Здравей те, аз съм счетоводител и за да определя задължително самоосигуряващите се лица от съдружниците се позовавам на Актуалното състояние /кои съдружници са определени като управители/
на обикновенно АС е написано
Дружеството се управлява от съдружниците и представлява:
1.............
2.........
на АС издадено за вписване в АВ е написано:
Дружеството се управлява и представлява от:
1............
втория съдружник липсва
на двете АС е написано че последни промени по партидата на направени през 1995 год.
- Дата и час: 27 Ное 2024, 05:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
актуално състояние
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: актуално състояние
Възможно е да има пропуск при пререгистрацията на дружеството. Ако е така поискайте от ТР да си поправи грешката.
Или са подадени промени след пререгистрацията и единият управител е освободен. Проверете го в страницата на ТР по ЕИК на дружеството.
Или са подадени промени след пререгистрацията и единият управител е освободен. Проверете го в страницата на ТР по ЕИК на дружеството.
- ifand
- Младши потребител
моля да ме извините ако не съм се изразила правилно
фимата е с подадени дани в АВ и все още не е излязро решение
Двете актуални са издадени от Пловдивски Окръжен Съд - първото сме го вадили преди месеци по желание на наши клиенти за да се представи при сключване на сделка, а второто АС сме извадили за представяне пред АВ за вписване
Не разбирам трябва ли да има такова различие м/у двете и на какво основание като промени не са извършвани
Двете актуални са издадени от Пловдивски Окръжен Съд - първото сме го вадили преди месеци по желание на наши клиенти за да се представи при сключване на сделка, а второто АС сме извадили за представяне пред АВ за вписване
Не разбирам трябва ли да има такова различие м/у двете и на какво основание като промени не са извършвани
- kriksi
- Нов потребител
Не, не трябва, от това, което сте написала - не са правени промени от 1995, а в двете УАС, и двете издадени през 2010 г., има разниване по отношение на лицата, управляващи и представляващи дружеството. Възможна е грешка, но, ако е така, защо сте подали докумнти за пререгистрация, след като сте консатирали проблема и преди да го отстраните
-
lexy21 - Активен потребител
Един въпрос на начинаещ юрист: Щ правя пререг. на фирмата на един приятел. Обаче фирмата е рег. в др. град. Защо не може, след като ТР е централен да извадя Акт. Състояние от моя град не от града по седалище на фирмата ?
...И те така...
-
law_master - Активен потребител
Защото фирменото дело е в съда, в който е регистрирано дружеството. Докато то не се пререгистрира, то не е вписано в единния и централен ТР.
- ifand
- Младши потребител
да, правилно, вчера преди да засяпя ми светна и на мене.
Благодаря за отговора
Благодаря за отговора
...И те така...
-
law_master - Активен потребител
kriksi написа:Не разбирам трябва ли да има такова различие м/у двете и на какво основание като промени не са извършвани
Възможно е при пререгистрацията да са подадени данни, различни от тези, които са по фирменото дело. АС от ОС се издава въз основа на дружествения договор, АС от АВ би трябвало да е същото, но е възможно този, който е подавал документите за пререгистрация, да е подал сгрешени данни, а от АВ да не са забелязали разминаването.
Как точно е записано в дружествения договор и какви данни са заявени със заявление А4?
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
kriksi написа:моля да ме извините ако не съм се изразила правилно
След като все още не е излязла пререгистрацията може да получите и отказ, ако наистина няма промяна междувременно, защото ще се получи разминаване между данните по АС и дружествения договор.
АС за пререгистрация трябва да отразява всички промени по партидата на дружеството до 31.12.2007 година.
- ifand
- Младши потребител
незнам какво става - ще чакам отговор от АВ и шефовете да си оправят нещатаV
на като счетоводител трябва да си обясня кой съдружник как ще се осигурява - и съответно да имам някакава защита - документално.
или по скоро се позовавам на АС, дружествения договор и картончето БУЛ.
Дружествения договор е от 1990 и на раздел управление е написано:
а/ общо събрание на всички съдружници
б/ председателя на фирмата
как да разтълкувам този раздел с вписани две точки?
на като счетоводител трябва да си обясня кой съдружник как ще се осигурява - и съответно да имам някакава защита - документално.
или по скоро се позовавам на АС, дружествения договор и картончето БУЛ.
Дружествения договор е от 1990 и на раздел управление е написано:
а/ общо събрание на всички съдружници
б/ председателя на фирмата
как да разтълкувам този раздел с вписани две точки?
- kriksi
- Нов потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|