начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

Проблем с лизинг на кола

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем с лизинг на кола

Мнениеот dice85 » 07 Дек 2010, 16:10

Здравейте,
чудих се къде да попитам относно моя проблем и попаднах на този форум.

Проблема е следния.
Имам кола на лизинг.
Вече за втори път се случва да си платя месечната вноска в клон на Уникредит, да ми издадат документ ,че съм внесъл парите по съответната сметка,но в Уникредит лизинг да не получат сумата и съответно да ми звънят,че дължа няколко неплатени вноски ,които реално са си платени.Показвах им документите ,които са ми издадети при внасянето на парите по сметката ,а те ми отговарят,че можело да съм ги фалшифицирал и подобни глупости.
Първият път платих една и съща вноска два пъти!Казаха,че щели да направят проверка,но резултат няма от вече сигурно 8 месеца.
Сега пак се получава така ,но за цели две вноски.Една от Септември и една от Ноември.
Изобщо съм в някаква безизходица.Обикновен човек няма как да спори с изедници като банките и лизинговите им дружества.Все правят безрезултатни проверки и продължават да ми звънят да плащам пари,които вече съм платил.
Лизинга ми е 5 годишен и ми остава 1 година.В началото не съм имал такива проблеми.

Какво мога да направя в този случай?Към кого да се обърна?
Към комисията за защита на потребителите?

В банката е пълно с някакви неадекватни момченца и момиченца,които не могат нищо да ми отговорят и обяснят.Пращат ме да се разправям със служителите на клона на банката ,в който съм платил.
Защо аз да се разправям,а не те,след като аз съм свършил моята работа - снесъл съм им парите?
Направо ми иде да засиля колата и да влетя в лъскавата им банка през вратата.
dice85
Нов потребител

Re: Проблем с лизинг на кола

Мнениеот SashkoS » 07 Дек 2010, 18:19

Бихте могли да плащате вноските от своя банкова сметка. Така следите за плащането ще остават в две банки или сметки и вече банките ще се разправят кой на кого какво. Да не говорим, че вносната бележка е хвърчащ лист и при загубването и трудно се възстановяват данните.

Подавайте писмени жалби в банката - тогава са длъжни да вземат отношение.
Три вноски са немалка сума, помислете да се свържете с адвокат.
SashkoS
Потребител

Назад към Търговско право