начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Искам да изляза от ООД, но живея в чужбина ....

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Искам да изляза от ООД, но живея в чужбина ....

Мнениеот asparuh » 28 Авг 2010, 18:58

Препоръчайте ми адвокат от Варна. Искам да изляза от едно ООД, но живея в чужбина от 10 години и вече не познавам никого там.
asparuh
Нов потребител

Re: Препоръчайте ми адвокат от Варна.

Мнениеот svettoslav » 28 Авг 2010, 22:10

Що пък точно от Варна,от Провадия примерно не може ли?Там също има добри адвокати.От Варненската адвокатска колегия ли желаете или да е от гр.Варна?
Ами ако живее в гр.Аксаково,пък е вписан в АК-Шумен,а кантората му е във Варна,какво тогава?
Най-напред си задайте въпроса законосъобразно и тогава ни занимавайте с Вашите проблеми.
П.П.Междувпрочем тук не е място за препоръки на адвокати.ОК ?
svettoslav
Активен потребител

Re: Препоръчайте ми адвокат Варна

Мнениеот svettoslav » 28 Авг 2010, 22:11

Що пък точно от Варна,от Провадия примерно не може ли?Там също има добри адвокати.От Варненската адвокатска колегия ли желаете или да е от гр.Варна?
Ами ако живее в гр.Аксаково,пък е вписан в АК-Шумен,а кантората му е във Варна,какво тогава?
Най-напред си задайте въпроса законосъобразно и тогава ни занимавайте с Вашите проблеми.
П.П.Междувпрочем тук не е място за препоръки на адвокати.ОК ?
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот chandra » 29 Авг 2010, 00:05

Колеги, почвам да се дразня... това е форум за взаимопомощ...
"Законосъобразно" задаване на въпрос, що за юрист може да напише такава дивотия?
Човекът точно и ясно е казал какво иска - да излезе от ООД и търси адвокат!

Към питащият - в действителност за да излезете от това ООД ще ви е нужно съгласието на съдружниците Ви. Принципно със съгласието на съдружникът/съдружниците Ви ще стане по-лесно. Лошото е, ако липсва съгласие и воля от тяхна страна, ще е необходимо да се прецени съобразно дружественият договор как да стане и въобще възможно ли е да напуснете дружеството.
chandra
Потребител

Мнениеот asparuh » 29 Авг 2010, 00:07

Ами ООД е регистрирано във Варна. Щом няма значение от къде е адвоката, просто ми препоръчайте някой.
asparuh
Нов потребител

Мнениеот Pause » 29 Авг 2010, 11:29

asparuh включи ,опцията лични съобщения.Адвокатската професия не е рекламна дейност.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 29 Авг 2010, 12:03

до-chandra много правилно го каза , приветствам те за това , ако можете с аспарух си включете ЛС и там се разберете ако можеш да му свършиш работа всичко ще е ОК .Успех
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 29 Авг 2010, 17:56

chandra написа:Колеги, почвам да се дразня... това е форум за взаимопомощ...
"Законосъобразно" задаване на въпрос, що за юрист може да напише такава дивотия?
Човекът точно и ясно е казал какво иска - да излезе от ООД и търси адвокат!

Към питащият - в действителност за да излезете от това ООД ще ви е нужно съгласието на съдружниците Ви. Принципно със съгласието на съдружникът/съдружниците Ви ще стане по-лесно. Лошото е, ако липсва съгласие и воля от тяхна страна, ще е необходимо да се прецени съобразно дружественият договор как да стане и въобще възможно ли е да напуснете дружеството.

Е и като почваш да се дразниш аз какво да направя?
"Дивотия" ли? Явно си далеч от правото иот тълкуването на дадено изявление на човек,включително и дивак.
chandra написа:и търси адвокат!

И като търси адвокат? В АК-Варна има около 1000.Ти каква се явяваш?
chandra написа:Към питащият - в действителност за да излезете от това ООД ще ви е нужно съгласието на съдружниците Ви. Принципно със съгласието на съдружникът/съдружниците Ви ще стане по-лесно. Лошото е, ако липсва съгласие и воля от тяхна страна, ще е необходимо да се прецени съобразно дружественият договор как да стане и въобще възможно ли е да напуснете дружеството.

