Здравейте,
Рових се къде ли не, но не намерих информацията, която ми е необходима.. или може би не съм схванала половината от нещата, които изчетох. Започвам с това, че съм педагог и не разбрам от вашите дейности.
Това, което искам да разбера е следното:
Има две фирми - едната е чуждестранна, другата е ЕООД. Двете са с един собственик. Собственика иска да направи ЕООД-то дъщерна фирма на чуждестранната (фирмата ли трябва да купи, капитала ли..), и да преименува българската, като си остане ЕООД.
Какво е необходимо за да се случи това? Прочетох търговския закон, но пак не ми стана ясно. Ще се наеме юрист за тези неща, но преди това искам аз самата да бъда запозната с процедурите.
Ще бъда благодарна ако някой ми помогне я с линк, я с пояснения..
ПС: Дори незнам дали използвам правилните термини докато използвам търсачките..
- Дата и час: 23 Ное 2024, 09:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Вливане, сливане.. какво е изобщо?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Вливане, сливане.. какво е изобщо?
за доброто на този, който ще плаща накрая масрафа:
1) счетоводител
2) адвокат, с опит в областта на търговското право
Може и в обратната последователност.
Не мислете, че се заяждам, но си изяснете какво точно искате да постигнете като икономическа цел (едва ли го правите, за да се упражнявате в областта на търговското право), защото вие си мислите, че питате едно, а всъщност искате съвсем друго.
Успех!
1) счетоводител
2) адвокат, с опит в областта на търговското право
Може и в обратната последователност.
Не мислете, че се заяждам, но си изяснете какво точно искате да постигнете като икономическа цел (едва ли го правите, за да се упражнявате в областта на търговското право), защото вие си мислите, че питате едно, а всъщност искате съвсем друго.
Успех!
Suaviter in modo, fortiter in re
- lexter
- Потребител
Аз лично нищо няма да правя, освен да се опитам да обясня на собственика горе-долу как стоят нещата (ако изобщо успея да схвана). От там нататък си се плаща на хора, които знаят какво правят, да свършат работата. Целта му не я знам, а и не ме интересува.
Питам това, което ме попита той, при все, че не ми е работа..
- monsterves
- Нов потребител
monsterves написа:Аз лично нищо няма да правя, освен да се опитам да обясня на собственика горе-долу как стоят нещата (ако изобщо успея да схвана). От там нататък си се плаща на хора, които знаят какво правят, да свършат работата. Целта му не я знам, а и не ме интересува.
Не се опитвайте да обясните нещо което и Вие не знаете- само ще объркате нещата !!!
Нека направо да си плати на адокат,който компетентно ще обясни !!
- vasko4
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|