружествен договор с коригиран предмет и с дата след отказа + декларации + адвокатско пълномощно.
Всичко мина, имам вписване!
Благодаря на всички, които се включиха!
- koral_i
- Нов потребител
Здравейте, искам накратко да изложа и моя казус, т.к. се смятам за една от потърпевшите на безобразията на дл.лица от ТР: СД-в ликвидация, вписано в ТР в края на 2010г. След пререгистарцията, ликвидаторът подава всички необходими докумени за заличаване на дружеството- от НАП, НОИ,Протокол ОС,Баланс..... и Нотариално заверена декларация със следното съдържание ” ДЕКЛАРИРАМ, че дружеството на което съм ликвидатор след неговото учредяване и към днешна дата не е извършвало никаква дейност,няма наемани работници и служители по трудови и граждански договори,няма налични средства по текущи сметки в банки в лв и валута, няма вземания и задължения, поради което не се налага да отправям покани до кредиторите за предявяване на вземанията си, т.к. такива не съществуват.
Заявявам, че нося наказателна отговорност по смисъла на чл.313 от НК за дадени неверни данни в декларация изискваща се от закона и тази декларация давам на основание чл.270, ал.1 и ал.2 от ТЗ нотариално заверена.”
Следва : Мотивиран отказ със следното съдържание:
„При извършената проверка на основание чл.21 се установи, че не са спазени изискванията на чл.267 от ТЗ, а именно:ликвидатори са длъжни, след като обявят прекратяването на дружеството,
да поканят неговите кредитори да предяват вземанията си.Поканата се отправя писмено до известните кредитори и се обявява в ТР.”
По всичко личи, че дл.лице изобщо не е взело в предвид горепосочената декларация или може би изобщо не е и забелязало, т.к. с такава декларация вече има заличено СД в ТР с идентична история. Моля Ви да ми отговорите: Имаме ли основание да обжалваме отказа /в рамките на 7дневния срок/и каква е процедурата ? и ако не се обжалва и се оставят нещата така, каква санкция може да последва?
Благодаря предварително!
Заявявам, че нося наказателна отговорност по смисъла на чл.313 от НК за дадени неверни данни в декларация изискваща се от закона и тази декларация давам на основание чл.270, ал.1 и ал.2 от ТЗ нотариално заверена.”
Следва : Мотивиран отказ със следното съдържание:
„При извършената проверка на основание чл.21 се установи, че не са спазени изискванията на чл.267 от ТЗ, а именно:ликвидатори са длъжни, след като обявят прекратяването на дружеството,
да поканят неговите кредитори да предяват вземанията си.Поканата се отправя писмено до известните кредитори и се обявява в ТР.”
По всичко личи, че дл.лице изобщо не е взело в предвид горепосочената декларация или може би изобщо не е и забелязало, т.к. с такава декларация вече има заличено СД в ТР с идентична история. Моля Ви да ми отговорите: Имаме ли основание да обжалваме отказа /в рамките на 7дневния срок/и каква е процедурата ? и ако не се обжалва и се оставят нещата така, каква санкция може да последва?
Благодаря предварително!
- zeruma
- Нов потребител
Право е длъжностното лице. Чл.267 от ТЗ е императивен и декларацията не замества задължителната покана, която трябва да бъде обявена в ТР. Просто ликвидаторът да си обяви поканата, ще си изчакате срока и тогава ще заличавате.
- rts
- Активен потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|