Здравейте на 19 години съм и иска да отворя нещо като заведение за хранене.
Няма да е Точно заведение за хранене защото вътре няма да може да се храните.
Просто вътре ще се прави храната и н витрината отпред ще с продава храната.
Мисълта ми е да се продават тестени изделия банички домашна храна палачинки и такива неща.
Мисълта ми е какви документи и изисквани трябва да имам за започването.
Нямам си никаква представа какво ми е нужно нито пък финансирането колко ще варира.
Ще съм много благодарен ако ми помогнете че вече близо година и половина мисля за този проект и сега съм решил да го реализирам.
Ще съм много благодарен да ми кажете всичко което ми е нужно.
- Дата и час: 27 Ное 2024, 05:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отваряне на нещо като заведение за хранене.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Отваряне на нещо като заведение за хранене.
Трябва да си търговец с две думи да имаш фирма . Потърси си адвокат, който ще ти помогне в регистрацията и отговорите на останалите въпроси !
- mars_attack
- Нов потребител
Да сигурно така ще и направя но реших първо да попитам тук.
Сега гледам има обяви в интернет за даване на помещения под наем.
Помещенията са обзаведени и всичко им е наред.
Мисля не може ли да си наема едно такова местенце да наема няколко жени от семейството понеже има такива който са безработни и ще се съгласят да готвят там.
Но можете ли да ми кажете нещо за закупуваето на продуктите каква надценка мога да слагам минимум и максимум и премрно как те изчисляват колко струва една баничка или нещо.
И те как ще знаят примерно че съм продал 200 банички освен касовите бончета де.
Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете.
Извинете за правописните грешки но тъкмо излизах и видях че сте ми отговорили.
Сега гледам има обяви в интернет за даване на помещения под наем.
Помещенията са обзаведени и всичко им е наред.
Мисля не може ли да си наема едно такова местенце да наема няколко жени от семейството понеже има такива който са безработни и ще се съгласят да готвят там.
Но можете ли да ми кажете нещо за закупуваето на продуктите каква надценка мога да слагам минимум и максимум и премрно как те изчисляват колко струва една баничка или нещо.
И те как ще знаят примерно че съм продал 200 банички освен касовите бончета де.
Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете.
Извинете за правописните грешки но тъкмо излизах и видях че сте ми отговорили.
- danko2
- Нов потребител
Да ти имам младежкия ентусиазъм. То "баничарството" си е цяла наука и специфичен клон бизнес-мениджмънт Трябват ти рецептите - не в смисъл на "тайните на баба", а по колко грама брашно, маргарин, свинска мас, качамак, извара (и прочие ментета* )се забъркват в баничките, за да формираш себестойността им (заедно с това колко куб. см газ или кВтЧ ток отиват за изпичането им) заплатите на "безработните жени", които ще наемеш и тия неща се въвеждат обикновено в информационна система за управление на заведение за обществено хранене, същата свързана и с касов апарат / фискален принтер и тогава ще видиш, като приспаднеш разходите, на колко най-евтино би могъл да ги продаваш.
* ментета - да, защото ако ги правиш баничките като "кухнята и златните ръце на баба", няма кой да ти ги купува - ще станат много "бутикови"
* ментета - да, защото ако ги правиш баничките като "кухнята и златните ръце на баба", няма кой да ти ги купува - ще станат много "бутикови"
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
Извинете, danko2, но всъщност никак не сте подготвени за този проект. Не Ви е нужен толкова юрист, колкото икономист, който да направи необходимия бизнес план, за да прецените дали начинанието ще бъде доходоносно. Регистрацията на фирмата е най-лесната част от всичко останало.
Похвална е тази стопанска инициатива у толкова млад човек, но преди да се захванете със собствен бизнес, необходимо е да сте наясно с това колко лв. на месец ще отиват за покриване на текущите разходи (не само тези за закупуване на продуктите, но ел. енергия, наем, заплати на работниците, осигуровки), санитарните изисквания и много други неща. Да се отвори подобно заведение не е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед. Съветът ми е - намерете си добър съветник (нарочно не казвам юрист, тъй като юридическата страна е само част от нещата) и/или се самообразовайте допълнително, за да можете да "въртите" подобен бизнес.
Успех!
Похвална е тази стопанска инициатива у толкова млад човек, но преди да се захванете със собствен бизнес, необходимо е да сте наясно с това колко лв. на месец ще отиват за покриване на текущите разходи (не само тези за закупуване на продуктите, но ел. енергия, наем, заплати на работниците, осигуровки), санитарните изисквания и много други неща. Да се отвори подобно заведение не е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед. Съветът ми е - намерете си добър съветник (нарочно не казвам юрист, тъй като юридическата страна е само част от нещата) и/или се самообразовайте допълнително, за да можете да "въртите" подобен бизнес.
Успех!
Fortuna fortes adiuvat.
Perfice te!
Perfice te!
- MariaMagdalena
- Потребител
guido, право в целта! и аз имах предвид същото, но докато го напиша, сте ме изпреварили.
Fortuna fortes adiuvat.
Perfice te!
Perfice te!
- MariaMagdalena
- Потребител
Макар и адвокат, ще ти помогна безплатно със съвет - с няколко народни мъдрости -
"Една работа, като не ти е работа, по добре недей я захваща"
"Занаят не се купува, занаят се краде".
С две думи - или почиракувай първо, открадни занаята/ сега на търговската му част и казват ноу - хау/ и тогава почвай сам. Другата възможност е да намериш някой който разбира от тази работа, но тук идват въпросите за възнаграждението и най вече за доверието.
А ако в офертите видиш обект, на който наемателите се сменят често , най добре послушай Годжи - "мани мани бегай бегай".
А ако ти предложат да купиш готов бизнес като изкупиш всички дялове в ООД например - много внимателно, след обстоен правно икономически анализ/ разходите за такъв са непосилни за малък обект /.
Трудностите да не те отчайват.
"Една работа, като не ти е работа, по добре недей я захваща"
"Занаят не се купува, занаят се краде".
С две думи - или почиракувай първо, открадни занаята/ сега на търговската му част и казват ноу - хау/ и тогава почвай сам. Другата възможност е да намериш някой който разбира от тази работа, но тук идват въпросите за възнаграждението и най вече за доверието.
А ако в офертите видиш обект, на който наемателите се сменят често , най добре послушай Годжи - "мани мани бегай бегай".
А ако ти предложат да купиш готов бизнес като изкупиш всички дялове в ООД например - много внимателно, след обстоен правно икономически анализ/ разходите за такъв са непосилни за малък обект /.
Трудностите да не те отчайват.
- dimist
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|