И си искайте направените адвокатски разноски - да ви бъдат присъдени.
......... в НАХД разноски не се присъждат. Има ТР в този смисъл.
|
|
И си искайте направените адвокатски разноски - да ви бъдат присъдени.
За вземанията си, произтичащи от неизплатени възнаграждения и разноски, адвокатът може да поиска издаване на заповед за изпълнение по чл. 410, ал. 1 от Гражданския процесуален кодекс независимо от техния размер."
devilflesh написа:Казаха ми, че мога да обжалвам решението на съда, но "нямало смисъл, защото не е сигурен крайният резултат". А и чрез обжалването може само да се намали глобата, но не и да се отмени административното нарушение.
devilflesh написа:Не.
Именно за това се допитвам до Вас, дали си заслужава да си хабя нервите и средствата да обжалвам или да си плащам "като поп" ?
tapizaushi написа:Ако става въпрос за решението от 03.06.2009 г. - според мен не е относимо. Хонорарът и разноските са различни неща, уредени на различни места.
Колега, моля да прочетете отново ТР от сочената дата( не ми се влиза в ПИС, но вярвам ще се убедите в правотата ми.
Нямам спор, че са различни и че са уредени в различни НА, но все таки за жалбоподателят адв. в. представлява разноски по делото.За вземанията си, произтичащи от неизплатени възнаграждения и разноски, адвокатът може да поиска издаване на заповед за изпълнение по чл. 410, ал. 1 от Гражданския процесуален кодекс независимо от техния размер."
Заявлението по реда на чл. 410 не ползва питащия, а нас. И не виждам логика в този съвет, така щото ще се издаде ИЛ в полза на адвоката, като Д по него ще е именно жалбоподателят.
Но както и да е, не пречи да си ги иска, пък ако не му ги присъдят... адвокатът му ще му помогне да си ги вземе по ЗОДОВ.
devilflesh написа:Здравейте.
Застраховката ми е сключена на 24.03.2010. Валидна е от 25.03.2010 до 24:00ч на 24.03.2011.
Полицаят ме засече след падежа на втората вноска.
Извинявам се, че ви заблудих с това мое изказване, че вноската е последна.
П.С. Мисля, че оправих настройките на ЛС
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 45 госта