начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Евроком ме тормозят за дължими сметки

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Евроком ме тормозят за дължими сметки

Мнениеот viliqna99 » 11 Фев 2011, 18:10

Споря с един кабелен телевизионен доставчик за дължими такси и много се вбесявам,че се опитват да измъкнат пари от мен за нещо което не съм ползвала.
Случаят е следния:
Преди 3 години бях сключила договор с Евроком сегашното вече близооу.Бях на квартира и разбира се се случи така че се преместих на друго място.Плащала съм само 3 месечни вноски като мислех,че като не платя няма да има проблем защото просто идват и те изключват и следователно не би трябвало да дължиш нищо за услуга която не си ползвал.Да ама не.След 3 години получавам обаждане от неиндефициран човек който ми съобщава,че дължа 295 лева за кабелна телевизия.От което аз останах като попарена.Възможно ли е наистина да имат правото да ме потърсят след 3 години за нещо което не съм ползвала и за което искат да ме убедят,че услугата им не била прекъсната нищо че не е плащана.Моля ви помогнете ми как бих могла да се защитя,как да постъпя в тази абсурдна ситуация.Единственото нещо за което се сещам е да подам жалба.Ако някои е имал подобен проблем или знае какво да направя нека да ми каже.И също така дали могат да ме съдят за тази дължима сума.
viliqna99
Нов потребител

Re: Евроком ме тормозят за дължими сметки

Мнениеот ivan_lawyer » 11 Фев 2011, 18:35

Договор трябва да търсите някъде в документите си. Или да се запознаете с техните договори.

По принцип трябва да докажат изпълнение на договора си. Иначе няма какво да получат. Това означава, че са предоставяли до точката на антената сигнал.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот antoanetaa » 25 Май 2011, 23:14

Моят проблем е подобен и става въпрос за сума под 100 лв. Интересно ми е как се развива случая с Вилияна и дали могат да ме съдят за такава сума при положение, че аз не съм ползвала услугата им.
antoanetaa
Нов потребител

Мнениеот valerko » 26 Май 2011, 11:11

Да, ще следя дали има развитие...аз бях на Кейбълтел /пак Близу са вече/. Обадиха ми се и ми казаха, че дължа пари...направо им теглих една в ефир и треснах телефона...мойте пък "задължения" са от повече от 5 г. В ЗЗД четох, че за над 5 г. духат супата. За 3 г. има други постановки, но мисля, че в нашия случай важи условието за 3 г. По памет май беше чл.121, ама не съм сигурен.
valerko
Младши потребител

Мнениеот monz67 » 27 Май 2011, 16:26

Това тяхното е от типа "ако мине..." :lol:
monz67
Младши потребител

Мнениеот antoanetaa » 30 Май 2011, 17:19

Членът е 111, в които предполагам, че нашите случай се разглеждат като периодични плащания.
antoanetaa
Нов потребител

Мнениеот valerko » 01 Юни 2011, 14:06

Вчера пък четох, че щяло да се внася предложение да стане 10 г. тоя давностен срок. Нищо чудно да го направят.
valerko
Младши потребител

Назад към Търговско право