- Дата и час: 27 Ное 2024, 01:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
такса за довнасяне на капитал
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
такса за довнасяне на капитал
Здравейте, за довнасяне на капитал на дружество държавната такса колко е ? Благодаря за отговорите
- manjana1936
- Нов потребител
Re: такса
n_iliev написа:Таксата е за промяна на капитал:
60 лева или 42 лева, ако е по електронен път.
И кое точно се променя в капитала - размер, дялове?
Или имаме чисто и просто изпълнение на задължение на съдружниците за довнасяне?
Omnia vincit amor et nos cedamus amori.
-
nannyogg - Младши потребител
DEKAH написа:Таксата е като при промяна на обстоятелствата.
+1
- REVOLUTION
- Активен потребител
Променят се обстоятелства по графа "32. Внесен капитал", съответно ДТ е 60 лева - за промени в капитал (42 лева, ако Заявлението е по ел. път).
С оглед излишни спорове, защото едно е какво ние мислим, друго е какво мислят приятелите от ТР, ще кажа, че направих едно фиктивно вписване на довнасяне на капитал чрез електронната форма (без да го подписвам) и ми искаше 42 лева такса
С оглед излишни спорове, защото едно е какво ние мислим, друго е какво мислят приятелите от ТР, ще кажа, че направих едно фиктивно вписване на довнасяне на капитал чрез електронната форма (без да го подписвам) и ми искаше 42 лева такса
- A.Pato
- Потребител
A.Pato написа:Променят се обстоятелства по графа "32. Внесен капитал", съответно ДТ е 60 лева - за промени в капитал (42 лева, ако Заявлението е по ел. път).
+1
- nevin_alibriam
- Потребител
Държавна такса за довнасяне на капитал няма. Няма държавна такса и за вписване на това довнасяне в Търговския регистър ... просто щото това не е обстоятелство, подлежащо на вписване според закона /според системата на ТР е друга работа /
ОБАЧЕ /както много други неща в нашата татковина/, ако не Ви се занимава с глупости и искате там в квадратчетата да пише, че е внесен целият капитал, ще трябва да платите 60 лева, съответно 42 лева ако ще вписвате по ел.път
Тъй че си решавате - плащате 60 лева или 42 лева в зависимост от начина на подаване на документите, ако искате вписване, или се заяждате ... обаче не знам и аз как ще стане това със заяждането ... щото междувпрочем ми е любопитно на какво основание ДЛР ще впише това обстоятелство "довнасянето" на капитала /че да е основателна жалба срещу отказ .../... /не че и аз "помежду другото" не съм пробутвал някое "довнасяне", но самостоятелно не смея да я искам тая "промяна в обстоятелствата", щото ако съм ДЛР ще си откажа такова вписване /
ОБАЧЕ /както много други неща в нашата татковина/, ако не Ви се занимава с глупости и искате там в квадратчетата да пише, че е внесен целият капитал, ще трябва да платите 60 лева, съответно 42 лева ако ще вписвате по ел.път
Тъй че си решавате - плащате 60 лева или 42 лева в зависимост от начина на подаване на документите, ако искате вписване, или се заяждате ... обаче не знам и аз как ще стане това със заяждането ... щото междувпрочем ми е любопитно на какво основание ДЛР ще впише това обстоятелство "довнасянето" на капитала /че да е основателна жалба срещу отказ .../... /не че и аз "помежду другото" не съм пробутвал някое "довнасяне", но самостоятелно не смея да я искам тая "промяна в обстоятелствата", щото ако съм ДЛР ще си откажа такова вписване /
- inspectora
- Активен потребител
Ами аз съм го правил с 30 лв. не един път.Последно пререгистрация+ промяна на адреса и така нареченото "довнасяне на капитала".Междодругото програмата им святкаше(сега не знам) за ДТ 100 лв. и не искаха да приемат и продажба на търговско предприятие на ЕТ(тълкуваха го по някакъв абсолютно "буквален" начин , че само ако ЕТ е купувач , тогава 30 лв.) , но не вярвам някой да е плащал нещо различно от 30лв.
