начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

ПРЕРЕГИСТРАЦИЯ И ВПИСВАНЕ НА НЯКОЛКО ПРОМЕНИ НА ОБСТОЯТЕЛСТВ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПРЕРЕГИСТРАЦИЯ И ВПИСВАНЕ НА НЯКОЛКО ПРОМЕНИ НА ОБСТОЯТЕЛСТВ

Мнениеот krasi_dim » 08 Дек 2010, 13:30

БАЩА И СИН СА СЪДРУЖНИЦИ В ООД С ЕДНАКВИ ДЯЛОВЕ, КАТО СИНА Е УПРАВИТЕЛ. ПРЕЗ 2006г. БАЩАТА УМИРА И НЕГОВИ НАСЛЕДНИЦИ СА ЖЕНА МУ И ЕДИНСТВЕНИЯ МУ СИН, КОЙТО Е И УПРАВИТЕЛ НА ФИРМАТА. КЪМ МОМЕНТА АКТУАЛНОТО СЪСТОЯНИЕ НА ФИРМАТА Е ПРЕДИ СМЪРТТА НА БАЩАТА. ПРЕЗ 2008г. ЖЕНАТА И СИНА ПРЕХВЪРЛЯТ СВОИТЕ УНАСЛЕДЕНИ ДЯЛОВЕ НА ДРУГИ ДВЕ ЛИЦА. ФИРМАТА НЕ Е ПРЕРЕГИСТРИРАНА И ИСКАМ С ПРЕРЕГИСТРАЦИЯТА ДА ВПИША И ПРОМЕНИТЕ НАСТЪПИЛИ СЛЕД ДАТАТА НА АС.

ЗА ПРЕРЕГИСТРАЦИЯТА ТРЯБВА ДА ПОДАМ ЕДНО ЗАЯВЛЕНИЕ А4 С ДАННИТЕ ОТ АС (Т.Е. ПРЕДИ СМЪРТТА НА БАЩАТА)+ ЕДНО ЗАЯВЛЕНИЕ Г1.

НО ЗА ПРОМЕНИТЕ НЕЗНАМ КАК И КОЛКО ЗАЯВЛЕНИЯ ТРяБВА ДА ПОДАВАМ. ДАЛИ МОГА В ЕДНО А4 ДА ЗАЛИЧА БАЩАТА, ДА ВПИША ЖЕНАТА , ПОСЛЕ ПАК ДА Я ЗАЛИЧА И ДА ВПИША НОВИТЕ СЪДРУЖНИЦИ ИЛИ ТРЯБВА ДА ПОДАМ ДВЕ ЗАЯВЛЕНИЯ А4 , КАТО В ПЪРВОТО ЗАЛИЧА БАЩАТА И ВПИША ЖЕНА МУ И НОВИТЕ ДЯЛОВЕ НА СИНА МУ, А ПОСЛЕ В ДРУГО ЗАЯВЛЕНИЕ ДА ЗАЛИЧА ЖЕНАТА И УНАСЛЕДЕНИТЕ ДЯЛОВЕ НА СИНА И ДА ВПИША НОВИТЕ СЪДРУЖНИЦИ. И АКО ТРЯБВА ДА ПОДАМ ДВЕ ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ПРОМЯНА ИЛИ ОБЩО 3 БРОЯ А4 И 3 БРОЯ Г3 (ЗА ПРЕРЕГИСТРАЦИЯТА И ЗА ПРОМЕНИТЕ) ДВЕ ТАКСИ ЛИ ТРЯБВА ДА ПЛАТЯ? СЪЩО И КАКВИ ДОКУМЕНТИ ТРЯБВА ДА ПРИЛОЖА КЪМ ТЕЗИ ЗАЯВЛЕНИЯ? / СМЪРТЕН АКТ, МОЛБИ И Т.Н./

ДАНО ДА СЪМ УСПЯЛА ДА ОБЯСНА ПРАВИЛНО КАЗУСА И МОЛЯ АКО НЯКОЙ Е УСПЯЛ ДА МЕ РАЗБЕРЕ ДА МИ ПОМОГНЕ КАКВО ДА НАПРАВЯ.
krasi_dim
Нов потребител

Re: ПРЕРЕГИСТРАЦИЯ И ВПИСВАНЕ НА НЯКОЛКО ПРОМЕНИ НА ОБСТОЯТЕЛСТВ

Мнениеот inspectora » 08 Дек 2010, 13:47

krasi_dim написа:МОЛЯ АКО НЯКОЙ Е УСПЯЛ ДА МЕ РАЗБЕРЕ ДА МИ ПОМОГНЕ КАКВО ДА НАПРАВЯ.

Потърсете някой, който знае какво да прави, платете му за услугата ... и така ...
То ако беше лесно, нямаше да е необходимо специално образование ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот p_n_n » 08 Дек 2010, 14:01

krasi_dim написа: ЖЕНАТА И СИНА ПРЕХВЪРЛЯТ СВОИТЕ УНАСЛЕДЕНИ ДЯЛОВЕ НА ДРУГИ ДВЕ ЛИЦА.