Бравус! До тука шес плюс.Лекция по търговско право да изнесеш?Давай,че взе да ми става интересно.
Ааа,апропо,може всички потребители да си влючат ЛС,че да се свържат с човека,да му помогнем.
chandra написа:Колеги, почвам да се дразня... това е форум за взаимопомощ...

Това не е форум за взаимопомощ,а е "Търговско право".Май сме в "съдебна ваканция"?!
И си в нарушение като даваш правни съвети,извън случаите,предвидени в ЗАдв.
Ясно?
Последна промяна svettoslav на 29 Авг 2010, 18:02, променена общо 1 път
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 29 Авг 2010, 21:28

svettoslav написа:Това не е форум за взаимопомощ,а е "Търговско право".Май сме в "съдебна ваканция"?!
И си в нарушение като даваш правни съвети,извън случаите,предвидени в ЗАдв.
Ясно?

Само с едно не мога да се съглася - никъде не е написано, че отговарящият е адвокат.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Re: Искам да изляза от ООД, но живея в чужбина ....

Мнениеот svettoslav » 29 Авг 2010, 21:43

DEKAH написа:Само с едно не мога да се съглася - никъде не е написано, че отговарящият е адвокат.

Това,че не е написано,какво значи?Ами значи,че не е написано!!!
Както и да е.В такъв случай още по-зле.Юрист-неадвокат не може да се обяснява по този начин.
С това сигурно сте съгласен?!
Честно казано не ме интересува какъв е.И двата случая е в нарушение.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот bluelake » 29 Авг 2010, 23:27

svettoslav написа:
DEKAH написа:Само с едно не мога да се съглася - никъде не е написано, че отговарящият е адвокат.

Това,че не е написано,какво значи?Ами значи,че не е написано!!!
Както и да е.В такъв случай още по-зле.Юрист-неадвокат не може да се обяснява по този начин.
С това сигурно сте съгласен?!
Честно казано не ме интересува какъв е.И двата случая е в нарушение.

Колеги...позволете да се включа в скромната дискусия...в този смисъл да Ви разкажа една....приказка....за тези от Вас, на които това ще се стори безсмислено...да продължат със следващия пост...

А за другите....ето и приказката:

"....един халиф искал да разпредели управлението на своя халифат измежду своите съветници. Той обаче бил поставен пред трудния избор дали да избере за съветници младите и образовани свои експерти или по-старите такива... За целта решил да ги покани на обяд в два различни дни и да ги наблюдава, за да вземе по-лесно своето решение. Първо поканил младите....на масите обаче разпоредил да бъдат сложени сребърни вилици и лъжици с големина метър и нагоре.... Настанили се бъдещите млади съветници и при вида на отбраните ястия бързо се нахвърлили...халифът обаче поставил условие -храната можело да се консумира само с поставените прибори....и се почнала една мъка...нямало как с огромните лъжици и вилици да се загребва и храната да се поставя в устата....мъчили се съветниците, разсипвали, клепали и цапали в опитите си да се нахранят...На следващия ден халифът поканил и старите претенденти на същите маси, със същите прибори....те бързо разбра ли, че няма как да се нахранят самостоятелно и всеки един от тях загребвал от своята чиния и подавал на ближния си, той от своя страна загребвал и давал на своя съсед и така без особени усилия всички приключили с обяда и били нахранени, без да се цапат и да се мъчат да уцелят устите си.....Халифът избрал старите си съветници..."

