Около два месеца, Европейската комисия гласува закон, в който с едномесечно предизвестие може да прекратиш договора на мобилния си оператор. По БТВ казаха, че до месец ще се гласува в България въпросния закон.
Въпроса ми е, гласува ли се закона в България и в какво точно се изразява тоя закон? Защото преди минути звънах на операто и той ми обясни същите условия за прекратяване на договора, които са били, без никаква промяна. Благодаря предварително.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 21:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прекратяване на договор на мобилен оператор
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Прекратяване на договор на мобилен оператор
) По последни данни законът е приет на 1-во четене и може би ще претърпи корекции, но със сигурност ще го забавят, затова не чакай скоро решение на този казус
"Nulla tenaci invia est via"
-
hristov87 - Младши потребител
vilyan написа:Около два месеца, Европейската комисия гласува закон, в който с едномесечно предизвестие може да прекратиш договора на мобилния си оператор. По БТВ казаха, че до месец ще се гласува в България въпросния закон.
Въпроса ми е, гласува ли се закона в България и в какво точно се изразява тоя закон? Защото преди минути звънах на операто и той ми обясни същите условия за прекратяване на договора, които са били, без никаква промяна. Благодаря предварително.
Не съм сигурен, но иде реч за друго нещо. Окей, сключваш договора за 24 месеца. Решаваш да се откажеш на шестия месец, но трябва да си заплатиш таксите до края на договора, но без допълнителни неустойки, които нито Глобул, нито Мтел по принцип слагат при предсрочно прекратяване на договора. Ако не трябва да се плащат таксите до края на договора, то какъв е смисъла от срочен договор. Освен това всеки би се възползвал от скъп телефон на изгодна цена с висока месечна такса и би си прекратил договора без да плаща остатъка от месечните такси. Но дори и да върне телефона за какво му е на оператора използван телефон. Договора може да се прекрати веднага с влизането в офиса без предизвестия, само си плащаш таксите и си свободен.
- advokat__nikolov
За таксите съм напълно съгласен, но това, което правят те с преподписването и с надписването на сметките не е никак редно . Това е проблемът.
"Nulla tenaci invia est via"
-
hristov87 - Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|