Иначе тарифата е ясна.При "довнасянето на капитала" няма промяна на последния.Тъй че не виждам основание да искат по-високата такса и аз лично няма да я плащам , пък ако ще турско.
Написаното да не се приема като съвет, че да съм виновен на някои после , всеки сам си отговаря за действията.
Иначе тарифата е ясна.При "довнасянето на капитала" няма промяна на последния.Тъй че не виждам основание да искат по-високата такса и аз лично няма да я плащам , пък ако ще турско.
Написаното да не се приема като съвет, че да съм виновен на някои после , всеки сам си отговаря за действията.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Абе то може и да може с 30 лева /или 21/ да мине
Ама не се знае знае ли се
Дето се вика ... според зависи
... мен ако питаш, както казах - това е "за без пари" ... то дори не трябва да го има и да е възможно да стане, но вписват дагоева ... тъй че за колко пари - ами колкото имаш да дадеш
Въпросът е, че с 60 лева /или 42/ никой няма да каже, че липсва такса /за всеки случай да има повечеко внесени/, ако този никой реши да вписва такиви неща ... абе обърках се и аз вече какво пиша ...
Ама тъй де - спорим за нещо дето не би трябвало да го има
Ама не се знае знае ли се
Дето се вика ... според зависи
... мен ако питаш, както казах - това е "за без пари" ... то дори не трябва да го има и да е възможно да стане, но вписват дагоева ... тъй че за колко пари - ами колкото имаш да дадеш
Въпросът е, че с 60 лева /или 42/ никой няма да каже, че липсва такса /за всеки случай да има повечеко внесени/, ако този никой реши да вписва такиви неща ... абе обърках се и аз вече какво пиша ...
Ама тъй де - спорим за нещо дето не би трябвало да го има
- inspectora
- Активен потребител
REVOLUTION написа:Ами аз съм го правил с 30 лв. не един път.Последно пререгистрация+ промяна на адреса и така нареченото "довнасяне на капитала".Междодругото програмата им святкаше(сега не знам) за ДТ 100 лв. и не искаха да приемат и продажба на търговско предприятие на ЕТ(тълкуваха го по някакъв абсолютно "буквален" начин , че само ако ЕТ е купувач , тогава 30 лв.) , но не вярвам някой да е плащал нещо различно от 30лв.
Ами... от 2007 до сега все с 30 лв. минавах. Ние не променяме капитал, само искаме вписване на новонастъпил факт. Винаги с протокола за внасяне на капитала, изменям и устава, като чинно си описвам колко е капитала и че е внесен изцяло.
Така че... внимавайте да не забравяте.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Re: такса за довнасяне на капитал
Винаги ми се е струвало безумно заявяване на промяна в обстоятелствата, които не подлежат на вписване, ама който настоява, що да се огорчава... Винаги ми се е струвало безумно и, че длъжностните `ора си ги "вписват" тия работи, така щото явно са си намерили някаква нормативна опора, до която аз не опирам, ама какво от това. Довнасянето се отразява счетоводно ГФО обявяване на ГФО, ама пак какво. Иска ми се да прочета отказ, примерно - заради ДТ или на каквото и друго основание, различно от това, че не подлежи на вписване. Сигурна съм, че и това ще доживея.
П.П. След промяната на т. 4 на чл. 115 от ТЗ хич пък не виждам защо трябва да се променя УА/ДД, освен за красота. Може пък на това основание да откажат вписването
П.П.П. Абе, аз защото със закъснение установих, та, ако има и други като мен - от управителят се изисква вече още една декларация - по чл. 141, ал. 8 от ТЗ, мисля от 15.02.
П.П. След промяната на т. 4 на чл. 115 от ТЗ хич пък не виждам защо трябва да се променя УА/ДД, освен за красота. Може пък на това основание да откажат вписването
П.П.П. Абе, аз защото със закъснение установих, та, ако има и други като мен - от управителят се изисква вече още една декларация - по чл. 141, ал. 8 от ТЗ, мисля от 15.02.
-
lexy21 - Активен потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|