начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Помощ за запис на заповед

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ за запис на заповед

Мнениеот daydream » 12 Юни 2011, 14:03

Здравейте,
имам следния проблем и ви моля за помощ. Преди седмица дадох пари на заем на мой познат, уговорката беше да е за два дена, трябваше да ми ги върне в понеделник 7 юни. Последно имах новини от него на 6-ти и оттогава потъна в дън земя, телефонът му е изключен, не влиза в интернет и не мога да го намеря у тях. Мисля че е било за съжаление целенасочено от негова страна. Подписахме запис на заповед и се питам доколко тя е валидна и дали той не е знаел, че попълва невалиден документ, с който нищо не мога да направя. Та въпросите ми са следните :

- издателят е попълнил само неговите данни в документа, моите ме остави аз да ги попълня. Това проблем ли е като се има впредвид, че почеркът ще е различен.

- полето "без протест" е оставено празно, това проблем ли е?

- адресът му по лична карта е във Варна, а в София е под наем. Знам къде живее, но най-вероятно този му адрес не се води никъде. В такъв случай мога ли да се обърна към адвокат или съдия изпълнител в София?

Парите съм ги заделила за ремонт на жилището ми и ги събирам от няколко месеца, направих велика глупост да му ги дам...много моля за помощ.
daydream
Нов потребител

Re: Помощ за запис на заповед

Мнениеот damme » 14 Юни 2011, 11:20

Можете да се обърнете към колега в София, който да прегледа записа дали притежава всички реквизити. Ако констатира това, той ще Ви насочи най-вероятно към заповедно производство, като Ви даде необходимите разяснения.
damme
Младши потребител

Мнениеот chandra » 14 Юни 2011, 11:27

Великата ви глупост е, че не сте ползвали овреме адвокат! Проблем е както адресът, до колкото е важно мястото на изпълнение, така и че сте ползвали незнайно каква бланка за ЗЗ. Майсторът като ви прави ремонт, ще се ръсите здраво, но защо пък да плащате на адвокат, адвокатите трябва да работят без пари за такива като вас... Ами докато ви е ниска правната култура ще е и такъв резултата! Най-много да пиете една скъпа, студена вода! Ама всеки си е отговорен за собствените грешки, да не говорим, че може да се окаже, че за да си вземете парите ще се разходите и до Варна...
chandra
Потребител

Мнениеот nk7702n » 14 Юни 2011, 19:29

Нужна Ви е консултация с колега адвокат относно валидността на ЗЗ, за да може да се започне производство по чл. 417.
nk7702n
Старши потребител

Назад към Търговско право