начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Търговска тайна ли са публично оповестени цени

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Търговска тайна ли са публично оповестени цени

Мнениеот customer » 08 Апр 2011, 11:37

Здравейте, въпросът ми е доста лаишки, но все пак моля да погледнете сериозно на него. Възможно ли е фирма1 да заведе иск срещу друга фирма2 за това че фирма2 е събирала и предоставяла цените на фирма1 на трети лица? Цените разбира се са публично оповестени. Фирма2 не е лъгала, но не може да го докаже, освен чрез свидетели(което май е доста сложно). Двете фирми не са конкуренти.
customer
Нов потребител

Re: Търговска тайна ли са публично оповестени цени

Мнениеот rts » 08 Апр 2011, 14:49

Не стана ясно: публичното оповестяване на цените от коя фирма е направено ?
Как фирма 2 е събирала информация за цените, ако фирма 1 счита, че те са търговска тайна ?
rts
Активен потребител

Мнениеот customer » 08 Апр 2011, 16:32

Фирма1 е поставила цени на стоките си видни на рекламни брошури, ценови етикети в магазин и т.н. Лице от Фирма2 събира информацията от посочените източници и ги предоставя на трети лица. Явно наистина не е търговска тайна щом фирма1 ги е разгласила или се бъркам?
customer
Нов потребител

Мнениеот Melly » 08 Апр 2011, 17:03

Мисля, че ти се прояснява.... :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Търговско право