начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Касова бележка

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Касова бележка

Мнениеот cardiag » 31 Юли 2010, 02:44

Здравейте !
Може би не съм публикувал темата в правилният раздел моля модераторите да я преместят ако не е за тук.
Има подадена жалба от клиент който твърди , че не му е издадена касова бележка и услугата му била извършена некачествено. Лицето Х е заявило , че е заплатило услуга 600лв без касова бележка . Проблемът е , че не извършвам такива скъпи услуги и също така не си спомням подобен случай в който клиент да иска касова бележка и да не му издам . Освен това услугата тоест ремонта бил некачествен което няма как да е истина защото нямам такъв недоволен клиент да е рекламирал и да е бил изгонен или нещо подобно ... Хора всякакви на този свят и винаги има и недоволни такива даже и да е свършена работата но за мен не е проблем глобата от 100-500лв за нейздаването ,а това че просто е някаква измислица евентуално от конкуренция ...
Какво може да се направи по въпроса защото това лице никога не е имало контакт с мен . Не съм се консултирал с никого но доколкото разбирам може да каже , че е дошъл с лицето Y и така ...
cardiag
Нов потребител

Re: Касова бележка

Мнениеот cardiag » 01 Авг 2010, 16:17

На лично съобщение получих предложение лицето да бъде съдено за клевета и уронване на престижа на фирмата това възможно ли е в България ???
cardiag
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 01 Авг 2010, 16:51

cardiag написа:На лично съобщение получих предложение лицето да бъде съдено за клевета и уронване на престижа на фирмата това възможно ли е в България ???

И как го правите това с личните съобщения, след като не са ви активни? :roll:

Добре, прочетох ви личното.
След забележката активирахте опцията, но това само потвърждава твърдението ми, че нарушихте девета Божа заповед.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот cardiag » 01 Авг 2010, 17:19

Мислех , че този форум е като всички останали за помощ на незнаещите вместо това само съмнения ... Трябва да пусна цитат от майла ли ?
cardiag
Нов потребител

Мнениеот SashkoS » 01 Авг 2010, 22:10

Абе този форум не е за помощ на незнаещите, малко по-друга е идеята, но както и да е.
Касова бележка сте длъжен да издавате ВИНАГИ при плащане в брой. Не при поискване. А и глобата е малко по-голяма - от 500 до 2000 лв.

Останалата част от въпроса е повече юридическа, ако сметнете за необходимо, потърсете адвокат. Както обяснявате може да се окаже че няма никакви доказателства лицето да ви е клиент. :D
SashkoS
Потребител

Мнениеот microfinance » 05 Авг 2010, 13:49

не си спомням подобен случай в който клиент да иска касова бележка и да не му издам

:D .. Надявам се, не сте казали същото и на служители от КЗП или НАП...
microfinance
Потребител

Назад към Търговско право