начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Дълг по запис на заповед

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дълг по запис на заповед

Мнениеот jabber » 30 Мар 2011, 11:06

Здравейте, ще Ви бъда много благодарен, ако ми дадете съвет как да постъпя по следния казус: имам запис на заповед подписана от физическо лице на мое име (аз също съм физическо лице), към настоящия момент задължението не ми е изплатено. Сумата за която става въпрос е малка. Длъжникът отказва да разгваря с мен. Моля, да кажете какви са възможните действия от моя страна? Мога ли да заведа дело и какви са шансовете ми да го спечеля? Мога ли да се обърна към фирма за възстановяване на дългове и каква е обичайната им комисионна? Имам ли други опции?
Последна промяна jabber на 07 Апр 2011, 16:36, променена общо 1 път
jabber
Младши потребител

Re: Дълг по запис на заповед

Мнениеот damme » 30 Мар 2011, 14:12

Консултирайте се с колега, който да прегледа дали записа е редовен от формална гледна точка. И ако е такъв ще можете да се обърнете към съда да ви издаде заповед по 417 ГПК, ако ли пък не е отивате по общия ред.
damme
Младши потребител

Мнениеот jabber » 30 Мар 2011, 14:31

Може ли поне някои да ми каже колко би ми струвало да заведа дело по случая? Държавни такси и адвокатски хонорари? И колко време ще отнеме делото?
jabber
Младши потребител

Мнениеот jabber » 30 Мар 2011, 14:35

damme написа:Консултирайте се с колега, който да прегледа дали записа е редовен от формална гледна точка. И ако е такъв ще можете да се обърнете към съда да ви издаде заповед по 417 ГПК, ако ли пък не е отивате по общия ред.

Благодаря за отговора. Бихте ли ме насочили към някого към когото да се обърна? Ако е възможно да стане днес или утре сутрин, защощо намерих фирма за събиране на вземания и тъй като проблема ми тежи искам да взема мерки навреме.
jabber
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 30 Мар 2011, 15:16

Оставете ги тези фирми, кой ги знае какви са, и се обърнете към адвокат, има си законна процедура по ГПК - чл. 417, да си съберете вземането, както са Ви писали колегите по - горе, а относно заплащането следва да го уговорите с конкретния колега адвокат, към когото решите да се обърнете. Активирайте си личните съобщения или оставете имейл, за да се свържете с адвокат тук, или направо идете на място в града, в който се намирате, в кантора на адвокат. Едва ли ще Ви излезне по - скъпо, отколкото да ангажирате някаква "съмнителна" фирма.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот jabber » 30 Мар 2011, 16:03

nk7702n написа:Оставете ги тези фирми, кой ги знае какви са, и се обърнете към адвокат, има си законна процедура по ГПК - чл. 417, да си съберете вземането, както са Ви писали колегите по - горе, а относно заплащането следва да го уговорите с конкретния колега адвокат, към когото решите да се обърнете. Активирайте си личните съобщения или оставете имейл, за да се свържете с адвокат тук, или направо идете на място в града, в който се намирате, в кантора на адвокат. Едва ли ще Ви излезне по - скъпо, отколкото да ангажирате някаква "съмнителна" фирма.

Благодаря за отговора. Не успях да разбера как да си активирам личните съобщения? Ще пиша на модератора.
Имам желание да се консултирам с адвокат по дадения казус. Колкото и по-лесна да изглежда опцията с фирмата за събиране на дългове ми се иска всичко да е възможно най-законно, макар че дейността на тези фирми изглежда напълно законна като си има предвид, че дори и мобилните оператори ползват услугите им.
Моля за координати на адвокат за гр.София? Уверен съм,че ще ми препоръчате добър такъв. Само се надявам заплащането да е в рамките на разумното.
Последна промяна jabber на 07 Апр 2011, 16:37, променена общо 1 път
jabber
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 30 Мар 2011, 16:10

Получих Ви ЛС, но Вашите лични съобщения не са активирани, отидете в Потребителски панел, кликнете с мишката там, след това се отваря Контролният панел, там кликвате върху опция Лични съобщения и готово. Ако не успеете, пишете пак!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 30 Мар 2011, 16:17

Отидете в Потребителския панел и там щракнете върху опция ЛС, за да мога да Ви отговоря, иначе само аз получавам съобщенията Ви. Ако не можете, ще Ви пиша на имейла.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот jabber » 30 Мар 2011, 16:20

nk7702n написа:Отидете в Потребителския панел и там щракнете върху опция ЛС, за да мога да Ви отговоря, иначе само аз получавам съобщенията Ви. Ако не можете, ще Ви пиша на имейла.

Готово, сега вече мога да получавам ЛС.
jabber
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 30 Мар 2011, 16:29

Проверете си сега съобщенията, писах Ви.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот jabber » 30 Мар 2011, 16:38

nk7702n написа:Проверете си сега съобщенията, писах Ви.

Всичко е наред. Просто не намирах "Потребителски панел". Препоръчвам да се добави и поле за Skype (към модераторите).
jabber
Младши потребител

Назад към Търговско право