начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Казус - Гражданска Отговорност

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Казус - Гражданска Отговорност

Мнениеот Гост. » 15 Окт 2010, 11:01

И си искайте направените адвокатски разноски - да ви бъдат присъдени.

:) ......... в НАХД разноски не се присъждат. Има ТР в този смисъл.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот tapizaushi » 15 Окт 2010, 12:12

Ако става въпрос за решението от 03.06.2009 г. - според мен не е относимо. Хонорарът и разноските са различни неща, уредени на различни места.

За вземанията си, произтичащи от неизплатени възнаграждения и разноски, адвокатът може да поиска издаване на заповед за изпълнение по чл. 410, ал. 1 от Гражданския процесуален кодекс независимо от техния размер."

Но както и да е, не пречи да си ги иска, пък ако не му ги присъдят... адвокатът му ще му помогне да си ги вземе по ЗОДОВ.
tapizaushi
Потребител

Мнениеот devilflesh » 15 Окт 2010, 12:44

Полицаят ми поиска полицата и я разгледа обстойно. Той дори не беше запознат как стоят нещата с този 15 дневен срок, звъня на колегите си да пита.. И в крайна сметка се съгласи, че има такъв срок, но незнайно защо реши че е 14 дни и на всичкото отгоре започна да брои от 24.09. По неговите сметки излезе, че ГО е изтекла на 07.10, а тя всъщност е валидна до 09.10 ...
В момента на спирането ми и аз не бях запознат със тези срокове и нямах на какво основание да споря. Човека ми написа акта без да се замисли и си хвана пътя. После началника не прие възражението ми за основателно и пусна акта за по-нататъшните процедури.. (не съм запознат с подробности).
Казаха ми, че мога да обжалвам решението на съда, но "нямало смисъл, защото не е сигурен крайният резултат". А и чрез обжалването може само да се намали глобата, но не и да се отмени административното нарушение.
devilflesh
Нов потребител

Мнениеот tapizaushi » 15 Окт 2010, 12:50

devilflesh написа:Казаха ми, че мога да обжалвам решението на съда, но "нямало смисъл, защото не е сигурен крайният резултат". А и чрез обжалването може само да се намали глобата, но не и да се отмени административното нарушение.

:lol: Кой ви надрънка тия глупости? Полицая ли?
tapizaushi
Потребител

Мнениеот devilflesh » 15 Окт 2010, 12:54

Не.

Именно за това се допитвам до Вас, дали си заслужава да си хабя нервите и средствата да обжалвам или да си плащам "като поп" ?
devilflesh
Нов потребител

Мнениеот toni_sf » 15 Окт 2010, 17:17

:D Е то много неща стават ясни ,след като се попита правилно питащият, :lol: но нека да има бързащи и знаещи ,повод е на повече дискусии и после размисъл
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 15 Окт 2010, 17:31

devilflesh написа:Не.

Именно за това се допитвам до Вас, дали си заслужава да си хабя нервите и средствата да обжалвам или да си плащам "като поп" ?

Изумително!!!!!
За сетен път достигам до логичен извод, че е безмислено да се пише тук, ако темата не е на колега.
Глобата е 500.00лв. Плащайте. Парите са си ваши.

tapizaushi написа:Ако става въпрос за решението от 03.06.2009 г. - според мен не е относимо. Хонорарът и разноските са различни неща, уредени на различни места.
:) Колега, моля да прочетете отново ТР от сочената дата( не ми се влиза в ПИС, но вярвам ще се убедите в правотата ми.
Нямам спор, че са различни и че са уредени в различни НА, но все таки за жалбоподателят адв. в. представлява разноски по делото.

За вземанията си, произтичащи от неизплатени възнаграждения и разноски, адвокатът може да поиска издаване на заповед за изпълнение по чл. 410, ал. 1 от Гражданския процесуален кодекс независимо от техния размер."

Заявлението по реда на чл. 410 не ползва питащия, а нас. И не виждам логика в този съвет, така щото ще се издаде ИЛ в полза на адвоката, като Д по него ще е именно жалбоподателят.

Но както и да е, не пречи да си ги иска, пък ако не му ги присъдят... адвокатът му ще му помогне да си ги вземе по ЗОДОВ.

Не пречи, но "олекваш" в зала. :oops:
ЗОДОВ е правилен съвет, но като чета напоследък практиката и по тези дела...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот toni_sf » 16 Окт 2010, 19:13

devilflesh написа:Здравейте.
Застраховката ми е сключена на 24.03.2010. Валидна е от 25.03.2010 до 24:00ч на 24.03.2011.
Полицаят ме засече след падежа на втората вноска.
Извинявам се, че ви заблудих с това мое изказване, че вноската е последна.

П.С. Мисля, че оправих настройките на ЛС

То се видя питащият Ви подведе относно вноската. Така ,че спокойно може да си обжалва акта в съда.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот devilflesh » 17 Окт 2010, 00:33

Благодаря на всики за полезната информация :) Ще пиша по-нататък с евентуални резултати.
devilflesh
Нов потребител

Предишна

Назад към Търговско право