Здравейте колеги,
имам следното питане поради оскъдния ми опит :
Подадох заявление А4 за регистрация на ЕООД с чуждестранно участие, като пълномощник с изрично нот. заверено пълномощно, като попитах служителката дали мога да приложи копие на пълномощното (за което взех решение импулсивно и не съм правила препис, от опасение че собственика на ТД-во ще е в чужбина, и няма да може да ми завери друго ако се наложи) . Въпросната служителка направи копие като ми каза да го заверя като "вярно с оригинала" и така... входира заявлението и аз след известно време влязах в страницата на ТР, за да проверя по входящ номер какво се случва и забелязах , че липства пълномощното в сканираните и качени документи. Доколкото разбрах, вероятната причина е защита на личните данни, но отговора който получих от служителя към ТР беше уклончив и незадоволителен... опасявам се от евентуален отказ, а това означава загуба на време и средства. Някой да е прилагал копие заверено като "вярно с оригинала" и да е имал проблем в вписване и промяна на обстоятелство ?
Благодаря ви предварително
- Дата и час: 23 Ное 2024, 12:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ТР, прилагане на копие от изрично нот. заверено пълномощно
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ТР, прилагане на копие от изрично нот. заверено пълномощно
Аз съм прилагал и не е имало проблем. Единствената тънкост е че някои лица по регистрация (но не всички) искат и Деларацията за истинност на заявените данни по чл. 13, ал. 4 от ЗТР да бъде подписана от Управителя (а не от пълномощника - заявител).
- tapashoncho
- Младши потребител
Приложила съм и двете декларации по чл. 13, ал. 4 и 5 от ЗТР, едната подписана от мен, другата от Управитела на ТД-во. Единственото , което ме колебае е копието на пълномощното. По телефона ми казаха, че е възможен отказ и това зависи от длъжностните лица разглеждащи документите.... които естествено нямат телефон, но пък има съфорумници с опит за споделяне
- anna_karenina
- Нов потребител
Аз съм прилагала копие от пълномощно и не съм имала проблеми. Действително лятото пуснах едно заявления за публикуване на ГФО и след справка в сайта на ТР не видях да е приложено нотариално завереното ми пълномощно, притесних се да не е пропуснато, но като проверих на място, се оказа, че то е сканирано, но се вижда само от служителите на ТР.
Другото, което ми се е случвало е служителите, които приемат документите да пропуснат да сканират някой документ. Тогава ДЛР, което разглеждаше документите, видя, че в списъка на приложените документи е посочено, че го има и се обади на място да попита дали го има реално този документ в подадения комплект към заявлението, те го сканираха допълнително и пак нямаше проблеми.
Другото, което ми се е случвало е служителите, които приемат документите да пропуснат да сканират някой документ. Тогава ДЛР, което разглеждаше документите, видя, че в списъка на приложените документи е посочено, че го има и се обади на място да попита дали го има реално този документ в подадения комплект към заявлението, те го сканираха допълнително и пак нямаше проблеми.
- bubamara2
- Потребител
Мисля, че няма да има проблем. Още от миналата година служителките не качват на сайта на ТР копия от сканираните пълномощни, но те се виждат за длъжностните лица.
- ifand
- Младши потребител
Да така е проверих, пълномощното се вижда само от длъжостните лица...
- anna_karenina
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|