начало

Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор

Изпращане на емейли с реклама

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изпращане на емейли с реклама

Мнениеот mortie » 12 Сеп 2011, 16:47

Здравейте,

Имам сайт който спря да се посещава и искам да уведомя всички потребители, че може да се регистрират в друг мой сайт. (те са към 300 потребителя, но...)

В условията за ползване съм сложил "При предоставяне на лични данни на site.net, уебсайта се ангажира да ги съхранява колкото време прецени за необходимо, както и самостоятелно да преценя кои от тези данни да бъдат предоставени на трети лица. site.net може да предоставя личните Ви данни на трети лица, които трети лица ще могат да се свържат с Вас и да Ви известяват за техни продукти или услуги."

Интересуваме имам ли правото да им пратя емейл, че имам друг сайт, което ще си бъде жива реклама.

Другият вариант който видях е да им пратя непоискано търговско съобщение. До колко прочетох в ЗЕТ (чл. 6) не мога да пращам на физически лица който не са се съгласили да им пращам, а за юредическите трябва да мина през някакъв регистър. А аз идея си нямам кой потребител е физическо или юридическо

Проблема е че тези условия ги взех от някакъв друг сайт и не съм сигурен изобщо имам ли право да им давам данните на 3-ти лице, без значение дали потребителя се е съгласил с това.
mortie
Нов потребител

Re: Изпращане на емейли с реклама

Мнениеот mortie » 12 Сеп 2011, 17:25

Всъщност другото което не разбирам е следното:
ЗЕТ чл.6 ал.4 Забранява се изпращането на непоискани търговски съобщения на потребители без предварителното им съгласие.
навсякъде в интернет пише че нямам право да пращам на физически лица без предварително съгласие, а тук пише на потребители. Потребител=физическо лице, това ли е коректната дефиниция
mortie
Нов потребител

Мнениеот microfinance » 12 Сеп 2011, 18:49

Другият вариант който видях е да им пратя непоискано търговско съобщение. До колко прочетох в ЗЕТ (чл. 6) не мога да пращам на физически лица който не са се съгласили да им пращам, а за юредическите трябва да мина през някакъв регистър. А аз идея си нямам кой потребител е физическо или юридическо

Независимо дали е юридическо или физическо лице, трябва да изпратите имейл в който да искате разрешение да им изпращате непоискано търговско съобщение. Юридическите лица, които са заявили, че не искат да получават такива, може да проверите в: Регистъра на юридическите лица, които не желаят да получават непоискани търговски съобщения .
В противен случай, сте в нарушение на Закона за електронната търговия, чл.6. И съответно това Ви носи глоба по чл.24, ако ако засегнатите лица сезират Комисията за защита на потребителите."
Последна промяна microfinance на 12 Сеп 2011, 18:53, променена общо 1 път
microfinance
Потребител

Мнениеот mortie » 12 Сеп 2011, 18:52

Ясно.... Ами като са се съгласили да им пращам писма и да им давам данните на 3-ти лица, то тогава имам ли право да им пращам покана да дойдат в другия мой сайт.
mortie
Нов потребител

Мнениеот microfinance » 12 Сеп 2011, 19:03

Ще свърши работа ако поканата не е с комерсиална цел /например каните ги да участват в дискусии във Ваш блог/. В противен случай трябва разрешение за изпращане на непоискани търговски съобщения.
microfinance
Потребител

Мнениеот mortie » 12 Сеп 2011, 19:33

Ми моя сайт няма нищо комерсялно, няма реклами, sms и такива, няма и да има.
mortie
Нов потребител

Назад към Търговско право