По какъв начин ги прехвърлят?
Майката не става автоматично съдружник за да я вписвате.
Синът / управител само дяла, който наследява ли прехвърля?
И по-лесно ще се чете, ако пишете с малки букви.
p_n_n
Потребител

Мнениеот krasi_dim » 08 Дек 2010, 14:48

Съжалява за големите букви ... продават ги дяловете на други две лица /само дяловете на починалия баща - 25 броя/ като по този начин сина/управител си остава с неговите преди смъртта-25 броя. От 2008г. имам уведомление отказ за встъпване като съдружници на наследниците, но се питам какво става с периода от две години / датата на смъртта през 2006 и датата на отказа през 2008/. Та сега как да запиша това прехвърляне в т. 24 прехвърляне на др.дял след като в договорите за продажба сина и майката общо продават 13 дяла на единия и общо продават 12 дяла на втория нов съдружник. Иначе за т. 19 съдружници да разбирам ли че записвам само: заличаване на бащата и вписване на новите двама съдружници, без да вписвам наследниците и после да ги заличавам. Също ще ми помогнете ако ми кажете кои документи трябва да прилагам: акта за смърт, уведомлението за отказ от двамата наследници за встъпване като съдружници, уведомлени/молба от двамата съдружници за желание за закупуване и приемане за съдружници, договорите за прехвърляне/продажба на дялове, протокол на общото събрание за приемане на двамата нови съдружници.
krasi_dim
Нов потребител

Мнениеот nannyogg » 08 Дек 2010, 16:03

krasi_dim написа:Съжалява за големите букви ... продават ги дяловете на други две лица /само дяловете на починалия баща - 25 броя/ като по този начин сина/управител си остава с неговите преди смъртта-25 броя. От 2008г. имам уведомление отказ за встъпване като съдружници на наследниците, но се питам какво става с периода от две години / датата на смъртта през 2006 и датата на отказа през 2008/. Та сега как да запиша това прехвърляне в т. 24 прехвърляне на др.дял след като в договорите за продажба сина и майката общо продават 13 дяла на единия и общо продават 12 дяла на втория нов съдружник. Иначе за т. 19 съдружници да разбирам ли че записвам само: заличаване на бащата и вписване на новите двама съдружници, без да вписвам наследниците и после да ги заличавам. Също ще ми помогнете ако ми кажете кои документи трябва да прилагам: акта за смърт, уведомлението за отказ от двамата наследници за встъпване като съдружници, уведомлени/молба от двамата съдружници за желание за закупуване и приемане за съдружници, договорите за прехвърляне/продажба на дялове, протокол на общото събрание за приемане на двамата нови съдружници.

Подчертаните са ми несъвместими. Като как едновременно не желаят да са съдружници, а пък прехвърлят дружествени дялове? Като не желаят да са съдружници, ще имат право да получат стойността на дяловете, но тъй като не са съдружници как ги продават? Самото уведомление за отказ - синът нали вече е съдружник, как така се отказва да встъпи в членствено правоотношение?
п.п. Без да се сърдите, пратете хората при юрист, който да опита да оправи кашата ...
Omnia vincit amor et nos cedamus amori.
Аватар
nannyogg
Младши потребител

Мнениеот krasi_dim » 08 Дек 2010, 16:28

ами нямам повод да се сърдя, защото това което съм написала е на база документите които ми предоставиха. друг е въпроса че по времето на тези промени и съставянето на документите аз не съм присъствала, тъй като не съм работила за тази фирма. Тези документи уж са подготвяни от юрист, макар и на мен да ми изглеждат малко странни. но наистина в удостоверението-отказ пише :
до трите имена на сина
съдружник и управител в ХХХХХХХХХ
гр.ХХХХХХХХХХХХХХХХХ

УВЕДОМЛЕНИЕ

от трите имена на майката егнХХХХХХХХХХХХ и
трите имена на сина егн ХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ- наследници на трите имена на бащата, съдружник в ХХХХХХХХХ

г-н трите имена на сина

наследници сме на трите имена на бащата притежаващ 25 дяла от капитала на ХХХХХ

Поради лични причини не желаем да встъпим като съдружници на мястото на починалия ни наследодател и желаем да продадем притежаваните от него дялове на трето лице.

за целта молим да бъде свикано ОС за приемането на ХХХХ 1 и ХХХХХ 2 , подали молба за членство и за вземане на решение за продажба на др.дялове на наследодателя ни.

подписи :

п.п.
май ще послушам съвета ви и ще трябва да потърся някой юрист за помощ в цялата тази каша.
krasi_dim
Нов потребител

Мнениеот praktika » 08 Дек 2010, 19:55

Не давате изискуемият минимум инфо: Щом има отказ, значи е фирмата е пререгистрирана. Щом е пререгистрирана, към момента кои са съдружници при справка в "Общ статус"? Щом посочите тези изходни данни, простичко и ясно обяснете какво искате да се случи със състава на съдружниците и ще получите не сложен за разбиране отговор. P.S. Настоящият форум не е създаден, за да насърчава "самодейност", а за да си помагат хората, упражняващи професии с юридическа специалност. Не забравяйте, че към настоящия момент резултатът от подобни "експерименти" излиза след период по- голям от календарен месец!
praktika
Младши потребител

Мнениеот DEKAH » 08 Дек 2010, 21:12

Луд умора няма - само се поти.

Обръщайте се към специалисти. Какви са тия глупави въпроси по форуми?

Пфу.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Назад към Търговско право