начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ТР, прилагане на копие от изрично нот. заверено пълномощно

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ТР, прилагане на копие от изрично нот. заверено пълномощно

Мнениеот anna_karenina » 25 Ное 2010, 21:51

Здравейте колеги,
имам следното питане поради оскъдния ми опит :
Подадох заявление А4 за регистрация на ЕООД с чуждестранно участие, като пълномощник с изрично нот. заверено пълномощно, като попитах служителката дали мога да приложи копие на пълномощното (за което взех решение импулсивно и не съм правила препис, от опасение че собственика на ТД-во ще е в чужбина, и няма да може да ми завери друго ако се наложи) . Въпросната служителка направи копие като ми каза да го заверя като "вярно с оригинала" и така... входира заявлението и аз след известно време влязах в страницата на ТР, за да проверя по входящ номер какво се случва и забелязах , че липства пълномощното в сканираните и качени документи. Доколкото разбрах, вероятната причина е защита на личните данни, но отговора който получих от служителя към ТР беше уклончив и незадоволителен... опасявам се от евентуален отказ, а това означава загуба на време и средства. Някой да е прилагал копие заверено като "вярно с оригинала" и да е имал проблем в вписване и промяна на обстоятелство ?
Благодаря ви предварително
anna_karenina
Нов потребител

Re: ТР, прилагане на копие от изрично нот. заверено пълномощно

Мнениеот tapashoncho » 25 Ное 2010, 22:16

Аз съм прилагал и не е имало проблем. Единствената тънкост е че някои лица по регистрация (но не всички) искат и Деларацията за истинност на заявените данни по чл. 13, ал. 4 от ЗТР да бъде подписана от Управителя (а не от пълномощника - заявител).
tapashoncho
Младши потребител

Мнениеот anna_karenina » 25 Ное 2010, 23:13

Приложила съм и двете декларации по чл. 13, ал. 4 и 5 от ЗТР, едната подписана от мен, другата от Управитела на ТД-во. Единственото , което ме колебае е копието на пълномощното. По телефона ми казаха, че е възможен отказ и това зависи от длъжностните лица разглеждащи документите.... които естествено нямат телефон, но пък има съфорумници с опит за споделяне :)
anna_karenina
Нов потребител

Мнениеот bubamara2 » 26 Ное 2010, 11:39

Аз съм прилагала копие от пълномощно и не съм имала проблеми. Действително лятото пуснах едно заявления за публикуване на ГФО и след справка в сайта на ТР не видях да е приложено нотариално завереното ми пълномощно, притесних се да не е пропуснато, но като проверих на място, се оказа, че то е сканирано, но се вижда само от служителите на ТР.
Другото, което ми се е случвало е служителите, които приемат документите да пропуснат да сканират някой документ. Тогава ДЛР, което разглеждаше документите, видя, че в списъка на приложените документи е посочено, че го има и се обади на място да попита дали го има реално този документ в подадения комплект към заявлението, те го сканираха допълнително и пак нямаше проблеми.
bubamara2
Потребител

Мнениеот ifand » 30 Ное 2010, 14:55

Мисля, че няма да има проблем. Още от миналата година служителките не качват на сайта на ТР копия от сканираните пълномощни, но те се виждат за длъжностните лица.
ifand
Младши потребител

Мнениеот anna_karenina » 30 Ное 2010, 19:42

Да така е проверих, пълномощното се вижда само от длъжостните лица...
anna_karenina
Нов потребител

Назад към Търговско право