- Дата и час: 02 Дек 2024, 19:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Преобразуване на ООД в АД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
17 мнения
• Страница 1 от 1
Преобразуване на ООД в АД
Здравейте,
Интересува ме дали при преобразуване на ООД в АД е необходимо да се предостави А5 Заявление за вписване на обстоятелства относно акционерно дружество (с всички документи, които трябва да се приложат към него) за новоучредяващото се дружество + В2-1 Заявление за вписване на обстоятелства относно преобразуване на търговски дружества (с всички изискуеми документи) за трансформиращото се дружество. С други думи, трябва ли преобразуването да се извърши сякаш се създава ново АД и в допълнение да се приложи В2-1? Ако не, има ли опростена процедура?
Благодаря Ви!
Интересува ме дали при преобразуване на ООД в АД е необходимо да се предостави А5 Заявление за вписване на обстоятелства относно акционерно дружество (с всички документи, които трябва да се приложат към него) за новоучредяващото се дружество + В2-1 Заявление за вписване на обстоятелства относно преобразуване на търговски дружества (с всички изискуеми документи) за трансформиращото се дружество. С други думи, трябва ли преобразуването да се извърши сякаш се създава ново АД и в допълнение да се приложи В2-1? Ако не, има ли опростена процедура?
Благодаря Ви!
- aydede
- Нов потребител
Re: Преобразуване на ООД в АД
Моля, пак заповядайте !
- nksuccess
- Потребител
Напълнило се е със сладури.
Ако правите преобразуване /което, само по себе си е сложно/ то не би трябвало да задавате такива елементарни въпроси.
Ако сте колега ви съветвам да прочетете си наредбата и закона. Всичко е написано там.
Ако правите преобразуване /което, само по себе си е сложно/ то не би трябвало да задавате такива елементарни въпроси.
Ако сте колега ви съветвам да прочетете си наредбата и закона. Всичко е написано там.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Здравейте,
Благодаря за отговорите! Не съм адвокат и предполагам, че въпросът не е особено сложен за практикуващите. Намирам закона доста ясен, с изключение на въпроса, който зададох За коя наредба става дума?
Благодаря на DEKAH (включително и на nksuccess !
Поздрави!
Благодаря за отговорите! Не съм адвокат и предполагам, че въпросът не е особено сложен за практикуващите. Намирам закона доста ясен, с изключение на въпроса, който зададох За коя наредба става дума?
Благодаря на DEKAH (включително и на nksuccess !
Поздрави!
- aydede
- Нов потребител
Ох, аман от "знаещи" счетоводители!!!
- razli4na
- Активен потребител
razli4na, не обиждай на професия
Не вярвам питащият да е счети - нямаше да каже "Намирам закона доста ясен".
Аз не бих се наел да правя такова преобразуване.
Не вярвам питащият да е счети - нямаше да каже "Намирам закона доста ясен".
Аз не бих се наел да правя такова преобразуване.
- SashkoS
- Потребител
SashkoS, акцента ми е в кавичките!
- razli4na
- Активен потребител
Защо не бихте се наели да правите такова преобразуване?
Все пак някой "може" ли да ми помогне или ще си остана със саркастичните забележки?
Все пак някой "може" ли да ми помогне или ще си остана със саркастичните забележки?
- aydede
- Нов потребител
Все пак някой "може" ли да ми помогне или ще си остана .... - МНОГО ИНТЕРЕСНО ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ!!!!!!
- toti99
- Потребител
aydede написа:Защо не бихте се наели да правите такова преобразуване?
Защото Сашко ви е колега, не е юрист.....
aydede написа:Все пак някой "може" ли да ми помогне или ще си остана със саркастичните забележки?
aydede написа:Не съм адвокат и предполагам, че въпросът не е особено сложен за практикуващите. Намирам закона доста ясен, с изключение на въпроса, който зададох За коя наредба става дума?
Ами вие сама си отговаряте . Всичко е в закона, значи нямате проблем .
- nksuccess
- Потребител
aydede написа:Все пак някой "може" ли да ми помогне или ще си остана със ...
Имаше един виц за Заю, дето пътувал в задръстен влак и попаднал в купето с Вълчо, Меца и Лиса. Оставил си багажа и излязъл уж да изпуши цигара. Върнал се- багажа му го няма.
Казва: "Който ми е взел багажа, да ми го върне, да не стане като миналия път!" Всички се кискат, той няколко пъти повтаря, накрая спътниците отстъпили:
"ОК, ще ти го върнем, ама кажи кво е станало миналия път!"
Заю: "Същото, само дето не ми върнаха багажа"
aydede, няма да ти "върна багажа"!
- razli4na
- Активен потребител
razli4na, радвам се, че се оприличавате на такива "позитивни" герои като Вълчо, Меца и Лиса , всъщност, това Ви прави доста "еднаква" .
Бих искал да Ви помоля да не си хабите енергията да пишете тук, ако не е по същество. И без това забележките Ви не ме впечатляват особено.
Ако някой би бил така добър да ми каже за коя наредба става дума, ще съм му изключително признателен. Иначе законът наистина е доста ясен, дори за човек, който не е нито адвокат, нито счетоводител .
Приятна почивка!
Бих искал да Ви помоля да не си хабите енергията да пишете тук, ако не е по същество. И без това забележките Ви не ме впечатляват особено.
Ако някой би бил така добър да ми каже за коя наредба става дума, ще съм му изключително признателен. Иначе законът наистина е доста ясен, дори за човек, който не е нито адвокат, нито счетоводител .
Приятна почивка!
- aydede
- Нов потребител
aydede, изобщо не отправям забележки. Директно казвам сега, след като намеците, очевидно, не вършат работа: Не се занимавайте с нещо, което не разбирате, тъй като последиците, вероятно ще ударят тежко клиента ви, а от това ще загубите и вие.
- razli4na
- Активен потребител
Що ли да не ти го кажа и аз, Айдеде. -
НЕ ПИПАЙ
ПАРИ
НЕ ПИПАЙ
ПАРИ
-
Melly - Старши потребител
Мели, къде е ударението на последната дума от поста ти? Впрочем, и в двата случая вършат работа!
- razli4na
- Активен потребител
razli4na написа:Мели, къде е ударението на последната дума от поста ти? Впрочем, и в двата случая вършат работа!
пААААри
-
Melly - Старши потребител
Естествено, че не бих предприел такова преобразуване за клиент, тъй като това не е в компетенциите ми. Правя проучване за себе си и наистина бих оценил помощта Ви. Благодаря за съветите!
- aydede
- Нов потребител
17 мнения
• Страница 1 от 1
|
|