Здравейте.Занимавам се с изработка на фирмени сайтове, обучение, изработка и продажба на софтуерни продукти, реклама.Искам да направя фирма ООД или ЕООД, но имам няколко въпроса.
Може ли само една фирма да изпълнява всички тези дейности?Например искам да организирам курсове и съответно всеки издържал да взима сертификат (предполагам, че затова ще трябват допълнителни разрешителни), но ще правя софтуер, реклама и т.н.
Може ли след като регистрирам фирма, след време да регистрирам фирма със същото име, но в друга държава?
Може ли една фирма да бъде собственик на други фирми или да има участие в тях?
Може ли ЕООД или ООД да имат повече от един собственик?
Целта ми е да наложа марка, но проектите ми са различни и някои могат да включват външно участие (инвестиции). Какъв вид фирма е най-добре да избера?
Съжалявам за глупавите въпроси и благодаря предварително за отговорите .
- Дата и час: 26 Ное 2024, 16:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за малко помощ, относно регистрация на фирма.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Моля за малко помощ, относно регистрация на фирма.
antigoogle написа:Здравейте.Занимавам се с изработка на фирмени сайтове, обучение, изработка и продажба на софтуерни продукти, реклама.Искам да направя фирма ООД или ЕООД, но имам няколко въпроса.
Може ли само една фирма да изпълнява всички тези дейности? - Да, без проблем!
Например искам да организирам курсове и съответно всеки издържал да взима сертификат (предполагам, че затова ще трябват допълнителни разрешителни - Да, ще трябват разрешителни ), но ще правя софтуер, реклама и т.н.
Може ли след като регистрирам фирма, след време да регистрирам фирма със същото име, но в друга държава? - Да, има няколко възможни варианта, в зависимост от правната уредба на държавата, в която ще се регистрира фирмата.
Може ли една фирма да бъде собственик на други фирми или да има участие в тях? - Може, разбира се. Няма никакво ограничение.
Може ли ЕООД или ООД да имат повече от един собственик? - ЕООД, означава ЕДНОЛИЧНО дружество с ограничена отговорност - т.е. има само 1 собственик на капитала. Когато собствениците са повече от 1, то формата е ООД. Броят им е неограничен.
Целта ми е да наложа марка, но проектите ми са различни и някои могат да включват външно участие (инвестиции). Какъв вид фирма е най-добре да избера? - Започни с ЕООД, а когато се развиеш, може да помислиш за преобразуване или за регистриране на друг вид фирма. Натрупай капитал и тогава ще разбереш какво ти трябва.
Съжалявам за глупавите въпроси и благодаря предварително за отговорите .
Когато се стартира бизнес е много важно да се обърнете към специалисти - Адвокат за регистрацията на дружеството и консултиране, относно вашите идеи, разрешители, лицензи и т.н. и счетоводител, който да ви обясни точно какво, как и защо ще трябва да плащате и на кого.
Успех!
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Re: Моля за малко помощ, относно регистрация на фирма.
БЛАГОДАРЯ МНОГО ЗА ИНФОРМАЦИЯТА .
- antigoogle
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|