Споря с един кабелен телевизионен доставчик за дължими такси и много се вбесявам,че се опитват да измъкнат пари от мен за нещо което не съм ползвала.
Случаят е следния:
Преди 3 години бях сключила договор с Евроком сегашното вече близооу.Бях на квартира и разбира се се случи така че се преместих на друго място.Плащала съм само 3 месечни вноски като мислех,че като не платя няма да има проблем защото просто идват и те изключват и следователно не би трябвало да дължиш нищо за услуга която не си ползвал.Да ама не.След 3 години получавам обаждане от неиндефициран човек който ми съобщава,че дължа 295 лева за кабелна телевизия.От което аз останах като попарена.Възможно ли е наистина да имат правото да ме потърсят след 3 години за нещо което не съм ползвала и за което искат да ме убедят,че услугата им не била прекъсната нищо че не е плащана.Моля ви помогнете ми как бих могла да се защитя,как да постъпя в тази абсурдна ситуация.Единственото нещо за което се сещам е да подам жалба.Ако някои е имал подобен проблем или знае какво да направя нека да ми каже.И също така дали могат да ме съдят за тази дължима сума.
- Дата и час: 30 Ное 2024, 09:17 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Евроком ме тормозят за дължими сметки
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Евроком ме тормозят за дължими сметки
Договор трябва да търсите някъде в документите си. Или да се запознаете с техните договори.
По принцип трябва да докажат изпълнение на договора си. Иначе няма какво да получат. Това означава, че са предоставяли до точката на антената сигнал.
По принцип трябва да докажат изпълнение на договора си. Иначе няма какво да получат. Това означава, че са предоставяли до точката на антената сигнал.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Моят проблем е подобен и става въпрос за сума под 100 лв. Интересно ми е как се развива случая с Вилияна и дали могат да ме съдят за такава сума при положение, че аз не съм ползвала услугата им.
- antoanetaa
- Нов потребител
Да, ще следя дали има развитие...аз бях на Кейбълтел /пак Близу са вече/. Обадиха ми се и ми казаха, че дължа пари...направо им теглих една в ефир и треснах телефона...мойте пък "задължения" са от повече от 5 г. В ЗЗД четох, че за над 5 г. духат супата. За 3 г. има други постановки, но мисля, че в нашия случай важи условието за 3 г. По памет май беше чл.121, ама не съм сигурен.
- valerko
- Младши потребител
Това тяхното е от типа "ако мине..."
- monz67
- Младши потребител
Членът е 111, в които предполагам, че нашите случай се разглеждат като периодични плащания.
- antoanetaa
- Нов потребител
Вчера пък четох, че щяло да се внася предложение да стане 10 г. тоя давностен срок. Нищо чудно да го направят.
- valerko
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|