Привет, колеги,
Наскоро ми се наложи да регистрирам набързо едно ООД, и тъй като бях притиснат от времето обявих назначаването на управителя с бланков договор, в който беше упоменато,че възнаграждението му ще се определи след решение на съдружниците. След разговор със счетоводител той ми спомена, че данъчните тълкуват участието на управителя в дружеството като реализиран доход, за който следва да се внася данък(което разбира се е логично).
За да избегна това обмислям под каква форма да публикувам решението на съдружниците, че дейността на управителя е безвъзмездна. Това не е от задължителните обстоятелствата, който подлежат на обявяване, което прави задачата ми по-трудна. Ще съм благодарен, ако някой се е сблъсквал с този проблем, който да сподели своя опит.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 16:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
възнаграждение на управител
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: възнаграждение на управител
Темата бе доста дискутирана в odit.info преди година и половина. Когато "внимателен прочит" на КСО от г-н Главен данъчен бе разкрил големи залежи на излишни пари у собствениците и управителите на фирми.
Принципно, при регистрация на фирмата не е задължителен документ Договор за управление, но често се включва. В него може да има клауза с възнаграждение или както във вашия случай - с друго решение. Решението на съдружниците може да се вмъкне във ВСЕКИ протокол по друг повод на ОС. Примерно при приемането на ГФО. А, ако бързате... може да промените или "уточните" адреса.
Принципно, при регистрация на фирмата не е задължителен документ Договор за управление, но често се включва. В него може да има клауза с възнаграждение или както във вашия случай - с друго решение. Решението на съдружниците може да се вмъкне във ВСЕКИ протокол по друг повод на ОС. Примерно при приемането на ГФО. А, ако бързате... може да промените или "уточните" адреса.
- SashkoS
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|