И така изводът всеки сам може да го направи, въпросът е че правото е инструмент на интелекта и нека всички, които го упражняваме бъдем малко повече единни, малко повече компромисни и малко по-толератни един към друг...така всеки ще бъде нахранен....
bluelake
Младши потребител

Мнениеот chandra » 29 Авг 2010, 23:36

svettoslav,
Адвокат съм - да, и то от доста години! Определено обаче смятам, че ако човек няма какво да каже е по-добре да замълчи! Съдебната ваканция по никакъв начин НЕ обвързва адвокатите... Това обаче само практикуващ адвокат знае, а и Търговският регистър доколкото ми е известно е към АВ при МП, а не към съда!
Така, че освен, че сте млад, зелен, некомпетентен, с прекалено самочувствие и явно без работа... има и още доста хляб да изядете, поне докато се научите да се изказвате!
chandra
Потребител

Мнениеот svettoslav » 30 Авг 2010, 11:55

chandra написа:svettoslav,
Адвокат съм - да, и то от доста години! Определено обаче смятам, че ако човек няма какво да каже е по-добре да замълчи! Съдебната ваканция по никакъв начин НЕ обвързва адвокатите... Това обаче само практикуващ адвокат знае, а и Търговският регистър доколкото ми е известно е към АВ при МП, а не към съда!
Така, че освен, че сте млад, зелен, некомпетентен, с прекалено самочувствие и явно без работа... има и още доста хляб да изядете, поне докато се научите да се изказвате!

А иначе да си призная предпочитам да съм млад адвокат,отколкото възрастен или много възрастен.Почват болести(да пази Господ!,онази работа не винаги се получава,мисълта ти бяга,не можеш я хвана..ит.н и т.н.
Това за "съдебната ваканция" пак нещо не го схванахме.Може да е от големия опит.
От една такава с много голям опит като вас сега се чудя какви механизми,близки до правото да създавам,че да изкарам някого от калта.Няма значение колко опит имаш,когато "няма никой вкъщи".Когато има обаче "някой вкъщи" опитът е безценен.
Хлябът го ям.Дано да продължаваме все така без работа.
Ти откъде знаеш,че нямам работа и как така това е било явно?Да не работиш в моята кантора?
Ако имаш много клиенти на опашка,може да изпратиш някого насам,да има и за младите адвокати!
А това за търговския регистър и АВписв. сигурно само Вие си знаете какво общо има с темата.
Относно самочувствието,преподавателката ми по наказателно право казваше,че е нужно да имаме необходимото самочувствие.
Ако искаш може да си чукнем някой среща някъде да изясним тоя въпрос.Ще ви дам малко самочувствие от моето,вие-малко опит от вашия..и знае ли човек може и да се получи нещо..на кило водка всички кодекси са ми едни и същи. :lol: Вие на колко години сте?Не че е проблем,но все пак трябва да се почне от някъде.Активирал съм си личните съобщения..да се подготвям ли за довечера?Сигурен съм,че поне три казуса можем да решим заедно в зависимост от туй каква е материята.Как си с наказателното?Предлагам да почнем с общата и да свършим евентуално с особената част,какво ще кажеш?
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот sarbijanac » 31 Авг 2010, 17:31

chandra написа:svettoslav,

Колегата е светослав е напълно прав ,и аз подкрепям изцяло доводите му.

Правилно колега-каквото почукало,това се е и обадило.Най-важното е да имаме нюх от кой клиент ще излезе нещо,и от кой не.Аз поне за кратко време успях да си го изградя.И това ми помага много,изключително много. :!:
sarbijanac
Активен потребител

ОТНОСНО ЗАБРАНАТА ЗА НАПУСКАНЕ НА СТРАНАТА?

Мнениеот qna0146 » 23 Сеп 2011, 20:17

Искам да попитам ,майка ми е в Гърция от 2 г и не си е погасявала задълженията към банките ,които са над 5 хиляди лв ,ако си дойде за 2 месеца ще може ли после пак да замине или не? ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРА
qna0146
Нов потребител

Мнениеот ykovachev » 25 Сеп 2011, 12:03

Едно мааалко апострофче към колегата Чандра - кво значи дали въобще е възможно питащият да излезе от дружеството? Винаги е възможно, че и практика по 290 ГПК в тази насока има. Като ще си мерим практиките и кой как се изказва. Призивът ми е - малко повече умереност между колегите.
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Назад към Търговско право